Bra motionscykel för äldre (Träningscykel för senior)

En motionscykel ger mycket bra träning för äldre eftersom det är en skonsam träningsform som inte belastar lederna. Träning med motionscykel ökar muskelstyrkan i benen, motverkar benskörhet och ökar hjärt- och lungkapacitet. Med en motionscykel är det lätt att justera träningsintensiteten och gradvis öka motståndet i takt med att man blir mer vältränad. Här ger vi tips på riktigt bra motionscyklar för äldre. 

Det är mycket viktigt att man håller sig aktiv när man blir äldre för att bibehålla kondition och muskelstyrkan. Benskörhet är mycket vanligt bland äldre och kan motverkas med motion, D vitamin och kalcium.

Motion och träning för äldre

När man är stillasittande blir muskler och skelettet svagare eftersom de inte används. Även hjärta och lungor får en försämrad kapacitet när man inte rör på sig tillräckligt. Det gäller att belasta kroppen utan att slita ut den så att kroppen kompenserar för den hårda träningen genom att bygga upp starkare ben och muskler. Även hjärta och lungor kommer öka sin kapacitet om man regelbundet tränar så att man blir andfådd. När man tränar som senior ska man träna under kontrollerade former utan att överanstränga sig. Motionsformer med risk för skador ska undvikas. Den bästa träningen för pensionärer är en träningsform som kontrollerat ökar muskelmassan och konditionen. Både konditionsträning och styrketräning är viktigt för äldre.

En motionscykel för äldre är perfekt för att träna upp kondition och muskelstyrkan i benen. Med en träningscykel kan man justera motståndet och intensiteten efter förmåga och träningsformen är mycket skonsam för lederna. En motionscykel kan kompletteras med hantlar så att man även tränar överkroppen. Trappmaskiner och crosstrainers är andra bra träningsmaskiner för äldre.

Träningscykeln för äldre

För pensionärer och seniorer över 65 år är det viktigt att hålla sig aktivt för att behålla en stark och frisk kropp och motionscykeln är ett mycket bra träningsredskap för äldre. En motionscykel för hemmabruk kan man använda alla dagar på året och ger bra motion även när det är för dåligt väder för att vistas utomhus. Det är viktigt att man inte belastar kroppen för hårt när man kommer igång med träningen. Därför bör man använda en träningscykel om har justerbar träningsnivå. Man ska kunna välja mellan olika träningsprogram och ställa in motståndet manuellt. Träningscykel ska även ha en display som tydligt visar relevant data så som distans, puls och hastighet.

Liggande motionscykel

En liggande motionscykel är perfekt för äldre eftersom de är mer bekväma att sitta på. En cykelsits är inte alltid jättebehaglig att sitta på under lång tid och den traditionella motionscykeln saknar ryggstöd. En liggande motionscykel skapar minimal belastning på kroppen under träningen.

Bästa motionscykeln för äldre är:

  1. inSportLine inCondi R600i (Bästa motionscykel för äldre “Bäst i test”)
  2. Motioncykel ET6 ( Traditionell motionscykel som är bäst i test)
  3. Varis Recumbent (Prisvärd liggande träningscykel)
  4. Sittande motioncykel RS100 (Billig träningscykel för seniorer)

inSportLine inCondi R600i (Bästa motionscykel för äldre “Bäst i test”)

inSportLine inCondi R600i (Bra liggande motionscykel för äldre)

Detta är en populär liggande motionscykel som passar för äldre. Träningscykel tränar muskler och konditionen på ett skonsamt sätt med minimal belastning på leder och rygg. Den är mycket stabil och man sitter bekvämt på ett mjukt säte med ryggstad. Det finns 12 träningsprogram som gör träningen roligare och du kan justera intensiteten på träningen med 32 olika motståndsnivåer vilket är perfekt för seniorer. En rolig funktion är att man kan koppla upp motionscykel till en surfplatta som sedan simulerar att man springer runt på olika platser i världen. Du skulle alltså kunna se i surfplattan att du springer runt i New York eller Paris till exempel och det gör ju träningen betydligt roligare.

inSportLine inCondi R600i är en mycket bra träningscykel med många avancerade funktioner. Den har fått högsta betyg och mycket bra recensioner av användare som är mycket nöjda med produkten.

Mer info..

Köp inSportLine inCondi R600i  till rea pris från sporttema.se


Motioncykel ET6 (Traditionell motionscykel som är bäst i test)

Motioncykel ET6 (Traditionell motionscykel som är bäst i test)

Det här är en mycket populär motionscykel som är bäst i test i tyska tester. Den är bra om man vill ha en traditionell motionscykel utan ryggstöd. Tänk dock på att den inte är lika bekväm att sitta på som en liggande motionscykel.

Vill man ha en vanlig motionscykel är detta ett mycket bra val. Motionscykel har alla funktioner man kan önska sig på en motionscykel så som 24 motståndsnivåer och träningsprogram, Stor bakgrundsbelyst touch display som visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls, hållare för surfplatta, programmerbar på mål om tid, distans och kaloriförbrukning och mycket mer.

Träningscykel är tystgående och har transporthjul så att den är enkel att flytta.

Motioncykel ET6 har fått mycket högt betyg av användare med positiva recensioner av nöjda kunder.

Mer info..

Köp Motioncykel ET6 till rea pris från sporttema.se


Varis Recumbent (Prisvärd liggande träningscykel)

Varis Recumbent (Billig och prisvärd liggande träningscykel)

Här har vi en billig liggande träningscykel för dig med låg budget. Den har inte lika många avancerade funktioner som inSportLine inCondi R600i men är ett bra alternativ för dig som vill ha en billig liggande motionscykel. Motionscykel har ett bekvämt säte med ryggstöd. Både sätet och ryggstödet går att justera så att du sitter så bekvämt som möjligt. Du kan även anpassa längden mellan tramporna och sadel. Motionscykeln har en liten display som visar hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning, tramp per minut, watt, puls och beräknad kroppsfett %. Det finns 8 motståndsnivåer vilket kanske räcker för de flesta motionärer. Eftersom träningscykeln har magnetiskt motstånd är den tystgående och stör inte omgivningen.

Varis Recumbent har fått högsta betyg av användare och mycket positiva recensioner. Perfekt för seniorer och pensionärer som vill ha en enkel och billig liggande motionscykel

Mer info..

Köp Varis Recumbent från sporttema.se


Sittande motioncykel RS100 (Billig träningscykel för seniorer)

Sittande motioncykel RS100 (Billig träningscykel för seniorer)

Billig motionscykel som passa äldre. Motionscykeln har bekväm sadel med ställbar stol och justerbart ryggstöd för maximal komfort. Displayen visar hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning, tramp per minut, watt, puls och beräknad kroppsfett %. Motionscykel har 8 olika motståndsnivåer så att man kan ställa in beroende på hur vältränad man är. Maskinen är tystgående så att man kan sitta framför sin tv och cykla utan att det stör. Det är enkelt att flytta maskinen med transporthjulen, den väger 28 kilo. Det finns också handpuls. Det här är en billig men prisvärd träningscykel som har fått mycket höga betyg av användare. Motionscykel sälj på rea just nu så passa på!

Mer info..

Köp motioncykel RS100 till rea pris från sporttema.se


Se alla motionscyklar..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *