TEST: North 13.5 Roadster Cykelvagn (Recension & Omdöme)

North 13.5 Roadster test och recension

North 13.5 Roadster Cykelvagn

Pris: 1.979 kr
8.4

Hållbarhet

8.5/10

Ihopfällning

8.5/10

Körning

8.0/10

Design

8.5/10

Komfort

8.5/10

Fördelar

  • Cykelvagn, promenadvagn och joggingvagn i ett
  • Bra att köra i terräng
  • Prisvärd

Nackdelar

  • Stor och klumpig
  • Omständig att installera och fälla ihop
Share Button
North 13.5 Roadster Cykelvagn – Omdöme

En mycket billig och prisvärd cykelvagn från jollyroom som även fungerar som promenadvagn och joggingvagn. Barnvagnen toppar inte listorna över bästa cykelvagnen 2020 men är ändå ett bra köp med tanke på priset. North 13.5 Roadster har fått bra kundbetyg även om de inte är så många.

Detta är barnvagnen för dig som vill ha en billig cykelvagn/joggingvagn som fyller sin funktion.

 

North 13.5 Roadster+ med joggingkit

North 13.5 Roadster Cykelvagn Inkl. Promenad- och Jogginghjul, Blå – Pris: 1.979 kr

Se alla varianter av North Cykelvagn


North 13.5 erbjuder barnvagnar, joggingvagnar, cykelvagnar och skidvagnar för den nordiska marknaden. Produkterna från North 13.5 är alltså direkt anpassade för oss som bor i norden.

Det finns flera olika modeller av North 13.5 barnvagnar. De är mycket prisvärda och vänder sig till den aktiva barnfamiljen  som vill kunna ta med sig barnet på cykelrundan eller i joggingspåret.

Några populära cykel och joggingvagnar från North 13.5 är: North 13.5 Speeder 2, North 13.5 Rapider, North 13.5 Cardio Joggingvagn och naturligtvis North 13.5 Roadster.

Utmärkande för North 13.5 är att de tillverkar mycket billiga cykelvagnar och joggingvagnar jämfört med konkurrenterna på marknaden.


North 13.5 Roadster Cykelvagn – Recension & Test

Det finns ingen utförlig recension av North 13.5 Roadster och det är svårt att hitta information om denna cykelvagn vilket vittnar om att det kanske inte är den populäraste barnvagnen på marknaden.

Betydligt mer information går att hitta om North 13.5 Speeder 2 och dessa cykelvagnar liknar varandra väldigt mycket. Frågan är vad skillnaden mellan dessa barnvagnar är?

North 13.5 Speeder 2 vs Roadster

Först och främst är North 13.5 Roadster något billigare jämfört med North 13.5 Speeder 2. Sen har North 13.5 Speeder 2  fjädring på bakhjulet vilket North 13.5 Roadster saknar. Fjädringen gör att det blir mjukare att köra vagnen när underlaget är guppigt och ojämnt.

Chassit är olika uppbyggt och man fäller ihop barnvagnarna på olika sätt. Jämför ihopfällning av North 13.5 Speeder 2 i videon nedan med North 13.5 Roadster.

Ihopfällning av North 13.5 Roadster

För att fälla ihop North 13.5 Roadster måste man ta bort framhjulet från cykelarmen. Man fäller sedan ner cykelarmen så att den hamnar under cykelvagnen. Sedan skruvar man bort handtaget och bakhjulen innan man viker ihop vagnen så att den ser ut som en platta. Det är lite svårt att beskriva hur det går till men här är en video som visar hur det går till. Videon visar även hur man monterar framhjulet.

North 13.5 Roadster är en billig cykelvagn från Jollyroom

North 13.5 är inget stort internationellt märke utan förknippas med jollyroom och vänder sig till oss nordbor.

Roadster är den billigaste cykelvagnen från North 13.5 och en av de billigaste cykelvagnarna på marknaden. Den toppar kanske inte listan över bästa cykelvagnen 2020 men den är ändå mycket prisvärd och billig jämfört med premiumvagnarna som är bäst i test.

För dig som vill ha en säker, billig och funktionell cykelvagn är North 13.5 Roadster ett bra val.

Kan användas som cykelvagn och promenadvagn

Med North 13.5 Cykelkärra kan man ta med barnet på cykelrundan. Cykelvagnen har en cykelarm som man fäster på cykelns bakhjul. Det är inte särskilt svårt eller komplicerat att fästa cykelvagnen bakom cykel och kan göras på ett ögonblick.

När cykelarmen har lossats från cykelns bakhjul fäster man enkelt ett hjul på cykelarmen. Sedan kan man promenera med barnvagnen med det ditsatta hjulet som fungerar som promenadvagnens framhjul.

Det måste sägas att hela konstruktionen med framhjulet monterat på cykelarmen ser lite improviserat ut. Kanske inte den snyggaste designen men en väldigt enkel och ekonomisk lösning.

 

North 13.5 Roadster Barnvagn

North Roadster Cykelvagn – Tillbehör

Det finns flera olika tillbehör till North 13.5 Roadster. Vissa av dessa finns även att köpa tillsammans med North Cykelvagn i paket. I grundpaketet medföljer cykelset och ett stödhjul.

Dessa tillbehör är:

promenadhjul
Joggingkit
Regnskydd


North 13.5 Roadster Promenadhjul

North 13.5 Roadster säljs både med och utan promenadhjul. Om du köper North 13.5 Roadster utan medföljande promenadhjul kan du köpa till promenadhjulet separat. North 13.5 Roadster med medföljande promenadhjul går att köpa för 1889 kr.

 

North 13.5 Cykelvagn Promenadhjul
North 13.5 cykelvagn stroller wheel

Detta promenadhjul från North 13.5 är ett praktiskt framhjul som passar för flera modeller av North 13.5 cykelvagnar. Det här stabila swivelhjul passar perfekt när du vill använda din cykelvagn som promenadvagn till vardags.

Köp North Cykelvagn Promenadhjul – Pris: 699 kr

Hjulet passar till North 13.5 cykelvagnar Roadster, Roadster+, Cruiser och Speeder.

OBS! Vid användning av det här framhjulet går inte vagnens handbroms att använda.

Framhjulet är svängbart, ett så kallat swivelhjul. Ett svängbart framhjul gör barnvagnen mer lättmanövrerad.


North Cykelvagn Roadster som jogginvagn

För att kunna använda North 13.5 Roadster som joggingvagn måste man ha ett extra hjul som man fäster fram på barnvagnen. Det är ett stort hjul som ger mjuk rullning även när marken grusig och stenig. Detta hjul passar endast till North 13.5 Roadster+ vilket är en senare modell av North 13.5 Roadster.

north 13.5 roadster Joggingvagn

Ett joggingkit för North 13.5 Roadster+. Fäst 14-tumshjulet framtill på din cykelvagn Roadster+ och du får en smidig joggingvagn!

Joggingkittet passar ej till Roadster.

Du kan köpa North 13.5 Roadster+ Joggingkit för 699 kr på jollyroom.se

Det gå även att köpa North 13.5 Roadster+ med medföljande joggingkit


North 13.5 Roadster Regnskydd

Ett regnskydd är ett måste när man ska köra barnvagnen i ruggigt väder. Regnskyddet säljs separat.

North 13.5 Roadster Regnskydd

North 13.5 Roadster Regnskydd – Pris: 299 kr

North 13.5 Cykelvagn Roadster Regnskydd är ett praktiskt regnskydd till cykelvagnen North 13.5 Roadster. Regnskyddet är lätt att sätta på och har hål för flaggan, ventilationshål och smarta kardborrefästen. Nu kan cykelvagnen användas även när det regnar!

Mått (invändigt)
L80 x B64 x H65 cm


Skillnaden mellan North 13.5 Roadster och North 13.5 Roadster+

Det finns en senare modell av North Roadster cykelvagn som kallas Roadster+. Med North 13.5 Roadster+ får man en ny och smidigare fällning, justerbart handtag och nytt kapell. Utseendemässigt påminner Roadster+ mer om speeder 2.

North 13.5 Roadster och North 13.5 Roadster+

North 13.5 Roadster och North 13.5 Roadster+

Med Roadster+ finns möjligheten att fästa ett större framhjul så att du kan använda cykelvagnen som joggingvagn.

Jag rekommenderar att man köper den senaste modellen Roadster+ med medföljande stroller wheel och joggingkit så att du kan använda vagnen som cykelvagn, promenadvagn och joggingvagn.

 

North 13.5 Roadster+ med joggingkit

North 13.5 Roadster Cykelvagn Inkl. Promenad- och Jogginghjul, Blå – Pris: 1.979 kr

Se alla varianter av North Cykelvagn

Beskriving

North 13.5 Roadster+ är en stabil och smidig cykelvagn, En multifunktionsvagn som passar fint för den sportiga familjen. Barnvagnen har plats för ett eller två barn och kan även användas som promenadvagn när cykeln inte är med. Vagnen levereras komplett med både cykel-, promenad- och joggingset.

Med Roadster åker barnen tryggt och bekvämt. Vagnen är utrustad med säkerhetsselar med vadderade axelband, och det finns gott om benutrymme. Säkerhetsselarna kan flyttas beroende på om ett eller två barn ska åka i vagnen för att få en bra jämnvikt/tyngdpunkt. Allväderskyddet är uppdelat i två delar, understa lagret är ett nät för god ventilation och det yttersta ett regnskydd. Fönster på båda sidorna för god utsikt.

Insexnyckel och skiftnyckel behövs för att montera vagnen och ingår inte!

– Kompakt hopfällning för transport i bilen
– Reflexer på kapell och bakhjul
– Anpassningsbar för ett eller två barn
– Robust chassi och fästarm för montering på cykeln
– Säkerhetsflagga medföljer

Mått: H91–107 x L130 x B79 cm.


Har du testat North 13.5 Roadster? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

 

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *