Grilla pizza på gasolgrill med pizzasten – Så här gör du!

Grilla pizza på gasolgrill med pizzasten - Så här gör du!

Har du någonsin undrat hur man gör en grillad pizza? Det är enkelt om du har en pizzasten! Din grill kan lätt bli ett perfekt redskap för att grädda din pizza. Det är det perfekta sättet att njuta av en sommarkväll… vispa ihop lite deg, köp några pålägg och pizza ost! Sen har du pizzafest. Alla gillar sin pizza olika… när man gör egna pizzor får man den precis som man vill ha det och det är dessutom kul att baka egena pizzor. Vill man ha riktiga restaurangpizzor behöver man en pizzaugn för att komma upp till dom temperaturer som krävs för att få en krispig pizza i toppklass. En vanlig ugn kommer inte i närheten av de temperaturer som en riktigt pizzaugn har. Men hur är det med grillar? Kan man grädda pizza på gasolgrillen?

Självklart kan man det men då behöver man en pizzasten för bästa resultat. En pizzasten värmer upp pizzan underifrån och ger riktigt krispiga pizzor eftersom allt fukt från ost och grönsaker förångas. Det har delvis med den höga temperaturen att göra men också på grund av att pizzastenen har små sprickor där den förångade vätskan kan komma ut. Pizzastenen ger en jämnare gräddning och du slipper problemet med att degen fastnar på grillgallret.

Detta behöver du för att grilla pizza på en gasolgrill

Detta behöver du för att grilla pizza på en gasolgrill

1. En gasolgrill (naturligtvis)
2. En pizzasten
3. Stor pizzaspade, eller annan rörlig slät yta (som en skärbräda) för att föra över pizzan på och av den uppvärmda pizzastenen
4.
Spatel (stor och bred är bäst) för att hjälpa till att knuffa/leda pizzan på och av pizzastenen


Grilla pizza på gasolgrill med pizzasten – Steg för steg

1. Välj din deg. Livsmedelsbutiker säljer färdiggjord deg som du kan hitta i delikatessbutiken eller där de kylda matvarorna finns. Det kan finnas flera alternativ. Hel-vete är ett hälsosamt alternativ. Kom alltid ihåg att sträcka ut degen 30 minuter innan du lagar din pizza. Lägg degen på en plan yta med mjöl på så att den inte fastnar. Du kan lägga pizzan direkt på pizzaspaden.

2. Välj dina ingredienser och pålägg. Möjligheterna är oändliga. Du behöver en sås och lite ost, men resten är upp till dig! Ju mer variation du har, desto roligare är det för dina gäster – särskilt barn. Du kan till och med ha ingredienser till en dessertpizza.

3. Förbered allt. Läs på i förväg och förbered dina ingredienser och pålägg innan dina gäster anländer. Skapa en pizzabar så att dina gäster kan göra sina egna pizzor (och se alla alternativen). Tänk på att inte ha allt för mycket pålägg på pizzan för då kan det bli svårare att föra över pizzan till pizzastenen.

4. Starta grillen. Använd indirekt uppvärmning för att grädda din pizza. Slå på ena sidan av grillen och låt den andra sidan vara av. Placera stenen direkt över de heta brännarna. Se till att grillen och pizzastenen har ordentlig värme innan du lägger på pizzan på pizzastenen. Se till att pizzaspaden har mjöl på så att pizzan glider av med lätthet.

5. Var vaksam. Pizza lagas snabbt på grillen. Så fort skorpan börjar bli brun, flytta över stenen till andra sidan av grillen. Detta gör att osten kan fortsätta smälta utan att bränna degen. Att grädda pizza på gasolgrillen tar bara några minuter eftersom temperaturen är så hög.

6. Ta bort pizzan från pizzastenen med din pizzaspade. Skiva den och servera! Njut av din pizza!


Göra pizza på gasolgrill utan pizzasten?

Om du inte har en pizzasten kan du använda en stadig bakplåt med mjöl på för att för-grilla degen på grillen eller i ugnen. Den för-grillade degen kan sedan flyttas från bakplåten till grillgallren. Om du använder en förbakad pizzagrund kan den läggas direkt på grillen. Toppa med önskad sås och toppings och avsluta tillagningen med grillen stängd.

Vilken grill är bäst för att göra pizza?

Baka pizza i gasolgrill

Det spelar egentligen ingen roll om man använder en gasolgrill eller kolgrill när man gör pizza. Bara grillen har en tillräcklig stor grillyta för att få plats med en stor pizza. Ett lock är naturligtvis att föredra eftersom värmen stängs in och pizzan kan grillas i högre temperatur. Det finns särskilda pizzaugnar också om man föredrar det. Vissa elektriska pizzaugnar får plats i köket.

Här hittar du bästa gasolgrillen som du kan använda till att grilla pizza (Bäst i test)

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela