Bäst i test: Garagetält (Tältgarage för Bil, Traktor & Husbil)

Garagetält gop Original

Ett garagetält är perfekt för dig som inte har något riktigt garage eller om du har en husbil eller traktor som inte får plats i garaget. Garagetältet är portabelt och går att montera ner när man inte ska använda det. Du kan förvara bilen eller husvagnen i ett garagetält över vintern men det gäller att välja rätt garagetält som tål snö. Har man en stor båt eller husbil så gäller det att köpa garagetält med mycket utrymme. Det finns många olika garagetält för olika ändamål och i olika prisklasser. Att utnämna ett garagetält som är bäst i alla lägen är omöjligt men vi har utsett Garagetält gop Original till ett det bästa alternativet eftersom det passar i de flesta situationer. Det är ett bra allaround tält till ett lågt pris.

Här är ett relativt billigt och slitstarkt tältgarage som har utrymme för de flesta fordon förutom stora husbilar och husvagnar som behöver riktigt stora garagetält.

Garagetält gop Original – Bästa garagetältet 2022

Garagetält gop Original

Garagetält gop Original är ett medelstort garagetält som är 23 m2 och har måtten: 370x610x260cm. Du får plats med en stor bil, en traktor eller en släpkärra. Tältet är vattentätt och skyddar bra mot regn. Presenningen är gjord av polyetenväv som är vattenavvisande och skyddar bra mot UV strålning. Duken monteras på ett robust ramverk av pulverlackerat stål med slitstarka spännband. Det går snabbt och enkelt att montera upp garagetältet. Du kan flytta tältet efter att det har monteras.

Bästa pris: 4.995 kr (buildor.se)

Finns även med runt tak

Garagetält

Du kan köpa Garagetält gop Original på byggmax.se eller buildor.se

Så här går det till att montera tältet:

Vill man ha ett garagetält för vinterförvaring bör man köpa ett garagetält i polyvinylklorid material eftersom det tål snö mycket bättre. Se garagetält som tål snö.


Guide för att köpa garagetält

Här är en liten guide för dig som ska köpa garagetält. Har man aldrig köpt ett garagetält tidigare är det inte så lätt att veta vad man ska tänka på. Det finns många olika garagetält i olika storlekar och material. Det gäller att hitta ett garagetält som passar just dig och dina behov. Det första man bör fråga sig är vad man kommer att använda sitt garagetält till och hur länge man ska ha det innan man monterar ner det. Ska man bara ha garagetältet över sommaren eller ska man ha det stående året om? Ett tält som ska stå länge behöver kanske bygglov och man måste köpa ett garagetält som tål snö över vintern.

Skillnaden på material

Presenningen på garagetält görs vanligtvis i antingen i polyetylen (PE) eller polyvinylklorid (PVC). PE är vattentät och skyddar mot UV ljus. Garagetält med PE material används främst under sommaren men tål inte snö så bra. PVC är ett mer hållbart material som passar bättre under vintern eftersom det är mer hållbart och tål snö bättre. Här är det viktigt att veta hur länge garagetältet kommer att bli stående. Ska man använda garagetältet året om eller som vinterförvaring bör man köpa ett garagetält med PVC material som tål snö.

Storlek på garagetältet

Ett garagetält bör vara tillräckligt stor för att ditt fordon ska få plats och gärna så att man även får plats med lite annan förvaring också. Det är bättre att köpa ett garagetält som är lite för stort än att det blir för trångt. Större garagetält är självklart också dyrare.

Garagetält och bygglov

Man bör alltid höra med sin kommun om man behöver bygglov eftersom det kan skilja sig mellan olika områden. Har man ett litet garagetält över vintern så behöver man i de flesta fall inget bygglov. Ska man sätta upp ett större garagetält som är stående året runt kan b

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *