Kängor Crispi Titan GTX – Test & Recension

Kängor Crispi Titan GTX Test

Kängor Crispi Titan GTX

3.033 kr
9.7

Prisvärd

9.5/10

Hållbarhet

10.0/10

Komfort

10.0/10

Vattentät

9.7/10

Värme

9.3/10

Fördelar

  • Väldigt bra passform
  • Extremt tåliga
  • Vattentäta
  • Håller värmen bra

Nackdelar

  • Inte de billigaste jaktkängorna
Omdöme – Hur bra är Crispi Titan GTX jaktkängor?

“När du hittar det du letar efter, sluta leta” Detta sa en klok man till mig en gång. Jag har verkligen testat dessa kängor nu i vått och torrt och måste säga att Crispi Titan GTX är en exceptionellt bra jaktkänga. För mina fötter och den typ av jakt jag utför så är Crispi Titan GTX precis den typ av känga jag är ute efter.

Crispi Titan GTX är utsedd till bästa jaktkängan 2022 och 2021.

Ett bra alternativ till Crispi Titan GTX är Härkila Pro Hunter GTX 10, båda dessa kängor är väldigt bra. Härkila Pro Hunter GTX 10 är något dyrare men är förstärkt med Kevlar vilket gör kängan väldigt hållbar.

Crispi Titan GTX

Crispi Titan GTX är bäst i test

Bästa pris på Crispi Titan GTX:
outnorth.se
Pris: 3.099 kr (20% rabatt vid första köpet) – Gå till butik
pnjakt.se
Pris: 3.095 kr – Gå till butik
Outdoorexperten.se
Pris: 3.195 kr – Gå till butik

 

Test och recension av Crispi Titan GTX jaktkängor

Crispi Titan GTX kännetecknas av starka och vattentäta överdelar och sulor med en god universalbeläggning. Kängan är huvudsakligen tillverkad av naturligt läder av olika densitet, som behandlas för att vara vattenavstötande.  Tå och hälstövel skyddas av tjockt gummifoder.

Inuti skon finns mjuka nät som används i kombination med det vattentäta membranet Gore-Tex Extended Comfort Footwear. Avtagbar anatomisk innersula består av flera lager – flexibelt skum, filt och fint nät med antibakteriell behandling.

Crispi Titan GTX finns i brun och svart färgning
Crispi Titan GTX Svart
Crispi Titan Black

För någon som har snörat på sig ett antal olika kängor genom åren så märks det direkt att Crispi Titan GTX är kvalitetsskor. Sömmen är ren och konstruktionen ser bra ut.

Passform

Skorna känns väldigt bekväma som om de redan var ingångna. Även i den heta, fuktiga sommarvärmen får man inte en enda blåsa eller skoskav.

Kängor Crispi Titan GTX

Varma kängor

Det är uppenbart att Crispi Titan GTX är kängor för den aktiva jägaren. Skorna har 200 gram isolering. Dessa jaktkängor lämpar sig mycket bra för temperaturer som sträcker sig från 9-23 grader.

För att hålla stövlar varma när det är kallt kan man fokusera på att hålla dem torra istället för att ha mycket isolering, därför kan det vara smart att ta med två par stövlar. När de ena kängorna är fuktiga av svett sedan dagen innan så har man ett par extra som man tar på sig. Du kan ha tjocka lager av isolering, men om det är fuktigt i skon kommer det ändå att bli kallt om fötterna.

Stabilitet och stöd

För mig erbjuder dessa stövlar perfekt stabilitet för den terräng jag jagar på. Fästet var mycket bra och det var aldrig halt även om det regnade. Det känns mycket enkelt att gå upp och ner för brant terräng med Crispi Titan GTX

Kängor Crispi Titan

Väldigt bekväma att ha på sig

Crispi Titan GTX är de mest bekväma jaktkängorna jag någonsin har haft på mig! Under hösten kändes det nästan som om jag inte hade något på mina fötter, de var en märklig känsla. Jag har aldrig haft stövlar som passar så bra på mina fötter samtidigt som de fortfarande erbjuder bra stöd.

Mycket robusta och tåliga jaktkängor

Efter att ha vandrat i all slags terräng under en lång period så ser dessa jaktkängor fortfarande ser bra ut inifrån och ut. Inte en endaste söm är skadad eller sliten på något sätt, sulorna har inte slitits och lädret ser bra ut. Jag brukar kunna använda mina jaktkängor under två säsonger om jag roterar mellan två par. Det ultimata hållbarhetsprovet kommer i slutet av nästa höst, men nu har jag all förtroende för att de kommer att hålla bra!

I stort sett helt vattentäta

Jag har ännu inte hittat ett par läder jaktkängor som så småningom inte läcker. Efter 75 dagar och troligen 500 passerade bäckar och mer mil i våta träskmarker än jag vill tänka på, började jag notera fukt längs mina innesulor. Om man ska vara realistisk så var jag faktiskt väldigt imponerad över att de höll sig täta så länge som de faktiskt gjorde.

Video recension av Crispi Titan GTX

Köp Crispi Titan GTX  på outnorth.se och få 20% rabatt på första köpet

Se alla jaktkängor

Top 3 bästa butikerna att köpa jaktkängor:
  1. outnorth.se
  2. pnjakt.se
  3. outdoorexperten.se

 

Liknande produkter

Härkila Pro Hunter GTX 10 kängor

Härkila Pro Hunter GTX 10 – Extremt hållbara jaktkängor

Bästa jaktkängorna 2019

Bästa Jaktkängorna 2022

 

Har du testat Crispi Titan GTX? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *