Garagetält för husbil och husvagn (Husbilsgarage tält)

Det finns många olika sätt att ta god hand om sin husbil och det kanske viktigaste är ett bra ställe att parkera. Du måste ha ett tak som skyddar husbilen eller husvagnen mot regn och vind.

Ett garagetält för husbilen eller husvagnen är ett mycket billigt alternativ om man vill ha skydd mot regn och snö. Alternativet är en carport som är betydligt dyrare och som inte har något skydd på sidorna. Ett annat alternativ är att bygga ett väldigt stor garage vilket blir väldigt dyrt. Det bästa och billigaste alternativet är att förvara husbilen eller husvagnen i ett garagetält.

Ett husbilsgarage tält ger husbilen en perfekt förvaringsplats som skyddar mot väder och vind. Garagetältet består av en presenning och en stomme av stabila rör (galvaniserat stål). Ett garagetält är portabelt och kan monteras ner och sättas upp på olika platser. En portabel carport är att föredra om man vill ha ett tillfälligt skydd till din husbil eller husvagn. Garagetältet ger bra skydd mot snö under vinterhalvåret.

Det finns många anledningar till att köpa ett garagetält till husvagnen men vilket garagetält ska man köpa?

Garagetält för husbil och husvagn måste vara stort

Ett garagetält för husbil eller husvagn måste vara stort så att ditt fordon får plats. Se till att köpa ett garagetält med tillräckligt stora mått så att husbilen får plats på höjden, bredden och längden. Många garagetält eller förrådstält är alldeles för små för att en husbil eller husvagn ska kunna få plats. Ett stort garagetält ger dig även möjlighet att förvara annat om du får plats över. Garagetält finns i många olika storlekar. Det är alltid bättre att köpa ett för stort tält än att tältet visar sig vara för litet.

Garagetält husbil

Tänk på vilket material garagetältet har

Garagetält har oftast presenningar av typen polyetylen (PE) eller polyvinylklorid (PVC).

Polyetylen (PE)

Detta material är något mjukare jämfört med PVC och används främst när man framställer olika plastprodukter. Materialet är vattentät och skyddar mot UV strålning. Det passar dig som vill ha ett prisvärt garagetält som mest används på sommaren. PE är inte ett lika tåligt material som PVC och passar därför inte lika bra på vintern.

Polyvinylklorid (PVC)

PVC är mycket hållbart och skyddar likt PE mot vatten och UV strålning. Kvaliteten på detta material är mycket hög. Ett garagetält med PVC presenning är slitstarkt och går att ha ståendes hela året, även på vintern. Vill man ha ett garagetält som tål snö ska man köpa ett garagetält med PVC material. Vissa garagetält i PVC material är även motståndskraftiga mot eld.

Garagetält som tål snö

Hur mycket kostar ett garagetält för husbil och husvagn?

Ett garagetält för husvagn och husbil är lite dyrare än ett vanligt garagetält eftersom det är mycket större. Ett stort garagetält är mycket dyrare än ett litet. Materialet har också betydelse för hur mycket garagetältet kommer att kosta. Tjockare material är mycket dyrare än tunna. Räkna med att ett garagetält för husbil kostar mellan 5.000-30.000 kr beroende på storlek.

Behöver man bygglov för ett garagetält?

Oftast behöver man inget bygglov för ett garagetält men det beror lite på hur stort tältet är och hur länge du ska ha garagetältet ståendes. Med tanke på att ett husbilsgarage tält är lite större än de flesta andra garagetält bör man kolla upp om det behövs ett byggnadstillstånd eller inte. Kontakta kommunen där du planerar att ha garagetältet för information om bygglov.

Så här kan det gå till när man monterar ett stort garagetält:

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *