Köpa Bästa Kikarsiktet 2020 (Bäst I Test)

Bästa kikarsiktet 2020
Share Button

Att välja kikarsikte till jaktgeväret är inte helt enkelt. Det finns ett väldigt stort utbud av kikarsikten och för att hitta rätt kikarsikte för just dina behov krävs det att man läser på lite om de olika kikarsikten som finns på marknaden.

Helst skulle man vilja ha tid och pengar att man kunde testa alla kikarsikten på marknaden för att avgöra vilken av dom som är bäst. Men vi har gjort det näst bästa nämligen att läsa alla olika tester och recensioner över kikarsikten som redan finns tillgängliga från hemsidor över hela världen.

Köpabästa.se har gjort jobbet åt dig och vi har kommit fram till följande:

Bästa kikarsiktet 2020
  1. Zeiss Victory V8 1,8-14×50 Belyst (bäst i test)
  2. Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50 FFP EBR-2C MRAD (mest prisvärd)
  3. Bushnell Trophy XLT 3-12x 56mm Belyst 4A (bästa budget kikarsiktet)
  4. Vortex Razor HD Gen II 1-6×24 CJM-1 BCD (bäst för långhållsskytte)
  5. ATN X-Sight II HD 5-20X (bästa kikarsiktet för nattjakt)

 

Zeiss Victory V8 1,8-14×50 Belyst – Bästa kikarsiktet 2020 (bäst i test)

Zeiss Victory V8 1,8-14x50 Belyst

Perfekt kikarsikte för vak, pürch samt toppfågel. Zeiss Victory V8 är ett kikarsikte i absolut toppklass för den kräsne jägaren. Här har du ett kikarsikte med bildkvalitet utan motstycke och en ljustransmission på hela 92%. Kikarsiktet är utrustad med paralaxjustering på vänster sida, vilket är till stor fördel vid tex vaktjakt då man lätt kan justera ner till 50m.

Zeiss Victory V8 är det ultimata kikarsiktet som passar till allt från drevjakt, passjakt och vakjakt till långhållsskytte och nattjakt. Inget annat kikarsikte har tidigare visat sån mångsidighet. Vi kan varmt rekommendera denna testvinnare som är det självklara valet för den som har råd.

Pris: 22.290Går att köpa på pnjakt.se

 


Test och video recension av Zeiss Victory V8 1,8-14×50

 

Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50 FFP EBR-2C MRAD – Mest prisvärda kikarsiktet

Vortex Viper PST Gen 2 5-25x50 FFP EBR-2C MRAD

Passar bra både på långa och korta avstånd. Riktigt snygg design med märkta rattar på tornen.

Vortex Viper PST Gen låter dig justera ljusstyrkan i tio nivåer. Detta kikarsikte har fått många bra omdömen och recensioner. Professionellt och relativt billigt kikarsikte för dig som vill ha bra kvalitet men inte är beredd att betala för det allra bästa.

Pris: 13.295 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Video review av Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50

 

Vortex Razor HD Gen II 1-6×24 CJM-1 BCD – Bästa långhålls kikarsiktet

Vortex Razor HD Gen II 1-6x24 CJM-1 BCD

Bra kikarsikte med långt ögonavstånd. Vortex Razor HD Gen II är bästa kikarsiktet för långhållsskytte. Vortex tillverkar ett flertal olika kikarsikten men man ska komma ihåg att det skiljer ganska mycket i kvalitet mellan de olika modellerna. Razor serien är betydligt bättre än de andra modellerna, dom är tåligare, har bättre optik och är håller generellt sätt bättre kvalitet.

Vortex Razor HD Gen II fantastiska ED Prime-glas är helt enkelt så klart som glas kan vara. För att förbättra bildkvaliteten får linserna en fullständig multi-coat behandling, inklusive deras represistenta Armorteck-finish.

Perfekt för dig som vill ha ett relativt billigt kikarsikte med långt ögonavstånd som lämpar sig för långhållsskytte.

Pris: 14.995 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Video recension av Vortex Razor HD Gen II 1-6×24

 

Bushnell Trophy XLT 3-12x 56mm – Bästa billiga kikarsiktet

Bushnell Trophy XLT Europe 1.5-6x 42, 4A IR 30mm

Perfekt kikarsikte för dig med låg budget och som behöver ett sikte för korta till medellånga avstånd. Bra kikarsikte för älgjakt. Kanske ett av de mest använda och beprövade kikarsikten som nu har blivit ännu mer effektiv än sina föregångare.

Bushnell Trophy XLT har en ljustransmissionen på 91% vilket är väldigt högt för ett kikarsikte i den här prisklassen. Extremt hållbar monotub! Det finns antagligen inte ett bättre kikarsikte i den här prisklassen.

Pris: 4.695 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Recension av Bushnell Trophy XLT

 

ATN X-Sight II HD 5-20X – Bästa kikarsiktet för nattjakt

ATN X-SIGHT II HD 5-20X85 Smart Dag/Natt Sikte

För dig som sysslar med nattjakt så är ATN X-Sight II HD 5-20X det perfekta kikarsiktet med mycket avancerad teknik. ATN X-Sight II drivs av Obsidian II Core som använder HD optik. Kikarsiktet har HD mikro display och använder sig av en högupplöst sensor med distinkt night vison kapacitet. Med ATN X-Sight II HD 5-20X kan du göra skjutningar på avstånd som tidigare har varit omöjligt med ett natt kikarsikte.

Du kan även ta bilder eller spela in videofilmer i 1080P

Pris: 11.995 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Video recension av ATN X-Sight II HD 5-20X

Se alla kikarsikten

 

Top 3 bästa butikerna att köpa kikarsikten
  1. pnjakt.se
  2. outdoorexperten.se
  3. outnorth.se
Populära tillverkare av kikarsikten

Bushnell
Kahles Helia
Leupold
Meopta
Trijicon
Vortex
Walther
Nikko Stirling
Zeiss
Swarovski
Hawke
Steiner

 

Vad bör man tänka på när man köper kikarsikte?

Oavsett om du ska köpa ditt första kikarsikte eller om det är ditt femte så är det inte helt enkelt att veta vilket man ska köpa. Det finns så många olika alternativ och modeller att välja mellan.  För att det lite enklare för sig så finns det några saker att tänka på när man ska köpa kikarsikte.

Vad har du för budget? Att veta ungefär vilket pris man kan tänka sig att betala för ett kikarsikte minskar utbudet en smula. Det finns kikarsikten från några tusen kronor till över 30.000 kr. Som regel brukar man säga att man bör köpa ett kikarsikte som kostar ungefär hälften så mycket som geväret.

Vad för slags kikarsikte behöver du och vad ska du använda det till? Ska du jaga på natten så behöver du ett kikarsikte med belysning och night vision.  Behöver du ett långhålls kikarsikte för långhållsskytte? Ska du jaga älg eller behöver du ett välbalanserat kikarsikte som passar till det mesta?

Behöver man verkligen ett kikarsikte?

Det är väldigt ovanligt att inte ha ett kikarsikte 2020. Ett kikarsikte ger dig möjlighet att se bytet tydligare och man får betydligt bättre precision.  Ska man jaga på natten så är det ett måste med ett belyst kikarsikte för att man ska kunna se något över huvud taget.  För en seriös jägare är det inte en fråga om man ska köpa ett kikarsikte utan vilket kikarsikte man ska välja.

Se alla kikarsikten 2020

Se även

Bästa rödpunktsiktet 2019

Bästa rödpunktsiktet 2020

Jaktutrustning

Outnorth.se har 20% rabatt på första köpet av jaktutrustning

Bästa jaktvapnet 2019

Bästa Jaktvapnet 2020

Bästa älgstudsaren

Bästa Älgstudsaren 2020

Tikka T3X Test

Tikka T3X – Mest prisvärda jaktgeväret

Sako 85 Finnlight Test

Test av Sako 85 Finnlight – Bästa kulgeväret 2020!

 

Har du testat någon av dessa kikarsikten? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *