Kängor Crispi Titan GTX – Test & Recension

Kängor Crispi Titan GTX Test

Kängor Crispi Titan GTX

Ca 3.800 kr
4.85

Prisvärd

4.8/5

Hållbarhet

5.0/5

Komfort

5.0/5

Vattentät

4.9/5

Värme

4.7/5

Fördelar

 • Väldigt bra passform
 • Extremt tåliga
 • Vattentäta
 • Håller värmen bra

Nackdelar

 • Inte de billigaste jaktkängorna

Söker du pålitliga jaktkängor som håller dig bekväm, torr och säker oavsett terräng och väder? Då har du kommit till rätt plats. Välkommen till vår djupgående recension av Crispi Titan GTX jaktkängor. Vi har samlat information från flera oberoende tester av Crispi Titan GTX för att ta reda på om de är så bra som det påstås.

När det gäller jaktkängor är pålitlighet och prestanda av högsta vikt. Vår analys grundas på en bred informationsbas, inklusive kundrecensioner, oberoende tester och andra källor som vi kommer att lista i slutet av den här artikeln. Vi strävar efter att ge en en opartisk och rättvis bedömning av Crispi Titan GTX så att du kan bedöma om dessa jaktkängor är något för dig.

Här är en sammanfattning över vad du kan förvänta dig att läsa om så att du får en tydlig överblick över vår recension:

 • Crispi Titan GTX nyckelfunktioner: Vi kommer att lista de mest betydande egenskaperna som denna produkt erbjuder.
 • Jämförelse med konkurrerande kängor: Här kommer vi analysera hur Crispi Titan GTX står sig i jämförelse med liknande kängor på marknaden.
 • Sammanfattning av kundfeedback: Vi kommer att dela med oss av både positiv och negativ feedback från verkliga användare.
 • Prisvärdhet: En analys av kängornas pris i förhållande till dess funktioner och prestanda.
 • Slutomdöme och rekommendation: Efter att ha granskat alla aspekter kommer vi att ge dig vårt slutliga omdöme och vår rekommendation.

 

Fortsätta läsa för att få värdefull insikt om Crispi Titan GTX. Vi är här för att hjälpa dig att hitta de bästa kängorna för just dig.


Produktöversikt: Crispi Titan GTX Jaktkängor

Kängor Crispi Titan GTX

Dessa kängor utmärker sig genom genom att vara slitstarka och vattentäta. Huvudmaterialet i skon är äkta läder som genomgått en behandling för att stöta bort vatten. Fotens främre och bakre delar förstärks ytterligare med ett kraftigt gummiöverdrag för ökat skydd.

Inuti skon finns mjuka nät som används i kombination med det vattentäta membranet Gore-Tex Extended Comfort Footwear. Kängan har en avtagbar innersula som består av flera lager – flexibelt skum, filt och fint nät med antibakteriell behandling.

 • Modell: Crispi Titan GTX
 • Tillgängliga Färger: Brun och svart
 • Vattentäthet: Ja, vattentät upp till ca 22 cm höjd
 • Yttermaterial: Vattenavstötande nubuckläder med gummi-förstärkningar
 • Membran: Gore-Tex Performance Comfort Footwear, vattentätt och andningsbart
 • Innersula: CRISPI Air Mesh filt med aktivt kol
 • Mellansula: Stötdämpande PU med CCF (Crispi Crowbow Frame)
 • Yttersula: Vibram
 • Isolering: 200 gram för användning i temperaturer mellan 9-23 grader Celsius
 • Läst: Normal läst
 • Vikt (per stövel): Cirka 750 gram beroende på storlek

 

Crispi Titan GTX är högpresterande jaktkängor som kombinerar avancerad teknik med användarvänlig design. Dessa kängor är utformade för att leverera både komfort och prestanda i olika terräng- och väderförhållanden. Med sitt vattentäta Gore-Tex-membran, robusta läderkonstruktion och Vibram-sulor erbjuder de användaren en pålitlig följeslagare under utomhusaktiviteter som jakt och vandring.


Material och Konstruktion

Crispi Titan GTX jaktkängor är skapade med en imponerande kombination av material och konstruktion som sätter dem i framkant när det gäller hållbarhet och vattentålighet. Den övre delen av kängorna är tillverkad av nubuckläder, vilket är känd för sin tålighet och förmåga att motstå väder och terräng. Detta läder ger kängorna en naturlig och robust känsla samtidigt som det erbjuder en skyddande barriär mot elementen. För att ytterligare öka slitstyrkan är Titan GTX utrustade med gummi-förstärkningar som skyddar tå och häl. Denna konstruktion ger kängorna en pålitlig och långvarig prestanda, även i krävande förhållanden. Kängorna kan användas mycket och flitigt under lång tid utan att de slits.

Vattentäthet

En av de mest kritiska faktorerna för jaktkängor är deras förmåga att hålla fötterna torra, och Crispi Titan GTX gör det med bravur. Dessa kängor är utrustade med Gore-Tex-membranet, vilket är känt för sin överlägsna vattentätning och andningsförmåga. Membranet fungerar som en pålitlig barriär mot fukt utifrån, vilket håller fötterna torra även i blöt terräng eller regniga förhållanden. Samtidigt tillåter det fukt och svett från insidan av kängorna att ventileras ut, vilket resulterar i en behaglig och torr inre miljö. Detta är särskilt viktigt under långa jaktturer eller vandringar när komfort är avgörande. De flesta jaktkängor börjar läcka förr eller senare men Titan GTX håller sig imponerande täta.

Isolering

Crispi Titan GTX erbjuder en anmärkningsvärd mängd isolering, med 200 gram isolering i varje stövel. Denna isolering gör kängorna perfekta för användning i ett temperaturintervall som sträcker sig från 9 till 23 grader Celsius. Under kalla jaktturer är det avgörande att hålla fötterna varma, och isoleringen i Titan GTX kommer definitivt att klara den uppgiften. Isoleringen är även avvägd för att undvika överhettning under varmare förhållanden, vilket gör dessa kängor mångsidiga och anpassningsbara till olika årstider och klimat.

För att hålla kängor varma när det är kallt kan man fokusera på att hålla dem torra istället för att ha mycket isolering, därför kan det vara smart att ta med två par kängor. När de ena kängorna är fuktiga av svett sedan dagen innan så har man ett par extra som man tar på sig. Du kan ha tjocka lager av isolering, men om det är fuktigt i skon kommer det ändå att bli kallt om fötterna.

Sula

Kängorna är utrustade med Vibram-sulor, som är kända för att erbjuda utmärkt grepp och slitstyrka. Denna sula är designad för att hantera olika terrängtyper, inklusive stenig mark, leriga genvägar och fuktiga områden. Oavsett om du är på jakt i skogen eller vandrar i bergig terräng kommer Vibram-sulorna på Titan GTX att ge det nödvändiga greppet och stabiliteten för att navigera säkert och säkert.

Läst

Crispi Titan GTX erbjuder en normal läst, vilket är idealiskt för många användare som söker en balans mellan komfort och passform. En normal läst ger utrymme för fotens naturliga rörelse samtidigt som den ger tillräcklig stöd för att undvika obehag eller skador under långa turer. Detta gör kängorna bekväma att bära under långa jaktturer eller vandringar utan att kompromissa med prestanda.

Vikt

Med en vikt på ca 750 gram per stövel (beroende på storlek) är Crispi Titan GTX relativt lättviktiga. Denna lätta design är särskilt fördelaktig för dem som spenderar långa timmar på sina fötter. Det minskar trötthet och ger en smidig rörelsefrihet, vilket är avgörande för jakting och vandring.

Anatomisk Passform

En unik funktion i Crispi Titan GTX är dess Anatomic Fit System. Denna teknik syftar till att omsluta foten på ett naturligt sätt och erbjuda en bekväm passform som minskar risken för blåsor eller obehag. kängorna är utformade för att följa fotens konturer och tillåta naturlig rörelse samtidigt som de ger stöd och stabilitet.

Lämpliga Användningsområden

Crispi Titan GTX är idealiska för användning i en mängd olika terräng- och väderförhållanden. Dessa kängor är särskilt lämpliga för jakt och vandring, vilket innebär att de kan hantera varierande terrängtyper, från skogar och berg till våta marker. De är också lämpliga för användning i temperaturer mellan 9 och 23 grader Celsius, vilket gör dem mångsidiga under olika årstider.

Tillgängliga Färger

Crispi Titan GTX finns i flera färger, inklusive brun och svart. Denna variation gör det möjligt för användare att välja en färg som passar deras personliga smak.

Crispi Titan GTX Svart
Crispi Titan Black

Fördelar och Nackdelar med Crispi Titan GTX

Crispi Titan GTX har många bra funktioner och egenskaper som överväger nackdelarna för de flesta jägare och utomhusentusiaster.

Fördelar:

 • Material och Konstruktion: Tillverkade av högkvalitativt nubuckläder med gummi-förstärkningar för överlägsen hållbarhet och vattentålighet.
 • Vattentäthet: Utrustade med Gore-Tex-membran för att hålla fötterna torra i våta förhållanden och samtidigt tillåta ventilation.
 • Isolering: 200 gram isolering håller fötterna varma i ett brett temperaturintervall.
 • Sula: Vibram-sulor erbjuder utmärkt grepp och slitstyrka på olika terrängtyper.
 • Läst: Normal läst ger en balans mellan komfort och stöd.
 • Vikt: Lättviktiga kängor minskar trötthet under långa turer.
 • Anatomisk passform: Anatomic Fit System ger en naturlig och bekväm passform som minskar risken för blåsor och obehag.
 • Lämpliga användningsområden: Idealiska för jakt och vandring i olika terräng- och väderförhållanden.
 • Tillgängliga färger: Finns i flera färgalternativ, inklusive brun och svart.

Nackdelar:

 • Högt pris: Crispi Titan GTX jaktkängor kan vara relativt dyra jämfört med vissa andra alternativ på marknaden.
 • Användningsområde: Även om de är mångsidiga, är dessa kängor bäst lämpade för temperaturer mellan 9 och 23 grader Celsius, vilket kan begränsa användningen under extrema klimatförhållanden.

 

Kundrecensioner och Feedback

Crispi Titan GTX har fått mycket goda recensioner och högt kundbetyg från användare som har testat kängorna.

Kundbetyg:

4.7/5 (66 omdömen)
outnorth.se

4.4/5 (6 omdömen)
outdoorexperten.se

5/5 (5 omdömen)
widforss.se

Se kundrecensioner


Är Crispi Titan GTX Prisvärda?

När det gäller Crispi Titan GTX jaktkängor är det viktigt att ta hänsyn till priset i förhållande till de funktioner och egenskaper som dessa kängor erbjuder. Crispi Titan GTX kostar ca 3.800 men priset kan variera beroende på tidpunkt, återförsäljare och färg.

Crispi Titan GTX är generellt sett konkurrenskraftiga på marknaden för högkvalitativa jakt- och vandringkängor. För att bedöma om de är prisvärda är det också en bra idé att jämföra dem med liknande produkter från andra tillverkare. Jämfört med andra jaktkängor på marknaden så är de i den högre prisklassen även om det finns dyrare alternativ. Med tanke på den goda kvaliteten och det höga kundbetyget skulle jag säga att Crispi Titan GTX är väl värt pengarna.

Om kängorna ligger inom din budget och uppfyller dina specifika behov kan de vara ett utmärkt val för dig. Att investera i högkvalitativa kängor är ofta en långsiktig investering och lönar sig i längden.

Omdöme och Rekommendation

Efter att ha granskat Crispi Titan GTX jaktkängor i detalj och analyserat deras funktioner, egenskaper och prestanda är det tydligt att dessa kängor är riktigt bra. Här är mina slutliga tankar och rekommendation:

Rekommendation: Jag rekommenderar starkt Crispi Titan GTX jaktkängor till alla friluftsentusiaster, jägare och vandrare som letar efter högkvalitativa kängor som kan hantera olika terräng- och väderförhållanden. Deras kombination av materialkvalitet, vattentäthet, isolering och komfort gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter.

För vilken typ av användare är kängorna bäst lämpad?

Crispi Titan GTX är bäst lämpad för:

1. Jägare: Dessa kängor erbjuder vattentäthet och isolering som är avgörande för jakt i varierande väderförhållanden. De är också lätta och bekväma, vilket gör dem perfekta för långa dagar i skogen eller fjällen.

2. Vandrare: Med deras pålitliga grepp och stabilitet är Crispi Titan GTX idealiska för vandrare som utforskar olika terränger. Deras lätta design minskar trötthet under långa vandringar.

3. Alla utomhusentusiaster: Om du älskar att spendera tid utomhus, oavsett om det är för jakt, vandring eller utforskning, kommer Crispi Titan GTX att möta dina behov och hålla dina fötter bekväma och skyddade.


Slutliga tankar: Crispi Titan GTX är en pålitlig och högpresterande produkt som erbjuder mångsidighet och komfort. Dess materialkvalitet och konstruktion gör dem till ett hållbart val för långvarig användning. Om du värderar bekväma kängor som tål det mesta av vad naturen har att erbjuda, är Crispi Titan GTX ett utmärkt val för dig.

Crispi Titan GTX är utsedd till bästa jaktkängan 2023 och 2022.

Ett bra alternativ till Crispi Titan GTX är Härkila Pro Hunter GTX 10, båda dessa kängor är väldigt bra. Härkila Pro Hunter GTX 10 är något dyrare men är förstärkt med Kevlar vilket gör kängan väldigt hållbar.

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela