Bästa ATV (Fyrhjuling) För Barn (Bensin & Eldriven)

Bästa ATV (Fyrhjuling) För Barn (Bensin & Eldriven)

Funderar du på att köpa en ATV eller fyrhjuling för barn? Då har du kommit helt rätt! Här listar vi bästa fyrhjulingen för barn i olika kategorier och prisklasser. Det finns både bensindrivna och eldrivna fyrhjulingar för barn. En eldriven ATV för barn är miljövänlig och billig i drift.  En batteridriven fyrhjuling är dessutom tystgående så man slipper det störande ljudet av en motor vilket kan vara skönt både för föräldrar och grannar.

En eldriven fyrhjuling är som en vanlig elbil för större barn men saknar tak. Fyrhjulingen kallas även för ATV vilket är en förkortning av ”all terrain vehicle”. En ATV är alltså ett fordon som är anpassad för att ta sig fram i terräng.

Man brukar använda dessa fyrhjulingar för skogsarbete eller gårdsarbete men de är även roliga att köra med i skogen. Det finns mindre varianter av dessa fyrhjulingar som kallas mini ATV och de är främst anpassade för barn. De går inte lika snabbt som en vanlig ATV och har lägre maxbelastning.

ATV (Fyrhjuling) För Barn


Fyrhjuling för barn – Vilka regler gäller?

Det är olika regler för fyrhjulingar beroende på barnets ålder och vilken typ av fyrhjuling som används. För yngre barn är det lekfordon som gäller. Ett lekfordon är ett fordon som inte har högre maxhastighet än 6 km/h och fordonet måste ha en eldriven motor. Lekfordon är till för barn upp till 14 år. För barn som använder ett lekfordon gäller samma regler som för gående i trafiken.

En fyrhjuling med förbränningsmotor klassas inte som ett lekfordon. Om en eldriven fyrhjuling för barn överstiger 6 km/h klassas den som en moped. En moped som har en maxhastighet på 25 km/h klassas som en klass 2 moped och är maxhastigheten 45 km/h är det en klass 1 moped.

Trafikregler för moped:

En klass 1 moped måste vara registrerad för att man ska kunna köra den på vägar eller i terräng. Man kan dock köra en oregistrerad fyrhjuling på inhägnat område.

För en klass 2 moped gäller samma regler som för en cykel. Man måste ha fyllt 15 år och ha förarbevis för moped.

Obs! Ett fordon som inte är godkänt för att köra med i trafiken ska användas på inhägnat område.


Vilken fyrhjuling för barn ska man köpa?

Vilken fyrhjuling man bör köpa är väldigt beroende på hur gammalt barnet är. Vissa fyrhjulingar har reglerbar maxhastighet som går att anpassa efter barnets ålder. Man kan då öka hastigheten på fyrhjulingen i takt med att barnet blir äldre. För barn under 10 år bör man inte köpa en fyrhjuling som går allt för snabbt. Det finns eldrivna fyrhjulingar för barn med en maxhastighet på 6 km/h som är lämpliga för yngre barn. Tänk även på att kolla upp vilken maxbelastning fyrhjulingen har så att barnet inte är för tung.

Vi har listat bästa mini fyrhjulingen i olika kategorier och prisklasser så att du kan hitta en ATV som passar just dig.

Bästa fyrhjuling för barn 2023 (Bäst i test)

  1. Midi El-ATV 2000W Pro (Bästa fyrhjulingen för barn – Bäst i test)
  2. ATV X-Pro Worker 49cc (Bästa bästa arbets ATV för barn)
  3. Elektrisk Mini ATV Speedbug 1000W (Eldriven fyrhjuling för barn)
  4. Mini ATV X-Pro Scorpio 49cc (Fyrhjuling för barn 50cc)
  5. Elektrisk Mini-Fyrhjuling – 800W (El ATV för barn)
  6. Mini-fyrhjuling – 800W (Batteridriven mini ATV för barn)

Midi El-ATV 2000W Pro (Bästa fyrhjulingen för barn – Bäst i test)

Midi El-ATV 2000W Pro (Bästa fyrhjulingen för barn - Bäst i test)

Detta är en riktig värsting ATV för dig som vill ha den allra bästa fyrhjulingen. Motorn är på hela 2000W och topphastigheten är 45 km/h så det går riktigt fort. Hastighetsreglaget är steglöst vridhandtag och det går att lägga växellådan i back- och neutralt läge. Fyrhjulinge har en mycket tuff design med stora luftfyllda terränghjul fram och bak vilket gör att man kan köra på svårt underlag. De stora luftfyllda hjulen och fjäderstötdämpare fram och en enkel stötdämpare bak gör körningen väldigt mjuk även i terräng. Varje hjul har lyxiga skivbromsar och det finns lyse där fram och en instrumentpanel som visar batterinivån.  Det är en mellanstor ATV med en maxvikten på 85 kg vilket gör att även vissa vuxna kan köra med fyrhjulingen.

Midi El-ATV 2000W Pro är en elektrisk ATV och fördelarna med en el fyrhjuling är många. De är mycket mer tysgående jämfört med bensindrivna fyrhjulingar och de är mer miljövänliga. Man slipper hantera illaluktande bensin eller kladdig och droppande motorolja. Dessutom kan barnet ladda fyrhjulingen själv till skillnad mot att tanka bensin.

Köp Midi El-ATV 2000W Pro från outl1.se


ATV X-Pro Worker 49cc (Bästa bästa arbets ATV för barn)

ATV X-Pro Worker 49cc (Fyrhjuling för barn 50cc)

Här har vi en fyrhjuling för barn med 50cc bensin motor. Denna fyrhjuling är en liten replika av  den populära ATV X-Pro Worker som främst används till gårdsarbete. Det här är en perfekt mini-atv för dig som vill ha en ingångsmodell till de större fyrhjulingarna. Den är rolig att köra och bra att använda om man vill hjälpa till på gården. Maxhastigheten är 25 km/h men går att justera efter behov. Eftersom fyrhjulingen har en förbränningsmotor räknas den inte som ett lekfordon. Maxlasten är 60 kg.

Mer info..

Köp ATV X-Pro Worker 49cc till reapris på motorsweden.se


Elektrisk Mini ATV Speedbug 1000W (Eldriven fyrhjuling för barn)

Elektrisk Mini ATV Speedbug 1000W (Eldriven fyrhjuling för barn)

Här har vi en eldriven ATV för barn med justerbar hastighet (topphastighet ca 27km/t). En eldriven fyrhjuling är tystgående och billig i drift. Det är även ett miljövänligt alternativ som inte avger några illaluktande avgaser. En el ATV för barn kan klassas som ett lekfordon om hastigheten inte överskrider 6 km/h. Fyrhjulingen har samma prestanda som en bensindriven ATV för barn. Batteriet räcker för 45 minuters körning eller ca. 19 km. Maxvikten för föraren är 65 kg.

Perfekt elbil för större barn!

Mer info..

Köp Speedbug 1000W till reducerat pris från motorsweden.se


Mini ATV X-Pro Scorpio 49cc (Fyrhjuling för barn 50cc)

Mini ATV X-Pro Scorpio 49cc (Fyrhjuling för barn 50cc)

Ännu en fyrhjuling för barn med 50cc bensin motor. Mini ATV X-Pro Scorpio 49cc är en påkostad ATV med tuff design som har en justerbar topphastighet på max 50 km/h. Fyrhjulingen är perfekt för yngre förare som vill prova på att köra motorkross.  Den har snabb acceleration och påminner mycket om go-carts. Maxhastigheten är hög men går att justera ner till lämplig hastighet beroende på barnets ålder. Du ställer enkelt in hastigheten med en vanlig skruvmejsel. Motorn stannar automatisk om man skulle välta eller trilla av fyrhjulingen. Maxvikt på föraren är 50 kg. Fyrhjulingen finns i orange och blått.

Mer info..

Köp Mini ATV X-Pro Scorpio 49cc till reducerat pris från motorsweden.se


Elektrisk Mini-Fyrhjuling – 800W (El ATV för barn)

Elektrisk Mini-Fyrhjuling - 800W (El ATV för barn)

Denna fyrhjuling har en maxhastighet på 25 km/h men kan ställas in i tre olika lägen, max 8 km/h, max 20 km/h eller maxfart. Fyrhjulingen har en 800-watt elektrisk motor och batteriet räcker för 13-18 kilometers körning när det är fulladdat. Det finns skivbromsar både fram och bak och hjulen är 6 tum stora.

Mer info..

Köp Mini-fyrhjuling Svart & blå – 1060W från hemfint.se


Mini-fyrhjuling – 800W (Batteridriven mini ATV för barn)

Mini-fyrhjuling - 800W (Batteridriven mini ATV för barn)

Detta är en batteridriven mini ATV för barn med en 800-watt elektrisk motor. Maxhastigheten är 20-25 km/h men går att begränsa till 8 km/h för yngre förare. Batteriet räcker till en körsträcka på ca 13-18 km. Det tar ca 8 timmar att ladda på batteriet. Fyrhjulingen har skivbroms fram och bak.

Mer info..

Köp Mini-fyrhjuling – 800W till reapris från hemfint.se


Se alla fyrhjulingar för barn..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela