TEST: Jaktryggsäck med stol (Bästa stolryggsäcken för jakt)

Share Button

Letar du efter bästa jaktryggsäcken med stol har du kommit till rätt ställe. Här listar vi några stolryggsäckar som är extra bra att ha med sig när man är ute på jakt. En riktigt bra jaktryggsäck är ett måste när man är ute i vildmarken under lång tid. Efter en lång utmattande promenad i naturen kan det vara trevligt med en liten paus och ta en fika och slå sig ner ett litet tag. Det är här en jaktryggsäck med stol kommer in i bilden. Medans dina jaktkamrater sätter sig på en obekväm stubbe, stock eller sten drar du fram din bekväma stol som är inbyggd i ryggsäcken.

En stolryggsäck gör onekligen vildmarkslivet mycket bekvämare men vilken jaktryggsäck ska man köpa?

Det finns faktiskt många olika stolryggsäckar på marknaden. Urvalet är stort vilket är bra eftersom man har många jaktryggsäckar med stol att välja mellan. Men samtidigt blir det lite svårare att avgöra vilken stolryggsäck som man ska köpa.

En bra stolryggsäck för jakt ska vara bekväm och lätt att bära samtidigt som man vill få plats med den utrustning som behövs inför jakten och vildmarkslivet. Men stor ryggsäck som har plats för mycket prylar kommer att vara tyngre och mindre bekväm att bära jämfört med en lättare jaktryggsäck. Det är helt enkelt omöjligt att hitta en ryggsäck som är bäst för alla situationer. Därför har vi tagit fram olika stolryggsäckar som är anpassade för olika behov och budgetar så att du kan hitta en jaktryggsäck med stol som är perfekt för just dig.

Bästa jaktryggsäcken med stol 2021 är:

1. Fauna Björnen – (Bäst i test) – Pris: 2.699 kr
2. Fauna Älgen (Prisvärd jaktryggsäck med stol) – Pris: 1995 kr
3. Stolsryggsäck Pinewood 35L (Billig jaktryggsäck med stol) – Pris: 749 kr


Fauna Björnen – Bästa jaktryggsäcken med stol 2020 (Bäst i test)

Denna stolryggsäck finns även med på listan över bästa jaktryggsäcken 2021 och passar perfekt för dig som ska ut på jakt. Fauna tillverkar ryggsäckar av mycket hög kvalitet och denna ryggsäck har fått mycket höga användarrecensioner.

Fauna Björnen Jaktryggsäck

Fauna Björnen är en stor stolryggsäck med ryggstöd som rymmer 40 liter så du kommer garanterat att få plats med all jägarutrustning som behövs. Du kommer även få plats med till exempel fiskeutrustning, termosar, sovsäckar och andra prylar som kan vara bra att ha när man är ute i vildmarken.

Du sitter extra bekvämt med denna stolryggsäck eftersom stolen har ryggstöd. En jaktryggsäck med ryggstöd ger dig möjligheten att luta dig tillbaka och vila ryggen. Poängen med en stolryggsäck är just att man ska kunna sätta sig ned och vila och då är det viktigt att man ska kunna vila ryggen också (särskilt efter att ha släpat på ryggsäcken). För att kunna vila ryggen behöver man ett ryggstöd att luta sig mot och det är här Fauna Björnen levererar.

Du sitter väldigt bekvämt på stolen som har en sittdyna isolerad med värmereflekterande material. Man sitter även högt på stolen (51 cm). Man kan lugnt säga att man sitter kungligt i vildmarken med Fauna Björnen.

Trots att denna ryggsäck med stol är stor och rymlig kan man bära den utan att det på något sätt känns obekvämt. Den är faktiskt riktigt trevlig att ha på ryggen.  Fauna Björnen sitter riktigt stabilt eftersom ryggsäcken har både bröstrem och ett bälte runt höften som hjälper till att stabilisera ryggsäcken när du går så att den inte glider omkring från sida till sida.

Fauna Björnen är inte den billigaste jaktryggsäcken med stol som finns att köpa men tänk på att kvaliteten på ryggsäcken är mycket högre än de billigare varianterna. En stolryggsäck med hög kvalitet har bättre egenskaper och håller mycket längre så om du kommer att använda ryggsäcken mycket så kan det vara värt priset.

Detta är den perfekta stolryggsäcken för dig som behöver en hållbar och slitstark jaktryggsäck som ska hålla länge. Fauna Björnen passar dig som vill sitta bekvämt med ryggstöd och som har hög budget och är villig att betala för den bästa jaktryggsäcken med stol som finns på marknaden just nu.

Köp Fauna Björnen på outdoorexperten.se – Pris: 2.699 kr

 


Fauna Älgen – Prisvärd jaktryggsäck med stol

Denna stolryggsäck liknar Fauna Björnen  men är mycket billigare. Den största skillnaden mellan dessa två jaktryggsäckar är att Fauna Älgen saknar ryggstöd på stolen. Om man känner att ryggstödet inte är särskilt viktigt så kan man spara en slant genom att köpa denna stolryggsäck istället för Fauna Björnen.

Fauna Älgen Stolryggsäck

Fauna Älgen har inte plats med riktigt lika mycket packning  jämfört med Fauna Björnen och rymmer bara (35 liter). Ingen jättestor skillnad men ändå, stolen är heller inte lika hög och mäter endast 45 cm över marken. Det är med andra ord ingen superskillnad mellan dessa två jaktryggsäckar och om man klarar sig utan ryggstöd är kanske Fauna Älgen ett bättre val.

Fauna Älgen är ett perfekt val om du vill ha en prisvärd stolryggsäck utan ryggstöd

Köp Fauna Älgen på pnjakt.se – Pris: 1.995 kr

 


Stolsryggsäck Pinewood 35L – Billig jaktryggsäck med stol

Här har vi en riktigt billig jaktryggsäck för dig med låg budget. Stolsryggsäck Pinewood 35L passar utmärkt för jakt, fiske och andra friluftsaktiviteter. Tyget är gjord av mocka imitation (100% polyester) som är vattenavvisande. Ryggsäcken har många användbara fickor där du får plats med dina prylar så som till exempel en termos eller lite mer värdefulla saker som man kan förvara i innerfickor med dragkedja. Botten är förstärkt och vattenavvisande så att ryggsäcken inte blir blöt när man ställer ner den på marken.

Stolsryggsäck Pinewood 35L

Stolsryggsäck Pinewood 35L är alltså en stolryggsäck som rymmer 35 liter. Ryggsäcken har vadderade axelremmar som gör den behagligt att bära och det finns dessutom ett midjeband som stabiliserar jaktryggsäcken. Ramen på stolen är täckt så att det inte uppstår ljud från geväret om det skulle råka stöta till stolryggsäcken. Sitthöjden är 50 cm så du sitter ganska högt på denna stol.

Stolsryggsäck Pinewood 35L är den perfekta ryggsäcken för dig som vill ha en enkel, billig och bra jaktryggsäck med stol.

Köp Stolsryggsäck Pinewood 35L  på pnjakt.se – Pris: 749 kr

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *