Bäst i test: Garagetält (Tältgarage för Bil, Traktor & Husbil)

Garagetält gop Original

Ett garagetält är perfekt för dig som inte har något riktigt garage eller om du har en husbil eller traktor som inte får plats i garaget. Garagetältet är portabelt och går att montera ner när man inte ska använda det. Du kan förvara bilen eller husvagnen i ett garagetält över vintern men det gäller att välja rätt garagetält som tål snö.

Har man en stor båt eller husbil så gäller det att köpa garagetält med mycket utrymme. Det finns många olika garagetält för olika ändamål och i olika prisklasser. Att utnämna ett garagetält som är bäst i alla lägen är omöjligt men vi har utsett Garagetält gop Original till ett det bästa alternativet eftersom det passar i de flesta situationer. Det är ett bra allaround tält till ett lågt pris.

Bästa garagetältet 2023! (Bäst i test)

 1. Garagetält gop Original (Bästa garagetältet – Bäst i test)
 2. Garagetält 8.6m² – 500 g/m² PVC (Litet garagetält som tål snö)
 3. Garagetält 13,7m² 200g/m² PE (Prisvärt medelstort garagetält)
 4. Garagetält 26.2m² (Stort garagetält för husbil, husvagn & båt)

Garagetält gop Original (Bästa garagetältet – Bäst i test)

Garagetält gop Original

Här är ett relativt billigt och slitstarkt tältgarage som har utrymme för de flesta fordon förutom stora husbilar och husvagnar som behöver riktigt stora garagetält.

Garagetält gop Original är ett medelstort garagetält som är 23 m2 och har måtten: 370x610x260cm. Du får plats med en stor bil, en traktor eller en släpkärra. Tältet är vattentätt och skyddar bra mot regn. Presenningen är gjord av polyetenväv som är vattenavvisande och skyddar bra mot UV strålning. Duken monteras på ett robust ramverk av pulverlackerat stål med slitstarka spännband. Det går snabbt och enkelt att montera upp garagetältet. Du kan flytta tältet efter att det har monteras.

Bästa pris: 6.695 kr (buildor.se)

Så här går det till att montera tältet:

Vill man ha ett garagetält för vinterförvaring bör man köpa ett garagetält i polyvinylklorid material eftersom det tål snö mycket bättre.


Garagetält 8.6m² – 500 g/m² PVC (Litet garagetält som tål snö)

Garagetält 8.6m² - 500 g/m² PVC (Litet garagetält som tål snö)

Ett flyttbart garagetält som även lätt att montera upp. Det är helt vattentätt och är täckt med ett motståndskraftigt material, vilket gör att man kan förvara saker som inte bör utsättas för exempelvis mycket sol eller regn.

Oavsett vad du avser att förvara i ditt tält, så kan det även fungera bra som en form av skydd, då man är igång med ett jobb. Man får bra skydd från het solvärme eller regnrusk. Tältet är helt vattentätt och skyddar även bra mot UV-strålning. Tältets konstruktion bärs upp av stålrörsbågar som är av 1.2 mm galvaniserade stålbågar. Materialet är starkt PVC som tål snö och regn vilket innebär att du kan använda tältet även på vintern. Se garagetält som tål snö.

Medföljer jordankare, jordspikar och remmar som fästes i markramen för att garagetältet ska stå kvar så bra som möjligt.

 • Gjorda i starkt PVC-material 500 g/m²
 • 100 % vattentätt och UV-beständigt
 • Inbyggda luftventiler som minimerar risk för att det samlas fukt och kondens
 • Konstruktionen består av galvaniserade stålbågar
 • Har en nockhöjd på 2.37 meter och en vägghöjd på 1.90 meter
 • Tältets bredd är 2.40 meter och längden är 3.60 meter
 • Två öppningar med en bredd 2.40 meter och en höjd på 1.80 m
 • Medföljer jordankare och jordspikar, för att fästa tältet på ett säkert sätt

Köp Garagetält 8.6m² – 500 g/m² PVC från outl1.se


Garagetält 13,7m² 200g/m² PE (Prisvärt medelstort garagetält)

Garagetält 13,7m² 200gm² PE (Prisvärt medelstort garagetält)

Med tillgång till ett garagetält kan man snabbt utöka sina möjligheter med förvaring. Med denna modell får man en stark konstruktion och ett slitstarkt PE-material. Vilket ger ett bra skydd mot väderomväxlingar och det blir även ett skydd mot nyfikna åskådare.

Genom att tältet även är lätt att montera och att flytta, kommer det även med ännu fler möjligheter. På så vis kan man använda sig av det på olika sätt. Till exempel för att förvara cyklar, mopeder eller annat. Eller kanske för att förvara verktyg och material som man använder under en specifik renovering.

Ett garagetält kan även fungera bra då man vill kunna jobba med olika saker utan att behöva stå i gassande sol eller kraftigt regn. Med denna modell är det även möjligt att öppna upp båda kortsidor.

 • Förvaringstält med PE-materialet polyeten
 • Vägghöjd på 1.50 meter och en nockhöjd på 2.03 meter
 • Tältets bredd är på 2.7 meter och längden på 5.1 meter
 • Utrustat med luftventilationer på kortsidorna, för att undvika stor uppkomst av fukt och kondens
 • Lätt att montera och tillkommer remmar som ska fästas i markramen
 • 100% vattentätt
 • Kan enkelt förflyttas utan att monteras ner

Köp Garagetält 13,7m² 200g/m² PE från outl1.se


Garagetält 26.2m² (Stort garagetält för husbil, husvagn & båt)

Garagetält 26.2m² (Stort garagetält för husbil, husvagn & båt)

Garagetält finns av olika konstruktion, design och storlek. Den gemensamma faktorn är att man kan använda tältet på olika sätt. Om det främsta syftet är för förvaring av saker eller man ska vistas inne i tältet.

Med hänsyn till storleken på denna modell, så är den extra passande för att skydda större fordon. Kanske äger du en husbil, husvagn eller en båt? Eller är du i behov av stor förvaring av någon annan anledning? Nockhöjden når ända upp till 3.5 meter och vägghöjden till 2.85 meter.

Ett stort tält som skyddar bra mot regn och sol, och är även både lätt att montera upp och att förflytta det. Med en hög vägghöjd, en bredd på 2.5 meter och en längd på 7.5 meter passar det bra för förvaring av större föremål eller om man vill arbeta med något som kräver mycket plats. Garagetältet är gjort i PVC material som skyddar extra bra mot snö.

 • En ram av galvaniserad stål och ett 500g/m² PVC material
 • Extra långa tältväggar för att kunna fästa väggarna mer hållbart mot starka vindar
 • Nockhöjd på 2.5 meter och en vägghöjd på 2.85 meter
 • Tältets bredd är 2.5 meter och längden är 7.5 meter
 • Öppningar på kortsidorna med bredd på 2.85/3.5 meter och en höjd på 2.85 meter

Köp Garagetält 26.2m² från outl1.se


Guide för att köpa garagetält

Här är en liten guide för dig som ska köpa garagetält. Har man aldrig köpt ett garagetält tidigare är det inte så lätt att veta vad man ska tänka på. Det finns många olika garagetält i olika storlekar och material. Det gäller att hitta ett garagetält som passar just dig och dina behov. Det första man bör fråga sig är vad man kommer att använda sitt garagetält till och hur länge man ska ha det innan man monterar ner det. Ska man bara ha garagetältet över sommaren eller ska man ha det stående året om? Ett tält som ska stå länge behöver kanske bygglov och man måste köpa ett garagetält som tål snö över vintern.

Skillnaden på material

Presenningen på garagetält görs vanligtvis i antingen i polyetylen (PE) eller polyvinylklorid (PVC). PE är vattentät och skyddar mot UV ljus. Garagetält med PE material används främst under sommaren men tål inte snö så bra. PVC är ett mer hållbart material som passar bättre under vintern eftersom det är mer hållbart och tål snö bättre. Här är det viktigt att veta hur länge garagetältet kommer att bli stående. Ska man använda garagetältet året om eller som vinterförvaring bör man köpa ett garagetält med PVC material som tål snö.

Storlek på garagetältet

Ett garagetält bör vara tillräckligt stor för att ditt fordon ska få plats och gärna så att man även får plats med lite annan förvaring också. Det är bättre att köpa ett garagetält som är lite för stort än att det blir för trångt. Större garagetält är självklart också dyrare.

Garagetält och bygglov

Man bör alltid höra med sin kommun om man behöver bygglov eftersom det kan skilja sig mellan olika områden. Har man ett litet garagetält över sommaren eller vintern så behöver man i de flesta fall inget bygglov.


Se alla garagetält..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela