Test: Kikare med inbyggd kompass och avståndsmätare

Kikare med kompass och avståndsmätare
Share Button

En kikare med kompass kan vara väldigt bra att ha, inte minst när man är ute till sjöss.  Det råder ingen tvekan om att en bra marinkikare ökar säkerheten ombord på båten.

En kikare med kompass ger dig inte bara möjlighet att identifiera ett annat fartyg på distans, du kan även se dess riktning. Har du dessutom en inbyggd avståndsmätare så vet du hur långt bort en båt eller ett fartyg befinner sig. Detta ger dig en helt annan sinnesro när du är ute på havet eller sjön.

Vi har tagit oss en närmare titt på Bushnell Marine 7×50, båtkikaren med både kompass och avståndsmätare.

Test & Recension: Bushnell Marine 7×50  kikaren med inbyggd kompass och avståndsmätare

Bushnell Marine 7x50 - Kikare med kompass

Bushnell Marine 7×50 (med inbyggd kompass) – Pris: 3.695 kr

Köp Bushnell Marine 7×50 med kompass på pnjakt.se

Utsedd till bästa marinkikaren 2020

Detta är den perfekta marinkikaren. Bushnell Marine 7×50 är som namnet tyder på avsedd att användas ute till havet eller sjöss. Kikaren har ett flertal olika egenskaper som gör den till en perfekt båtkikare.

Bushnell är en av världens ledande kikar märke och de är särskilt kända för att tillverka bra marinkikare.

Vattentät kikare som flyter

Bushnell Marine bockar av hela checklistan på egenskaper man vill att en marinkikare ska ha. Självklart är denna kikare helt vattentät. Den är försluten med O-ringar som håller både fukt och smuts borta från kikarens insida. Kikaren är också motståndskraftig mot saltvatten och korrosion.

Som om inte detta vore nog så flyter kikaren också! Man behöver verkligen inte vara rädd att tappa Bushnell Marine i vattnet. Väldigt imponerande!

Kikare med inbyggd digital kompass och avståndsmätare

Bushnell Marine finns med eller utan kompass. Köper du Bushnell Marine kikare med kompass får du en 3-axel digital kompass.

Kompassen är inbyggd i visningsoptiken. Kompassen avläses i lättlästa och exakta steg om 1 grad, vilket gör dem idealiska för navigering och lokalisering av objekt. En viktig anmärkning är att den digitala kompassen ger tillförlitlig noggrannhet var som helst i världen (både norra och södra halvklotet).

Denna kikare har också en avståndsmätare så att du kan räkna ut avståndet till ett objekt.

Bushnell Marine 7×50 är perfekt på sjön

Man kanske kan tycka att det är bra att kikaren kan förstora mycket ute till havs. Faktum är att det räcker med att kikaren kan förstora 7 gånger (7x).

För det första är det svårt att hålla objektet stabilt i synfältet när man förstorar mycket. Minsta lilla skakningen gör att objektet blir suddigt och i värsta fall försvinner helt ur bild. När man är ute med båten är det oftast väldigt gungigt och det är inte lätt att hålla kikaren stilla.

För det andra så är det viktigare att ha ett stort synfält när man är ute till havs. Förstorar man mycket blir synfältet mindre vilket är en nackdel.

För att få ett stort synfält behöver man en stor frontlins (objektivdiameter). En stor frontlins gör även att kikaren släpper in mer ljus vilket gör bilden ljusare och det blir lättare att se med kikaren när det är mörkt ute. Det är viktigt att man kan använda kikaren även i gryningen eller på kvällen när det inte är lika ljust.

På grund av detta så är en förstoring på 7 gånger och en relativt stor objektivdiameter på 50mm (7×50) att rekommendera för båtkikare.

Utmärkt optik och bildkvalitet

Kikarens fullt flerlagerbehandlade linser och BaK-4 prismor ger ljusa och klara bilder med ett brett synfält. Bushnell Marine har porroprisma design vilket ger extra bra synfält. En kikare med stort synfält är perfekt när man är ute till sjöss.

Den stora frontlinsen ger bra ljusinsläpp så man kan se utmärkt med kikaren även när det är lite mörkare ute.

Bra robust konstruktion

Kikaren är robust byggd och tillverkad för att klara extrema förhållanden ute till havs. Bushnell Marine har ett gummihölje som skyddar mot stötar och ger ett bra grepp även när det är blött och halt.

Se även – Bästa Kikaren På Sjön

Test av Bushnell Marine 7×50 (video review)Se alla kikare:

pnjakt.se
outnorth.se
outdoorexperten.se


Se även

Bästa Kikaren På Sjön - Marinkikare & Båtkikare

Bästa Kikaren På Sjön – Marinkikare & Båtkikare

Bästa kikaren 2020

Bästa Kikaren 2020 (BÄST I TEST)

Bra kikare för glasögonbärare

Bra Kikare för Glasögonbärare (Handkikare och Tubkikare)

Bästa kikaren under 2000

Bästa Kikaren Under 2000 kr – Billiga och bra kikare

Har du testat Bushnell Marine 7×50? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *