Leica Trinovid 8X42 HD – Test & Recension

Leica Trinovid 8X42 HD - Test & Recension

HD-optiken i Leica Trinovid ger enastående färgåtergivning och bildskärpa. Den lätta och kompakta formen gör den till en perfekt kikare att använda när du är på språng. En ergonomisk design ger dig maximalt grepp för säker hantering och gummipansar gör den slagtålig. Om du tappar den av misstag går den inte sönder. Priset är något i överkant, men med kikare får du vad du betalar för. I den här recensionen kommer vi att diskutera alla specifikationer, konstruktion, storlekar och övergripande prestanda för Leica Trinovid i detalj.

Leica Trinovid HD 8×42-kikaren kommer från ett tyskt varumärke globalt känt för sin optik i världsklass. För alla som har ägnat många år åt fågelskådning eller naturskådning har Leica Trinovid-namnet ett gott rykte. I slutet av 1970-talet var Leica Trinovids utan tvekan en av de 2 eller 3 finaste kikare som fanns tillgängliga. De var en smal, kompakt, lätt kikare med skarp, ljus bildkvalitet som helt enkelt var förförisk. Nu har den nya Leica Trinovid HD-serien kommit, och det är en återgång till allt som gjorde de gamla Trinovids så vackra: slimmad design, lätt och bekväm i händerna och erbjuder skarpa och övertygande vyer.

Test & Recension av Leica Trinovid 8X42 HD

Leica Trinovid 8X42 HD - review
Leica Trinovid 8X42 HD – Review och omdöme

Kikaren känns väldigt solid i handflatan och presenteras i en mattsvart gummiyta, och det är möjligt att hålla dessa relativt kompakta men förvånansvärt tunga Leica binos bra och stadiga, även när man tittar på föremål med maximal förstoring.

Som med de flesta andra premiumkikare är längden på ögonavlastningen här manuellt justerbar. Ögonmusslorna är utdragbara via en enkel vridning moturs, medan ett stort och framträdande räfflade dioptrijusteringshjul på höger ögonmussla gör att synen kan justeras optimalt för glasögonbärare.

Naturligtvis finns ett fokushjul för de två okularen, där det kan justeras med en kort knuff åt vänster eller höger med långfingret samtidigt som du greppar enheten. Därför var en exakt fokusering möjlig på några sekunder samtidigt som vi höll blicken på vårt valda motiv.

Optisk prestanda

Den höga ljustransmissionen gör att du kan upptäcka vilda djur med skarpa bilder. Kikarenfungerar utmärkt både dagtid och i svagt ljus. Användningen av robust gummirustning gör denna kikare mycket motståndskraftig, och du kan hålla dem säkert i alla väder förhållanden.

Leica har använt kvalitetsglas för att konstruera linserna och prismorna för att se till att kikaren kan producera högkvalitativa bilder med noggrannhet. Både prismor och linser har HDC-beläggningar för att säkerställa att de kan ge dig en kvalitetsupplevelse även i regniga förhållanden.

Denna optik kommer också med AquaDura-beläggning för att säkerställa att linsernas prestanda inte påverkas av regn. Leica Trinovid HD 8×42-kikaren gör ett utmärkt jobb under de flesta förhållanden, och upptäcktsresande kommer att finna dem ganska användbara.

Bildkvalitet

Jag älskade hur den här kikaren presterade under fågelskådning. Den var tillräckligt snabb för att följa fåglarnas flykt. När du använder kikaren för fågelskådning kommer du att älska kant-till-kant-tydlighet och färgprecisionen som kikaren har, tack vare dess höga ljustransmission och HDC-beläggning.

Din syn på långväga föremål med dessa kommer att bli riktigt bra på grund av ett brett fält. Dess långa ögonavlastning på 15 mm gör dem bekväma att använda med glasögon.

Konstruktion och design

När det kommer till den övergripande konstruktionen av dessa kikare är de kompakta och lätta att hålla under långa pass. De är robusta och klarar svåra förhållanden.

Leica Trinovid HD 8×42 är robust och kompakt, så kikaren kan överleva nästan vad som helst. Tack vare sin helkammarkropp är de mycket slagtåliga.

Dessa kikare har en mycket ergonomisk design och de är ganska bekväma att hålla. De kommer inte att glida iväg oavsett hur mycket det regnar.

Leica har även gjort dessa kikare vattentåliga med sin hållbara konstruktion, och de är dränkbara upp till fyra meter. Så om du letar efter pålitlig utomhusprestanda såär Leica Trinovid HD 8×42 ett mycket bra val.

Hur presterar Leica Trinovid HD 8×42?

Med exakt fokus som kan uppnås på några sekunder och en vikmekanism som gör att kikaren kan justeras för att exakt passa avståndet mellan dina ögon, kan vem som helst plocka upp Leica Trinovid HD 8×42 och leta efter platser eller motiv av visuellt intresse inom några sekunder. Prestandan är konsekvent och synen klar och kraftfull med den, oavsett om du tittar på motiv några meter bort eller på långt avstånd. Det finns tillräckligt med ljusstyrka och klarhet så att man inte tappar detaljer även i mörkret.

Som vi har beskrivit ovan är kikaren intuitiv och därför är den snabbt och enkelt att använda. Kort sagt, här erbjuder Leica användarna ett problemfritt om inte billigt alternativ för fågelskådning och mer.

Leica Trinovid HD 8×42 – Omdöme

Leica Trinovid 8X42 HD

Leica är ett av de mest respekterade och välkända varumärkena i världen när det gäller både kvaliteten på dess produkters konstruktion och prestanda hos dess linsteknologi. Som en premiumkikare gör den betryggande dyra Leica Trinovid 8×42 HD ingen besviken . Fäst den medföljande nackremmen och du kan ganska bekvämt bära dessa hela eftermiddagen för en naturpromenad utan att ha ont i halsen i slutet av dagen.

Optiken ger tillräcklig klarhet och kontrast för du ska kunna observera alla detaljerna i naturen. Leica Trinovid 8×42 HD är dessutom nästan oförstörbara, eftersom de är både slagtåliga och vattentåliga. Om storleken, förstoringen och priset matchar din budget – kommer du att belönas med många års användning. Kikaren har ett snittbetyg på 4,7 av användare.

Fördelar: Knivskarpt bild och färg. Solid, greppvänlig utsida av gummi. Bra ljusstyrka i svagt ljus. Stort synfält. Vattentålig
Nackdelar: Dyr jämfört med budget kikare

Köp Leica Trinovid HD 8×42 från pnjakt.se

Se vilken kikare som är bäst i test 2022

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *