Frontmonterat Nattsikte (Pulsar Forward F455 Mörkersikte)

Frontmonterat Nattsikte (Pulsar Forward F455 Mörkersikte)

Ett frontmonterat nattsikte är ett tillägg som man monterar längst fram på sitt vanliga kikarsikte för att på så sätt få ett mörkersikte. Ett nattsikte förstärker svagt ljus så att man kan se ordentligt när det är mörkt ute vilket är en väldigt stor fördel när man jagar utomhus.

Frontmonterat nattsikten är perfekt för dig som redan har ett kikarsikte men som vill kunna montera på en adapter för night vision när man jagar nattetid då det är mörkt ute.

Funderar man på att köpa ett kikarsikte så finns det nattsikten som man kan använda både på natten och dagen så man behöver inte köpa ett särskilt nattsikte separat.Det är kanske bättre att köpa ett nattsikte som går att använda både på dagen och natten istället för att köpa ett frontmonterad nattsikte som man måste montera på varje gång det ska användas.

Det finns även så kallade termiska mörkersikten eller värmesikten som det även kallas. Ett värmesikte ger en bild baserat på värme, ett djur är mycket varmare än sin omgivning så de lyser klart i kikarsiktet vilket gör att det är mycket enkelt att upptäcka byten när det är helt mörkt ute.

Se bästa mörkersiktet 2021 för mer information om vilket mörkersikte som är bäst.

Fördelen med ett frontmonterat nattsikte är att man kan montera det på sitt befintliga kikarsikte så att man slipper köpa ett helt nytt mörkersikte som ju kan vara ganska dyra.

Vi tar en titt på två riktigt bra frontmonterade nattsikten från pulsar.

Pulsar Forward F455 Frontmonterad Digital Night Vision Adapter

Pulsar Forward F455

Pulsar F455 är ett litet och smidigt nattsikte som får plats i handen eller fickan. Den är en förbättrad modell av företrädarna Pulsar F135 och F155 som ju var väldigt populära. Man fäster nattsiktet på kikarsiktets objektiv med hjälp av en adapterring. Det är mycket enkelt att montera nattsiktet och man kan snabbt förvandla ett vanliga kikarsikte till ett mörkersikte med night vision.

Att nattsiktet har night vision innebär att det lilla tillgängliga ljus som finns förstärks väldigt mycket så att man kan se tydligt även på natten. Oftast är det inte helt kolsvart på natten utan ljuset från månen och stjärnorna ger ett visst ljus som nattsiktet kan förstärka. Dock fungerar ett nattsikte dåligt om det helt skulle saknas en ljuskälla och då fungerar ett termiskt mörkersikte bättre.

F455 är digitalt och det kan även användas på dagen så du behöver inte montera av och på nattsiktet beroende på vilken tid på dygnet du ska använda det. Pulsar Forward F455 har WiFi och du kan koppla ihop det med mobilen vilket ger dig möjligheten att styra nattsiktet med programmet “StreamVision”. Det går att spela in film och ta bilder från siktet som lagrats i det inbyggda minnet på 16 GB.  Det går även att streama det man ser i nattsiktet direkt på exempelvis youtube. Forward F455 klarar alla väder och kan användas i både regn och snö. Det går utmärkt att använda nattsiktet på vintern då det är mycket kallt ute, F455 nattsikte klarar -25 grader.

Batteriet räcker i ca 4 timmar när det är fulladdat.

Pulsar Forward F455 nattsikte har fått väldigt bra recensioner och betyg.

Pulsar nattsikte Forward F455 Frontmonterad Digital Night Vision Adapter

Pulsar Nattsikte Forward F455

Pris: 15.500 kr – pnjakt.se

Här är en bra video recension och test av Pulsar Forward F455:

Du kan köpa Pulsar Forward F455 på pnjakt.se

Man kan även köpa en modell som heter FN455 vilket är samma nattsikte men med ett medföljande 5×30 monokular. FN455 kostar 1.000 kr mer än F455. Med en monokular kan man använda nattsiktet som en handhållen kikare med 55 gångers förstoring. Det kan vara användbart för att skanna av ett område eller om man bara vill filma lite med kikaren. Man får alltså en extra handhållen nattkamera som man kan använda även när man inte är ute på jakt.

Se även Pulsar Forward FN455

 

Dela

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Se alla artiklar av Leif Åman →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *