Lotusgrill – Test & Recension! (Se omdömet)

Lotusgrill - Test & Recension! (Se omdömet)

Lotus Grill är en kolgrill med en viktig skillnad: den använder en batteridriven fläkt för att påskynda matlagningen. Dessutom är fläkthastigheten variabel, så du kan bokstavligen vrida på en ratt för att kontrollera värmenivåerna. Lotusgrillen var klar att användas på bara fem minuter – och resultatet var mycket imponerande. Dessutom är den säkert att använda på en bordsskiva.

Lotusgrill – Design och funktioner

Denna kolgrill har en ovanlig egenskap som påminner om BioLite vedspisar: den är fläktstödd. Det färgglada yttre skalet döljer fyra AA-batterier som – när du vrider på vredet på framsidan – driver en fläkt i mitten av grillen. Inuti skalet finns en metallskål för grillens varma bitar. Luft dras in av fläkten och upp genom kolet i mitten. Basen förblir sval, så grillen är säker att använda på en gräsmatta eller en bordsskiva. Faktum är att designen med dubbla väggar gör att även de färgade sidorna är svala vid beröring. Här är några av lotusgrillens viktigaste egenskaper:

  • Fläkt som drivs av 4 batterier
  • Ytterskål av pulverlackerat stål
  • På-av-brytaren fungerar som en steglöst justerbar värmekontroll
  • Färdig att laga maten på under 5 minuter
  • Levereras med en färgmatchad nylonväska
  • Väger mindre än 4 kg
  • Rostfritt stål och droppbricka som tål diskmaskin
  • Fett som droppar från maten kan inte droppa på kolet och brännas
  • LotusGrill kan demonteras helt och är lätt att rengöra

LotusGrill är ett fantastiskt kit som vi var glada över att få tag på. En av glädjeämnena med att campa för mig är att laga mat och äta utomhus. Jag älskar enkelheten att laga mat över öppen eld eller BBQ, och vi har provat många olika campinggrillar och BBQs genom åren, läs vidare för att ta reda på hur Lotusgrillen står sig mot konkurrenterna. Se bästa gasolgrillen 2022

Lotusgrill – Hur är den att använda?

Lotusgrill review

Lotus Grill var större än vi hade förväntat oss, men den är lätt och kommer med en praktisk bärväska. Vi älskade genast det faktum att grillen kommer i en robust bärväska, vilket gör den extremt bärbar och idealisk för camping. Vi brukar vanligtvis inte följa instruktioner, men på grund av den ovanliga designen hos Lotusgrillen trodde vi att det skulle vara klokt att göra det.

Instruktionerna är undanstoppade i en liten ficka inuti väskan, och vi fann dem mycket tydliga och lätta att följa och på bara ett par minuter tände vi grillen.

Efter att vi tände den slog vi på fläkten… och blev sedan förvånade när kolet brann så snabbt att Lotusgrillen var klar att användas inom 5 minuter. En av de stora fördelarna med grillen är att den når tillagningstemperaturen på långt under 5 minuter, så du behöver inte sitta kvar i evigheter och vänta på att kolen ska bli vita för att börja laga mat.

Först fann vi att det brann för varmt och för snabbt när vi lagade mat, så vi var tvungna att fortsätta ladda det med kol. Men vi upptäckte snart att vredet på framsidan som styr fläkthastigheten faktiskt är en temperaturkontroll.

Därefter, oavsett hastighet med vilken maten tillagas, lagade Lotusgrillen den perfekt. Grillen grillar jämnt och den kan grilla ganska mycket. Första gången vi använde den lagade vi mat till 4 vuxna, vilket inkluderade 4 hamburgare, 2 stora bitar lax, 4 räkspett, 4 kycklingbröst och majskolvar. Ganska imponerande med tanke på att grillen är så kompakt.

Perfekt grillad mat

Maten förblev saftig och eftersom temperaturen är jämnare fick vi inte de vanliga heta ställena som orsakar bränningen, som man brukar få med en traditionell grill.

Vi fann att den centrala delen av grillen är lysande för att bränna mat, och det var något ganska glädjande med att se allt fett från hamburgarna och laxen samlas i botten av grillen. Fett hålls långt borta från de brinnande kolen, vilket innebär att det är väldigt lite rök som genereras av LotusGrill, vilket gör den trevlig att använda.

Grillen är utformad för att skydda kolen från eventuellt tappad mat. En hel cirkel i mitten av grillgallret, ovanför kolkorgen, förhindrar det. Detta säkerställer att det inte uppstår några uppblossningar när fett rinner genom grillen. Nackdelen med detta är att vi tyckte att grillgallret var svårare att rengöra – skurmaskiner fastnade ofta i springan där gallret möter den heldragna cirkeln.

Lotusgrill är lätt att rengöra

Att rengöra grillen var också väldigt lätt att göra. Vi lät den svalna utomhus i ett par timmar innan vi lossade grillen och tvättade den. Eftersom den är helt i rostfritt stål räckte varmt tvålvatten. Jag önskar bara att jag hade en diskmaskin, för otroligt nog är Lotusgrill diskmaskin säker! Men när vi campar har vi upptäckt att det är lätt nog att rengöra med varmt tvålvatten.

Ska man köpa Lotusgrill?

Ja – om du vill ha en kolgrill som är snabb och smart så är den perfekt. Den inbyggda fläkten gör den snabb att tända och lätt att styra. Resultatet smakar gott – jämnt tillagat men med god grillsmak.

Denna smarta kolgrill är supersnabb att tända och ger med hjälp av sin värmekontroll läckra resultat varje gång. Helt enkelt suveränt.

Lotusgrill är vacker, välgjord, lätt att använda, lätt att rengöra och kommer i en robust väska, vilket gör den idealisk för matlagning på camping. Det är ingen billig grill, men den är vackert designad och vi har tillbringat de senaste tre åren med att använda vår regelbundet och den fungerar fortfarande bra och ser nästan lika bra ut som när vi köpte den. Grillen finns i flera olika färger!

Lotusgrill - Rökfri grill grön

Köp Lotusgrill från gardenstore.se

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *