Koppla Garmin klocka till hundpejl? (Bra Jaktklocka!)

Garmin Klocka Hundpejl

Funderar du på att koppla en Garmin klocka till hundpejl? Oavsett om du redan har gammal Astro 320 eller om du funderar på att köpa en ny Alpha 100 hundpejl ska du veta att dessa går att koppla till Garmin Fenix 5. Garmins hundpejlar är kompatibla med Garmin Fenix 5 som är en mycket bra klocka för jakt och många andra aktiviteter.

Garmin Fenix 5 är en Garmin klocka kompatibel med Alpha 100

Garmin Fenix 5 Sapphire är en utmärkt jakt klocka och är som gjord för att användas till Alpha 100 hundpejl.

Garmin Fenix 5

Garmin Fenix 5 Jakt Klocka

Garmin Fenix 5 har Europeiska kartor i färg. Med Garmin Fenix 5 är det inga problem att navigera sig när man är ute på jakt eller på en löprunda. Förutom att klockan passar utmärkt att använda tillsammans med en hundpejl så har Garmin Fenix 5 många andra användbara tränings och navigeringsfunktioner.

Självklart går det att mäta pulsen vid handleden och klockan har även avancerade prestationsdata för dig som gillar att träna.

Garmin Fenix 5 är helt vattentät och mycket robust.

Garmin Alpha 100

Garmin Alpha 100 bäst hundpejl

Garmin Alpha 100 är en mycket bra hundpejl som har fått mycket höga betyg i de tester som gjorts. Den är även utnämnd till bästa hundpejlen 2021. Den har en stor pekskärm som även fungerar när man har handskar på sig. Med Garmin Alpha 100 kan du hålla koll på flera hundar samtidigt och du ser hundarnas position, rörelser och avstånd. Med denna hundpejl kan du alltid se avståndet mellan dig och din hund och kartan visar, terrängkonturer, höjdskillnader, vegetation, kustlinjer, floder och sjöar.

Se hela recensionen av Garmin Alpha 100

Garmin Alpha 50

Garmin Alpha 50 hundpejl

Även denna hundpejl från Garmin är kompatibel med Garmin klockor. Garmin Alpha 50 har en handenhet med knappar till skillnad mot Alpha 100 som har touch screen. Vissa tycker att det är lättare att hantera Alpha 50 när man har stora tjocka handskar på sig. Visserligen kan man använda pekskärmen på Alpha 100 även när man har handskar på sig men det kan ändå vara lättare att trycka på fysiska knappar. Många föredrar Alpha 50 över Alpha 100 just för att denna handenhet har knappar. Garmin Alpha 50 är en senare och förbättrad version av Astro 320 som ju var en väldigt populär hundpejl som dock inte längre finns att köpa i butik.

Se hela recensionen av Garmin Alpha 50

Garmin klocka till Astro 320

Astro 320 Hundpejl

Garmin Fenix 5 fungerar till Astro 320, Alpha 50 och Alpha 100. Astro 320 hundpejl går inte längre att köpa men om man har en Astro 320 sedan tidigare så går det utmärkt att köpa till en Garmin Fenix 5 som man kan använder till alla Garmin hundpejlar om man uppdaterar programvaran.

Det finns flera olika modeller av Garmin Fenix 5

Garmin Fenix 5 Jaktklocka

De modeller som finns tillgängliga just nu är:

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire – Pris: 6.869 kr
Garmin Fenix 5 Plus Sapphire – Pris: 6.395 kr

Se även Garmin Fenix 6X Pro Black


Hur fungerar det att koppla Garmin klocka till hundpejl?

Det är mycket enkelt att koppla Garmin Fenix 5 till Alpha 100 hundpejl. Dessa måste vara i närheten av varandra för att klockan ska uppdateras med senaste informationen från hundpejlen. Det räcker med att klockan och Alpha 100 handenhet är inom 4 meter från varandra för att de ska fungera perfekt. Oftast har man ju handenheten i fickan eller ryggsäcken så det är oftast inget problem. Men det är skönt att slippa gå runt och hålla i handenheten och sköta spårningen av hundarna direkt med klockan bara.

I klockan ser man på vilket av stånd och i vilken riktning hunden befinner sig. Det går även att spåra flera hundar samtidigt och dessa syns i en lista på klockan display. Man kan även få larm signaler direkt från klockan.

Det måste hela tiden vara en klar signal mellan handenheten och hundhalsbandet för att kopplingen mellan Alpha 100 och Garmin Fenix 5 ska fungera.

Så här fungerar Garmin Fenix 5 tillsammans med Alpha 100 hundpejl:


Garmin Fenix 5 med Alpha 100 hundpejl

Se alla Garmin klockor

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *