Leica Calonox View och Sight – Test & Recension

Leica Sport Optics har presenterat sin första värmekamera någonsin designad speciellt för jägare: Leica Calonox. Leica Calonox lanseras i augusti och kommer att finnas tillgänglig i två versioner: som en ren handhållen observationsenhet – Leica Calonox “View” – och som en monterad enhet på ett kikarsikte – Leica Calonox “Sight”.

Lecia har tillverkat kikare och kameror i absolut toppklass sedan staren 1925. Leica Calonox är verkligen inget undantag och man har gjort kikaren i två modeller. Calonox View som är en vanlig handhållen kikare och Calonox sight som vänder sig till jägaren. Den ska monteras framför ditt befintliga kikarsikte för att på så sätt få ett värmesikte.

I likhet med konventionella digitalkameror sänder värmekameror ut infraröd strålning som en värmesignatur som inte är synlig för det mänskliga ögat. Med de nya Leica Calonox värmekameror kan terrängen sökas efter jaktbart vilt i mörker eller under svåra ljusförhållanden. Leica Calonox-modellerna erbjuder ett stort synfält med ett högt detektionsområde och högkontrastbilder.

Tack vare Calonox stora sensor och högupplösta OLED-skärm erbjuder Leica Calonox en optik med högsta observationskvalitet. De funktionella elementen är extremt ergonomiska och lätta att greppa. Dessutom är driften med bara tre knappar intuitiv, användarvänlig och reducerad till det väsentliga.

Leica Calonox: Som kikare och fäste på sikte

Leica Calonox “Sight” kan endast användas i kombination med ett konventionellt kikarsikte och är därför utrustad med 1x förstoring. Calonox “View” erbjuder ett högt igenkänningsområde, medan det breda synfältet är idealiskt för närbildsarbete tack vare den stora sensorn (640×480 pixlar) med 2,5x grundläggande optisk förstoring. Båda modellerna har ett 42 mm objektiv och är extremt lätta på runt 500 gram. Ett fast installerat uppladdningsbart batteri med en drifttid på minst 6 timmar fungerar som strömförsörjning.

Fördelarna i korthet

  • – Utmärkt bildprestanda – extremt hög kontrast och detaljer
  • – Drifttid på minst 6 timmar
  • – Förstoring Leica Calonox “View”: 2,5x
  • – Förstoring Leica Calonox “Sight”: 1x
  • – Objektiv diameter: 42 mm
  • – Mått: ca. 170x60mm
  • – Ergonomi och design – praktiskt och användarvänligt
  • – Högupplöst sensor (640×480 pixlar)
  • – OLED-skärm med 1024×768 pixlar
  • – Integrerat uppladdningsbart batteri

Test och recension av Leica Calonox View

Leica Calonox View - Test & Recension

Leica Calonox View är en handhållen kikare med 12 mikron värmeavbildning med ett häpnadsväckande detektionsområde på upp till 3000m. Man får en klar och snygg bild som kan ställas in i både färg och svartvit. Det är mycket enkelt att snabbt få syn på ett djur eftersom de lyser klart och tydligt i kontrast mot den svalare omgivningen. Eftersom bilden byggs upp med hjälp av värmeutsöndring spelar det ingen roll hur väl ett djur smälter in bland buskaget eller om det står bakom buskage och grenar. Man upptäcker djuret direkt och man får en detaljerad bild som gör det lätt att identifiera djuret.

För jägare som vill upptäcka och identifiera vilt säkert på långt håll med hög noggrannhet, är Leica Calonox View värmekamera en oumbärlig jaktkompis som erbjuder överlägsen bildkvalitet – dag som natt och under de mest utmanande förhållanden. Med en termisk kikare kan du upptäcka djur även när det är helt mörkt ute till skillnad mot andra mörkerkikare som förstärker det lilla ljus som finns tillgängligt. Dessa kikare fungerar sämre när det är riktigt mörkt.

Den handhållna värmekameran Leica Calonox View är designad för observation av vilda djur och för jägare som vill upptäcka och identifiera vilda djur på avstånd med höga detaljnivåer som möjliggör identifiering av art-typer på extrema avstånd. Med hjälp av en 640×512 12-mikrons termisk sensor levereras enastående detaljnivåer med ett detektionsområde ut till 3 000 m.

Det enastående igenkänningsområdet för Leica Calonox View-värmekamera är baserad på en avancerad vanadinoxidsensor med en upplösning på 12 mikron 640×512 med en HD-skärm.

Det är väldigt smidigt att ha med sig Leica Calonox View eftersom den är så liten och lätt att bära.

Leica Calonox View har digital zoom upp till 10x förstoring och i  kombination med den enastående LCOS-skärmen på 1280×960 pixlar ser man väldigt detaljerat även på långa avstånd. Calonox View har dessutom ett egen bildbehandlingssystem (Leica Image Optimization – LIO ™) som förbättrar bilden ytterligare. Leica Calonox View finns med på listan över bästa mörkerkikaren 2022

Köp Leica Calonox View från pnjakt.se

Test och recension av Leica Calonox Sight

Test och recension av Leica Calonox Sight

Leica Calonox Sight är en handhållen termisk kikare som snabbt fäster på ett traditionellt kikarsikte och omvandlar den till ett värmesikte. Calonox Sight har ett horisontella synfältet på 15,5 till 100 meter vilket ger en mycket bra överblick.

När det gäller att säkert upptäcka och skjuta vilt i mörker, är Leica Calonox Sight den moderna jägarens förstahandsval. Calonox Sight kombinerar en handhållen värmekamera med en termisk clip-on som enkelt fästs på din dagkikare och omvandlar det till ett termiskt kikarsikte. Den nya Leica Calonox är idealisk för handhållen användning eller med ett kikarsikte, och är därför utrustad med 1x förstoring. Tack vare sin konstruktion i ett stycke erbjuder Calonox Sight enastående tillförlitlighet och en konsekvent exakt, repeterbar anslagspunkt.

Liksom Leica Calonox View har denna kikare egen bildbehandling (Leica Image Optimization – LIO ™) vilket ger en fantastisk bild och imponerande detaljigenkänning på långt avstånd!

Köp Leica Calonox Sight från pnjakt.se

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *