Bästa moped som liknar motorcykel (MC Moppe)

Bästa moped som liknar motorcykel (MC Moppe)

Här hittar du bästa mopeden som ser ut som motorcykel! En moped som liknar en motorcykel har en maxhastighet på 45 km/h om det är en klass 1 moped. Det finns även klass 2 mopeder som har en maxhastighet på 25 km/h. Köper man en motorcykel moppe så gäller reglerna för mopeder klass 1 och klass 2. Man kan alltså köra mopeden på vanliga vägar men man måste ha ett förarbevis eller ett vanligt körkort. Du måste dessutom ha fyllt 15 år och ha hjälm på dig om du ska åka med en moped klass 1.

Med en MC moppe kan du få alla fördelar som en moped klass 1 har samtidigt som designen påminner mer om en riktigt motorcykel.

Fördelarna med en MC moped

Det finns många fördelar med en MC moppe jämfört med en riktig motorcykel. För det första kan du åka med en MC moppe från att du är 15 år gammal. Alla de regler som gäller för en moped klass 1 gäller för dessa mopeder som liknar motorcyklar. Det är mycket enklare att lära sig köra en MC moppe jämfört med en riktig MC och accelerationen är inte lika kraftfull. Motorstorleken på en moppe ligger på mellan 50 -150cc, medans de svagaste MC motorerna börjar på 250cc.

Vilken motorcykel moppe ska man köpa?

Det finns många mopeder som ser ut som motorcyklar på marknaden just nu. Vi har hittat de bästa och snyggaste klass 1 mopeder som liknar motorcyklar i olika kategorier och prisklasser. Vissa Mc moppar påminner väldigt mycket om en motorcykel eller crossmotorcykel medans andra är mer av en blandning av scooter och MC. Det finns även el mopeder som liknar motorcyklar vilket är ett mycket miljövänligt och driftbilligt alternativ. Innan man bestämmer sig för vilken moped motorcykel man ska köpa bör man se över sin budget och jämföra de olika modellerna.

Bästa MC moped 2023 (Bäst i test)

 1. Moped Viarelli Motard (Bästa MC mopeden)
 2. Eloped City Slicker (Bra och tuff motorcykel moped)
 3. Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (El cross moped)
 4. Moped Viarelli Scrambler (Moped som liknar retro motorcykel)
 5. Moped Viarelli Matador (MC moped med tuff design)
 6. Viarelli Potenza (Prisvärd EL MC moppe)
 7. Drax Raw EV (Bästa klass 2 MC moped)

Moped Viarelli Motard (Bästa MC mopeden)

Moped Viarelli Motard (Bästa MC mopeden)

Det har blivit allt större efterfrågan på Motard cyklar, som kan ha en koppling till att denna typ av moped är mer flexibel. Man kan säga att de ger en kombination av offroad körning och landsvägskörning. Denna modell har dock slätare landsvägsdäck, låg vikt och en snabb acceleration. Så den är mer lämpad för landsvägskörning av de förare som gillar högre farter.

Den har fått en lyxig och hållbar design i stål och aluminium, som har fått inspiration av dyrare modeller av sportiga åk. Den har även fått en justerbar fjädring och sportigare hjul med fälgar i aluminium.

Med LED-belysning och en LCD-display med bakgrundsbelysning blir denna motard mer säker att köra med även under de mörka timmarna på dygnet. Och under sadeln finns lite plats för förvaring av viktiga saker.

 • Sportigare version med snabb acceleration och rejäla bromsar
 • Den maximala hastigheten ligger på 45 km i timmen
 • Startas med el och kick
 • Vattenkyld 2-taktsmotor på 49.3 cc
 • 6-växlad växellåda som styrs med vänster fot
 • Tankutrymme på 7.3 liter och tankas med 95/98 blyfri
 • Sportigare hjul med en bas på 1410 mm
 • Aluminiumfälgarna har en storlek på 17”
 • Har en låg vikt på 102.5 kg

Köp Moped Viarelli Motard från motorsweden.se


Eloped City Slicker (Bra och tuff motorcykel elmoped)

Eloped City Slicker (Bra och tuff motorcykel elmoped)

City Slicker är en elmoped som passar bra för dem som gillar en sportig och fräsig design, och som har en sådan snabb acceleration att man snabbt hamnar i toppen. En modell som har en hög bakdel och snygga sportiga linjer. Den har testats för att komma upp i sin topphastighet på endast sex sekunder.

Med ett fulladdat batteri kan man nå en total distans på ca 60 km. Sen behöver batteriet sex timmar på sig att ladda för att vara redo för nya 60 km. Med batteriet på elmopeden väger den 102 kg och är kapabel att köras fram med en last på 150 kg.

Under körningen sitter man väldigt bekvämt och det känns enkelt att tömma batteriet. Mörkerkörningen blir säkrare med hjälp av LED-belysning. Och man bromsar säkert med skivbromsar både fram och bak.

 • Sportig elmoped som når maxhastigheten 45 km/h på 6 sekunder
 • LED-belysning gör mörkerkörningen mer säker
 • Elmopeden väger 84 kg utan batteri och 102 kg med batteri
 • Utrustad med 215 mm skivbroms fram och 190 mm skivbroms bak
 • Scootern klarar att bära på en 150 kg last
 • 72V 26Ah litiumbatteriet väger 18 kg och håller för ca 900 laddningar
 • Storlek på framdäck 110/70-12 och bakdäck 120/70-12

Köp Eloped City Slicker från cdon.se


Moped Viarelli Scrambler (Moped som liknar retro Motorcykel)

Moped Viarelli Scrambler (Moped som liknar retro Motorcykel)

Cruisa fram på gatorna med en moped av klass 1, som har en unik klassisk design från 50-talet. Den ger en charmig känsla från historisk tid med grönglansig ram och tank, läderbrun sadel och klassiskt raka linjer. Dess design gör att den sticker ut och har likheter med äldre motorcyklar, men med moped klass 1 har den en topphastighet på 45 km i timmen.

Mopeden är utrustad en luftkyld fyrtaktsmotor och en stående cylinder, och är framtagen för att klara tuffare påfrestningar än många andra mopeder. Den startas med kick och el, och sen tar man sig snabbt och stabilt fram med hjälp av fyra växlar. Inbromsningar sker med trumbroms bak och med skivbroms där framme.

Mopeden väger 112 kg och har en sitthöjd på 80 cm, och klarar att bära upp en vikt på upp till 274 kg.

 • Har fått en maximal hastighet på 45 km i timmen
 • Luftkyld fyrtaktsmotor med manuell växellåda
 • Ta dig fram snabbt och enkelt med hjälp av 4 växlar
 • Charmig klassisk design som skiljer sig från mängden
 • Hjulbasen är på 1320 mm
 • Bromsar med trumbroms bak och skivbroms fram
 • Fälgarna har en storlek på 17” bak och 18” fram
 • Mopeden väger 112 kg
 • Kan bra upp en last på upp till 274 kg
 • Kan även fås i mattsvart färg

Köp Moped Viarelli Scrambler från motorsweden.se


Moped Viarelli Matador (MC moped med tuff design)

Moped Viarelli Matador (MC moped med tuff design)

En sportigare typ av scooter som kommer med ett och annat av det där lilla extra. Med stöd av Electric Fuel Injection, EFI, i motorn får denna modell både en lägre bränsleförbrukning och blir mer positiv för vår miljö. Scootern drivs av blyfri bensin och det krävs ca 0.25 liter/mil. Så med en full tank kan man nå upp till 18 mil.

Man tar sig lätt och smidigt fram med en automatisk växellåda och med rejäl kraft från fyrtaktsmotorn. Trygga inbromsningar sker med hjälp av hydrauliska skivbromsar både fram och bak.

Med däcken av en mer sportig look och de 3-ekrade fälgarna i lägre vikt, med det valda materialet aluminium, lovas bättre fäste på vägarna. Mopeden väger endast 90 kg, men klarar att bära en last på upp till 150 kg. Både förare och eventuell passagerare sitter bekvämt under färden. Och under sadeln finns stort förvaringsutrymme.

 • Kommer med en luftkyld 4-taktsmotor
 • En cylindervolym på 49 cc
 • Smidig körning med CVT växellåda
 • Beräknad att vara bensinsnål med 0.25 liter per mil
 • Hjulbas på 1335 mm och storlek 17” på fälgarna
 • Lättare fälgar i aluminium och storleken 12”
 • Tankvolym på 4.5 liter och fylls upp med 95/98 blyfri

Köp Moped Viarelli Matador från motorsweden.se


Viarelli Potenza (Prisvärd EL MC moppe)

 

Viarelli Potenza (Prisvärd EL MC moppe)

Här har vi en riktigt prisvärd elektrisk MC moppe med en kraftfull elmotorn från BOSCH på 3kW. Batteriet går att lossa och man kan ladda det hemma, i skolan eller på jobbet. Du kan åka upp till 60 km med ett fulladdat batteri. Mopeden är tystgående, fri från avgaslukt och ett mycket miljövänligt fordon. En eldriven moppe är mycket billig i drift!

Perfekt för dig som vill ha en miljövänlig och tyst elmoped som liknar en MC.

Köp Viarelli Potenza från motorsweden.se


Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (El cross moped)

 

Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (El cross moped)

Detta är en elmoped cross med en kraftfull motor på hela 3000W. Mopeden är tystgående och släpper inte ut några avgaser. Eftersom det är en klass 1 moped är maxhastigheten 45 km/h. Elmoped Viarelli har justerbar fjädring både fram och bak vilket ger en behagligt mjuk körning. Du kan köra även när det är mörkt ute eftersom mopeden har LED belysning runtomkring och en lampa fram. Batteriet är lätt att lossa och kan laddas hemma.

Perfekt moped om man vill köra motorkross på ett miljövänligt sätt.

Mer info..

Köp Elmoped Viarelli  från motorsweden.se


Viarelli Potenza (Prisvärd EL MC moppe)

 

Viarelli Potenza (Prisvärd EL MC moppe)

Här har vi en riktigt prisvärd elektrisk MC moppe med en kraftfull elmotorn från BOSCH på 3kW. Batteriet går att lossa och man kan ladda det hemma, i skolan eller på jobbet. Du kan åka upp till 60 km med ett fulladdat batteri. Mopeden är tystgående, fri från avgaslukt och ett mycket miljövänligt fordon. En eldriven moppe är mycket billig i drift!

Perfekt för dig som vill ha en miljövänlig och tyst elmoped som liknar en MC.

Köp Viarelli Potenza från motorsweden.se


Drax Raw EV (Bra klass 2 MC moped)

Drax Raw EV (Bra klass 2 MC moped)

Med den stora efterfrågan på Raw har den nu även kommit med eldrift. Det är en sportig typ av scooter som har utrustats med en motor från Bosch, med en styrka på 1 kW. Det är en lätt modell på endast 72 kg som snabbt tar sig fram lite överallt.

Med den automatiska växellådan är det snabbt och lätt att komma upp i scooterns maxhastighet på 25 km i timmen. Den stora bekväma sittdynan ger en bättre sittställning och gör att även längre körningar blir mer bekväma.

Efter några tester som har gjorts sägs den vara väldigt prisvärd och att batteriet höll för nästan 5 km. Extra bra betyg kom för det stora förvaringsutrymmet under sadeln och möjligheten under styret. Goda möjligheter till förvaring är något som många tycks efterfråga när man ska färdas fram på en 2-hjuling.

 • Ordentligt med förvaring under sadeln
 • Med denna elscooter nås maxhastigheten 25 km i timmen på några få sekunder
 • Batteriet kan laddas på plats i scootern eller tas ur för laddning inomhus
 • Motorn har en styrka på 1 kW
 • Fälgar i storleken 12 tum
 • Kan köras med en last på upp till 230 kg
 • Elscootern väger endast 72 kg

Köp Drax Raw EV klass 2 från kopenscooter.nu


Se alla modeller..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela