Garagetält för husbil och husvagn (Husbilsgarage tält)

Det finns många olika sätt att ta god hand om sin husbil och det kanske viktigaste är ett bra ställe att parkera. Du måste ha ett tak som skyddar husbilen eller husvagnen mot regn och vind. Ett garagetält för husbilen eller husvagnen är ett mycket billigt alternativ om man vill ha skydd mot regn och snö.

Alternativet är en carport som är betydligt dyrare och som inte har något skydd på sidorna. Ett annat alternativ är att bygga ett väldigt stor garage vilket blir väldigt dyrt. Det bästa och billigaste alternativet är att förvara husbilen eller husvagnen i ett garagetält.

Ett husbilsgarage tält ger husbilen en perfekt förvaringsplats som skyddar mot väder och vind. Garagetältet består av en presenning och en stomme av stabila rör (galvaniserat stål). Ett garagetält är portabelt och kan monteras ner och sättas upp på olika platser. En portabel carport är att föredra om man vill ha ett tillfälligt skydd till din husbil eller husvagn. Garagetältet ger bra skydd mot snö under vinterhalvåret. Det finns många anledningar till att köpa ett garagetält till husvagnen men vilket garagetält ska man köpa?

Bästa garagetältet för husbil och husvagn

 1. Lagertält 49m² – 620g/m² PVC (Stort garagetält för husbil och högre båtsläp)
 2. Garagetält 26.2m² PVC (Garagetält för husbil, husvagn & båt)

Lagertält 49m² – 620g/m² PVC (Stort garagetält för husbil och högre båtsläp)

Lagertält 49m² - 620g/m² PVC (Stort garagetält för husbil och högre båtsläp)

Ett stort lagertält som har försetts med ett motståndskraftigt material av PVC 620 g/m² och den stabila konstruktionen är lätt att montera upp. Med en hög nockhöjd på 3.8 meter lämpar den sig väl till förvaring av större föremål eller att stapla lådor eller annat, som ett lager.

Ett lagertält kan användas på flera olika sätt och det är ett väldigt bekvämt alternativ då man inte behöver förvaringen permanent. När det inte längre behövs är det lätt att packa ihop, men var noga med att tältet inte är blött eller smutsigt. På så vis förlängs tältets hållbarhet.

Tältet har fått längre sidor, för att det ska underlätta att hålla det nere vid hårda vindar. Till exempel genom att lägga stenar eller annat tungt därpå.

 • Tältmaterial av PVC 620 g/m²
 • Ramkonstruktion av galvaniserad stål, upp till 70 mm tjocka stålbågar
 • Ingår två luftventilationer för att minimera fukt inne i tältet
 • Ett takfönster skänker naturligt ljus till tältet
 • Tältet är 7 meter brett och 7 meter långt
 • Två öppningar som är 5 meter breda och höjden är 3 meter i ytterkant och 3.75 meter i nockhöjd
 • 100 % vattentätt och UV-beständigt
 • Ingår jordankare och jordspikar

Köp Lagertält 49m² – 620g/m² PVC från outl1.se


Garagetält 26.2m² PVC (Garagetält för husbil, husvagn & båt)

Garagetält 26.2m² PVC (Garagetält för husbil, husvagn & båt)

Merparten garagetält kan användas för förvaring eller för att jobba under skydd, eller kanske en liten kombination av de båda. Denna modell riktar sig bland annat till de som önskar ett kvalitativt skydd över husbil, husvagn eller en båt. Det är helt vattentätt och har en hög nockhöjd på 3.5 meter.

Det finns två öppningar på detta garagetält. Ett på vardera kortsida. Vilket både underlättar tillgång till saker inuti tältet eller för att vädra ut under tiden man står där inne och jobbar. Dessa öppningar är 2.85/3.5 meter breda och höjden är på 2.85 meter.

Nedmontering av tältet är också enkelt, men var noga med att det inte är fuktigt eller smutsigt innan det är dags att vika ihop väggar och tak.

 • Ett lättmonterat garagetält väl passande för husbil, husvagn och båt
 • Tack och väggar är i materialet PVC 500 g/m²
 • Hållbar konstruktion som består av galvaniserad ram
 • Tältet är 3.5 meter brett, 7.5 meter långt och 3.5 meter högt
 • 2 luftventiler som släpper ut fukt i tältet
 • Det ingår en kostnadsfri hemleverans
 • Medföljer jordankare och jordspikar
 • Öppningar på vardera kortsida
 • Brandhämmande och UV-beständigt
 • Starka remmar att fästa i markramen

Köp Garagetält 26.2m² PVC från outl1.se


Garagetält för husbil och husvagn måste vara stort

Ett garagetält för husbil eller husvagn måste vara stort så att ditt fordon får plats. Se till att köpa ett garagetält med tillräckligt stora mått så att husbilen får plats på höjden, bredden och längden. Många garagetält eller förrådstält är alldeles för små för att en husbil eller husvagn ska kunna få plats. Ett stort garagetält ger dig även möjlighet att förvara annat om du får plats över. Garagetält finns i många olika storlekar. Det är alltid bättre att köpa ett för stort tält än att tältet visar sig vara för litet.

Garagetält husbil

Tänk på vilket material garagetältet har

Garagetält har oftast presenningar av typen polyetylen (PE) eller polyvinylklorid (PVC).

Polyetylen (PE)

Detta material är något mjukare jämfört med PVC och används främst när man framställer olika plastprodukter. Materialet är vattentät och skyddar mot UV strålning. Det passar dig som vill ha ett prisvärt garagetält som mest används på sommaren. PE är inte ett lika tåligt material som PVC och passar därför inte lika bra på vintern.

Polyvinylklorid (PVC)

PVC är mycket hållbart och skyddar likt PE mot vatten och UV strålning. Kvaliteten på detta material är mycket hög. Ett garagetält med PVC presenning är slitstarkt och går att ha ståendes hela året, även på vintern. Vill man ha ett garagetält som tål snö ska man köpa ett garagetält med PVC material. Vissa garagetält i PVC material är även motståndskraftiga mot eld.

Garagetält som tål snö

Hur mycket kostar ett garagetält för husbil och husvagn?

Ett garagetält för husvagn och husbil är lite dyrare än ett vanligt garagetält eftersom det är mycket större. Ett stort garagetält är mycket dyrare än ett litet. Materialet har också betydelse för hur mycket garagetältet kommer att kosta. Tjockare material är mycket dyrare än tunna. Räkna med att ett garagetält för husbil kostar mellan 5.000-30.000 kr beroende på storlek.

Behöver man bygglov för ett garagetält?

Oftast behöver man inget bygglov för ett garagetält men det beror lite på hur stort tältet är och hur länge du ska ha garagetältet ståendes. Med tanke på att ett husbilsgarage tält är lite större än de flesta andra garagetält bör man kolla upp om det behövs ett byggnadstillstånd eller inte. Kontakta kommunen där du planerar att ha garagetältet för information om bygglov.

Så här kan det gå till när man monterar ett stort garagetält:

Se alla garagetält..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela