Bästa Klass 2 mopeder 2023 (Moped & Elscooter Klass II)

Bästa Klass 2 mopeder 2021 (Moped & Elscooter Klass II)

En klass 2 moped är ett bra alternativ för att åka lätt och smidigt dit man ska. Det är nämligen möjligt att köra både på cykelbanor och buss- eller taxifil med en maxfart på 25 km/h. En moped klass 2 måste köras på en cykelbana om det finns en sådan. Det är ett bra alternativ till cykeln och man får parkera den på samma sätt. Det behövs dessutom inget körkort om man inte har fyllt 15 år före 1/10 2009, men annars måste man ha förarbevis. Om man har ett B körkort behövs inget förarbevis.

Effekten på motorn får inte överstiga 1000 W och om den går snabbare klassas den som en klass 1 moped. Det finns många bra klass 2 mopeder som går på el , vilket är ett bra miljövänligt alternativ. Då slipper man också meka med en oljig motor och köpa bensin. Man måste ha trafikförsäkring för en klass 2 moped när den används och ha hjälm vid körning. När man letar efter den bästa klass 2 mopeden är det bra att göra jämförelser innan man gör sitt köp.

Vilken klass 2 moped ska man köpa?

Om man vill hitta en billig klass 2 moped av bra kvalitet är nedanstående alternativ ett bra val. Den kan också kallas för EU moped eller EU scooter och klass II mopeden har blivit mycket populär på senare tid. Många väljer en moppe klass II istället för att åka med buss eller t-bana för att pendla kortare sträckor. Det är ett bra alternativ som ger en större frihet, men också en rolig körupplevelse. Många mopeder är lättskötta så man behöver inte kunna så mycket innan man gör sitt första köp vilket underlättar ägandet av mopeden.

Bästa klass 2 mopeder på marknaden just nu är:

  1. NIU MQi+ Sport (Bäst i test! Snygg klass II elmoped för pendling)
  2. Viarelli Enzo (Bästsäljande moppe klass II bensin av hög kvalitet)
  3. Viarelli GT1 (Storsäljare bensindriven klass II moped för yngre och äldre förare)
  4. Elscootern Chopper (Populär eldriven fatbike som kan anpassas för 25 km/h)
  5. Mini-cross Hyena (Tuff mini cross för barn på max 25 km/h)

NIU MQi+ Sport Standard Range – Elscooter Klass 2 (Bäst i test)

 

NIU MQi+ Sport Standard Range - Elmoped Scooter klass 2 (Bäst i test)

NIU Mqi passar bra för pendling och har en snygg design med smarta funktioner som LCD-upplysta instrumentbräda, lättåtkomliga kontroller och löstagbara batteri. Den kräver ingen service och är tyst och klimatsmart. Mopeden har larm och inbyggd GPS som standard för spårning. Räckvidden är max 8 mil vilket oftast är lagom för många pendlare. Alla NIU modeller är kopplade till en GPS-sändare med ett SIM-kort. I mobilappen kan man se batteristatus, räckvidd, plats och körhistorik. Denna sportiga klass II moped finns i färgerna svart och silver. Storleken är 164 cm lång, 65,7 cm bred och 109,9 cm hög med en vikt på 60 kg. Batteriet är 48 V Litiumbatteri med en motorstyrka på 1 kW. Mopeden har skivbroms fram och bak samt automat växling. Maxlasten är 160 kg.

Mer info

Köp NIU MQi+ Sport Standard Range från kopenscooter.nu


Viarelli Enzo Klass 2 moped (Bästsäljare)

 

Viarelli Enzo Klass 2 Moped Scooter Bensin (Bästsäljare)

Viarelli Enzo är en premium scooter med hög prestanda och tuff design. Den är en av de bäst säljande mopedmodellerna. Viarelli Enzo har enkel design, kompakt storlek och slimmade mått. Den har uppdaterats med en ny motor som är Euro IV godkänd för att miljöanpassas. Det är en trygg och säker moped med justerbar stötdämpning, automatväxlar och rejäla ventilerade bromsskivor fram och bromstrumma bak. Den har en 4-taktsmotor som är bränslesnål, men samtidigt bra vrid, varvvillig och bottenstark. Motorn är känd för att vara slittålig, enkel och underhållsfri. Bränsletanken är på 5,4 l och optimerad bränsleförbrukning ger en räckvidd på 25 mil per tank. Klass 2 mopeden har en mjuk växlande CVT växellåda av senaste typ och kompakta 10 tums fälgar.

Viarelli Enzo har sportiga däck som ger en bra vägkänsla oavsett fart. Fjädringen är anpassad till ett styvt chassi och ger bra komfort även under hård körning. Vikten är bara 80 kg och den har en låg tyngdpunkt. Ramen är av kvalitetsstål vilket ger god stabilitet. Den har ett kompakt och tyst avgassystem i Cordenstål. Instrumenteringen visar fart, bränslemätare och indikeringslampor för belysning och blinkers. Mopeden har också ett låsbart förvaringsfack under sadeln. Man sitter bra i en bekväm sadel trots den kompakta storleken. Viarelli Enzo har även en bra belysning med halogenlampor i strålkastaren. Måtten är 168,5 cm lång, 66,5 cm bred och 105 cm hög med en vikt på 80 kg. Tankkapaciteten är 5,4 l och bränslet är 95/98 blyfri.

Mer info..

Köp Viarelli Enzo Klass 2 moped från motorsweden.se


Viarelli GT1 Klass 2 Moppe (Storsäljare)

 

Viarelli GT1 Klass 2 Moppe Scooter Bensindriven

Viarelli GT1 är en av Sveriges mest sålda mopeder med hög kvalitet och lågt pris. Modellen är tidlös och passar både yngre som äldre förare. Det är en bra instegsmodell med bra körglädje och prestanda. Mopeden är utrustad med Euro IV motortekniken och har hög driftsäkerhet, tyst och jämn gång och låg bensinförbrukning. Det ger en hög miljövänlighet med hög prestanda och komfort. GY6-motorn är en 4-takt som är luftkyld och mopeden är lättstartad med el- och kickstart. Ett vrid vid 6500 varv ger en stark moped som presterar bra under hård, krävande och avancerad körning. Mopeden drar bara 0,2 l/mil vilket är både miljövänligt och ekonomiskt. Fälgarna är gjorda av lättviktsaluminium med högglaspolerade sidor som ger exklusivt utseende. Sportiga däck med en bred, låg och modern profil ger bra vägfäste även vid svårare körning.

Viarelli GT1 har låg sitthöjd och kompakt storlek, men det går ändå bra att ha en passagerare. Sadeln är mjuk och bekväm för god komfort i ett vattenavstötande material. Transmissionen sker med en CVT växellåda och det är bara att gasa eller bromsa. Den har väderskyddade trumbromsar bak och dubbelverkande hydrauliska skivbromsar fram som ger en bra bromseffekt oavsett väglag och väder. Fjädringen bidrar till det stabila chassit med rejäla fjädrar och dämpning. Klass 2 mopeden väger bara 80 kg så den är lättare än många andra scooters. Avgassystemet i Cordenstål ger max effekt utan att störa omgivningen för mycket. Mopeden har en instrumentering som visar hastighet, bränslemätare med indikeringslampor för belysning och blinkers. Den har ett låsbart sadelfack med nyckel och stark belysning med halogenlampor. Måtten är 168,5 cm lång, 66,5 cm bred, 109 cm med vikt 80 kg. Tankkapaciteten är 5,4 l och bränslet är 95/98 blyfri.

Finns i svart och vit färg.

Mer info..

Köp Viarelli GT1  från motorsweden.se


Elscooter Chopper X1 (Fatbike moped klass 2)

elmoped klass 2 fatbike Elscooter Chopper X1.

Elscootern Chopper har blivit en stor succé på kort tid och man åker coolt och miljövänligt. Den har breda däck som lätt tar sig fram och ger en bra vägkänsla och väghållning. Det är en moped som sticker ut ur mängden. Den kallas också fatride, fatbike, easyglider, ecoglider och chopper HD. Choppern är av högsta kvalitet med en europeisk standard och CE och COC certifikat. Man ska använda hjälm vid körning och bör köra på ett säkert sätt. Den är tillverkad av ABS och stål med pneumatiska hjul, stötdämpare fram, skivbromsar, stöd, fjärrstyrt lås och alarm, automatiska LED-framljus vid användning, bromsljus, blinkers, och har låg energiförbrukning. Effekten är 1000 W och max belastningen är 180 kg.

Maxhastigheten är 35-40 km/h, men den går att begränsa till 25/h vilket gör den till en klass 2 moped. Räckvidden är 35-45 km. Maximal lutning är 18 grader och sitthöjden är 70 cm. Den har ett lithiumbatteri på 60 V och en laddningstid på 5-6 h Måtten är 175 cm lång, 115 cm bred och 84 cm hög.

Modellen har utgått – Se alternativ


Mini-cross Hyena (Crossmoppe klass 2 för barn)

Mini-cross Hyena (Crossmoppe klass 2 för barn)

Mini-cross Hyena för barn har en 36 volts elmotor 500 W som drivs av ett 36 V batteri. Den tysta elmotorn gör att den kan användas på ställen där det annars skulle störas. Ramen är av stål med skärmar av plast och stötdämpare fram och bak. Det finns även skivbromsar både fram och bak. Barncrossen är snabb, men prestanda och räckvidd påverkas av terrängen och förarens vikt. Maxvikten är 75 kg och räckvidden är 20 km med en batteriladdning på 8 h. Laddare, grundläggande verktygssats och klistermärken ingår. Vikten är 27 kg och säteshöjden 56 cm. Den har 2,5-10 off road hjul..

Köp Mini-cross Hyena från hemfint.se


Se alla klass2 mopeder..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela