Garagetält som tål snö på vintern (Vinterförvaring)

Garagetält som tål snö

Det är självklart att man vill ha bilen under ett tak över vintern så att bilen är skyddad mot snöfall och så att du slipper skrapa bort snö från bilrutorna. Alla har inte ett garage till bilen eller så kanske man har en husvagn eller en båt som inte får plats i garaget. Då är den bästa lösningen att förvara ditt fordon i ett garagetält över vintern.

Ett garagetält är perfekt för dig som bara vill förvara bilen, husbilen eller båten över vintern. Garagetält är portabelt och går att montera ner när man inte behöver det längre.

För dig som ska vill förvara din bil över vintern i ett garagetält är det viktigt att tänka på att presenningen på garagetältet är av rätt material som tål snö. Garagetält säljs vanligtvis med presenningar som antingen är gjorda i Polyetylen (PE) eller Polyvinylklorid (PVC). PVC är det material som är bäst lämpad för att använda på vinter eftersom det tål snö mycket bättre jämfört med Polyetylen.  PVC är ett slitstark material som tål snö och är vattentät. materialet skyddar även mot UV ljus. Garagetält med PCV material håller mycket länge.

Du bör alltså köpa ett garagetält med en presenning som har PVC material för att garagetältet ska tåla snö.

Tänk även på att garagetält som passar bra på vintern ska ha tak i V-format så att snön lättare faller ner från taket. Om det faller mycket snö på taket som blir liggandes blir det en onödigt tyngd som belastar garagetältet vilket inte är så bra.

Behöver jag bygglov om jag ska ha ett garagetält som vinterförvaring?

Tänk på att du kanske måste ha bygglov om du ska ha ett garagetält på tomten. För det mesta behövs det inte, särskilt inte om du ska ha ett litet garagetält över vintern. Men om du ska ha garagetältet året om och om det är väldigt stort kanske det behövs. Det är alltid bäst att höra med kommunen om vilka regler som gäller i ditt område.

Hur mycket kostar ett garagetält som tål snö?

Priset på garagetältet beror på hur stor det är och hur tjockt materialet är. Ett garagetält som tål snö behöver vara ganska slitstarkt och tjockt. Räkna med att du kommer behöva betala mellan 4.000-30.000 kr beroende på hur stort garagetält du behöver. En husbil eller husvagn får bara plats i de större garagetälten. Se garagetält för husbil.

Köp inte ett för litet garagetält

Ett litet garagetält är billigare men det gäller att köpa ett garagetält som är tillräckligt stort för att du ska få plats med ditt fordon. Det kan även vara bra att ha lite plats över så att man kan förvara andra prylar under vintern.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *