Hopfällbar Elcykel – Bäst I Test 2023! (Vikbar & Fällbar)

Hopfällbar Elcykel - Bäst I Test 2021! (Vikbar & Fällbar)

En smidig elcykel som går att fälla och vika ihop kan vara bra om man behöver ta med den på resan. Vi har jämfört olika hopfällbara och vikbara elcyklar i olika kategorier och prisklasser för att hitta den bästa. Det kan vara svårt att hitta den hopfällbara elcykeln som är bäst i test, men vi har jämfört olika tester och läst recensioner för att hjälpa till vid köpet. Fördelarna med en hopfällbar elcykel är att den är lätt att ta med på semestern eller om man pendlar till jobbet. Den tar lite plats så den är lätt att transportera och förvara. Många vikbara elcyklar är också bekväma så det känns nästan som att cykla på en vanlig cykel. Det är ett bra alternativ till en vanlig cykel med en elmotor som underlättar på körsträckan.

Fördelarna med en hopfällbar elcykel

Det finns många olika typer av vikbara elcyklar och det kan vara bra att välja kända varumärken såsom Lifebike och Cosmos. Modellerna är små, kompakta, vikbara och lätta att ta  med i kommunaltrafiken. Det är lätt att välja när man vill använda elcykeln om man pendlar med tåg, buss eller bil. Med en vikbar elcykel blir det smidigt och roligt att ta sig till och från jobbet då cykelturen är enkel och smidig. En hopfällbar cykel är enklare att ta med sig och en elmotor gör att man åker snabbare. Om man förvarar cykeln inomhus är det lätt att ställa undan den utan att den är i vägen. En elmotor som ger extra skjuts vid uppförsbackar och långa sträckor underlättar på åkturen. Det blir inte lika jobbigt som att cykla på en vanlig cykel och man slipper komma fram lika trött som efter ett träningspass.

bästa hopfällbara elcykeln

Miljövänligt och energisnålt med en elcykel

En hopfällbar elcykel är också miljövänlig och energisnål. Elförsörjningen blir mer hållbar med tiden och man tar sig snabbt fram utan att förstöra miljön. Driftkostnaden är också låg då det kostar ungefär 25 öre att ladda ett cykelbatteri för att åka 10 km. Det är billigare än en bensindriven motor, vilket är ett bra alternativ. Nackdelen är att den har en kompakt design som är bra när den ska fällas ihop, men komforten blir lite sämre än med en vanlig cykel. Om man cyklar ofta kan det vara bättre med en vanlig elcykel. Kortare sträckor kan det vara bra med en hopfällbar elcykel och fördelarna överväger nackdelarna. Hjulen är mindre och ett vanligt mått som används är 20 tum. Mindre hjul ger minskad stabilitet som gör att man känner av markens ojämnheter mer.

Vilken vikbar elcykel ska man köpa?

Om man ska köpa en vikbar elcykel på nätet kan det vara bra att passa på när det är rea eller kampanj för att få det bästa priset. Nedan finns några alternativ som kan passa olika bra beroende på vad man har för behov. Om man vill ha en lättvikts hopfällbar elcykel kan dessa passa bra. Många hopvikbara elcyklar passar både för dam och herr, medan vissa är mer anpassade. I tester på hopfällbara elcyklar är det viktigt att jämföra komfort och storlek för att hitta den bästa hopvikbara elcykeln.

Bästa hopfällbara elcykeln 2023 är:

 1. Compos XL (Bästa hopfällbara elcykeln ”Bäst i test”)
 2. Hopfällbar elcykel 10.4Ah (Bra och billig fällbar elcykel)
 3. Xiaomi Mi Smart Electric Folding Bike (Vikbar elcykel med cool design)

Compos XL (Bästa hopfällbara elcykeln ”Bäst i test”)

Compos XL (Vikbar elcykel på 250 W - Bäst i test)

Compos XL är en hopfällbar elcykel med en elmotor på 250 W som drivs av ett 36 V Samdung Li-ion batteri. Med en räckvidd på 60 km beroende på hur sträckan ser ut räcker det långt. Batteriet finns gömt skyddat i ramen och är lätt att ta bort med en nyckel. Laddningstiden är 4-6 h och det finns en USB-port för laddning. Elmotorn aktiveras av en M-knapp på styret och kommer igång vid trampning. Belysningen fram drivs av en LED-lampa. En cykeldator och gå-assistans för att leda cykeln finns också. Den vikbara elcykeln har Shimano växlar och Tekro Aries skivbromsar. Maxfarten är 25 km/h och vid snabbare fart avaktiveras elmotorn. Elcykeln följer svenska direktiv och bestämmelser. Vikten är 23,5 kg och hjulen är 20 tum.

Om man vill ha en vikbar elcykel av hög kvalitet med avancerade funktioner som är lite större i storleken är den ett bra val.

Mer info…

Köp Elcykel Compos XL från Hemfint


Hopfällbar elcykel 10.4Ah (Bra och billig fällbar elcykel)

Hopfällbar elcykel 10.4Ah (Bra och billig fällbar elcykel)

Med en hopfällbar elcykel kan man ta sig runt på ett mer smidigt, i synnerhet i städerna. Där det varieras mellan cykel och pendeltrafik. Eller för de som vill byta ut en del av pendlingen till cykelfärd.

Denna modell har en motoreffekt på 250 watt och motorn är en borstlös typ, som gör att elcykeln får längre hållbarhet och cykelfärden blir mer smidig. Mörkerkörning blir lättare med hjälp av LED-belysning både fram och bak på cykeln.

Den är lätt att använda, då elmotorn automatiskt aktiveras i samma stund som man börjar använda tramporna. Om man skulle önska att använda den på vanligt sätt, kan man enkelt stänga av elmotorn med ett knapptryck.

Stora delar av elcykeln levereras färdigmonterad. Det är endast sadel, framhjul och styre som ska sättas på plats. Beräknad monteringstid är på 5-8 minuter.

 • Hopfällbar elcykel som enkelt kan transporteras på olika sätt
 • Cykeln har en motoreffekt på 250 watt
 • Passande för personer av en längd på 150-175 cm
 • Hjul på 20 tum
 • 36 V/10.4 Ah litiumbatteri, som går bra att ta ur cykeln vid laddning
 • Utrustad med sex växlar från Shimano
 • Medföljer en laddare till batteriet
 • Klarar en belastning på max 100 kg
 • Hemleverans utan kostnad

Köp Hopfällbar elcykel 10.4Ah från outl1.se


Xiaomi Mi Smart Electric Folding Bike (Vikbar elcykel med cool design)

Xiaomi Mi Smart Electric Folding Bike (Vikbar elcykel med cool design)

En hopfällbar elcykel som är utrustad med en borstlös motor som har en effekt på 250 watt. Vare sig du är i stadsmiljö eller på landet kan det komma väl till pass med att kunna fälla ihop cykeln. För att transportera mer smidigt på pendeltrafik eller för att bära mer smidigt när man ska ta sig över gräsplaner eller andra platser där det inte fungerar bra med cykel.

Det blir enklare att ta sig fram då man får god hjälp av motorn, men det är även möjligt att stänga av motorn och ta sig fram helt av egen kraft. Elcykeln är utrustad med TMM Torque Sensor, som gör att du får chans att ge mer kraft under cykelturen.

Det finns fyra olika lägen att skifta mellan på denna elcykel: fitness mode, economical mode, balance mode och enchaned mode.

Läs helst på om regler gällande elcyklar innan du tar ut din i trafik.

 • Hopfällbar elcykel med borstlös motor med en effekt på 250 watt
 • Ett fulladdat batteri räcker för cirka 45 km
 • Lätt att ta ut batteriet för att ladda upp det
 • Tydlig display som visar hastighet, avstånd, antal kalorier och kraft
 • Fyra olika lägen på elcykeln: fitness mode, economical mode, balance mode och enchaned mode

Köp Xiaomi Mi Smart Electric Folding Bike från cdon.se


Se alla hopfällbara elcyklar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela