Bästa Promenadscooter 2023! (Bäst i test)

Bästa Permobil & Promenadscooter 2021 (Bäst i test)

En promenadscooter är en sorts trehjulig eller fyrhjuling elscooter för personer med nedsatt rörelseförmåga. Promenadscootern fungerar som en eldriven rullstol och påminner om en scooter till utseendet. En promenadscooter har sittplats, styre och fotplatta för fötterna precis som en vanlig elscooter. Sätet går oftast att justera på höjden och det är även vridbart så att man enkelt kan kliva på och av.

Skillnaden mellan en elektrisk rullstol och en promenadskoter är framför allt att designen på en promenadskoter liknar en scooter och att den styrs med hjälp av ett styre. En elektrisk rullstol styrs med hjälp av en styrspak och ser mer ut som en vanlig rullstol.

Fördelen med en promenadscooter

En promenadscooter är perfekt om man inte kan gå långa sträckor eller om man inte orkar rulla fram manuellt med en rullstol. Det är kul och bekvämt att åka med en promenadscooter och det är ett mycket bra alternativ för äldre och rörelsehindrade personer som vill komma ut och se nya miljöer och få lite frisk luft. En elektrisk promenadscooter är även mycket billig i drift jämfört med fordon som har förbränningsmotor. De är dessutom tystgående vilket är perfekt i miljöer där ljudet från en motor skulle upplevas som störande. Eldrivna fordon är miljövänliga och avger inga illaluktande avgaser.

Får vem som helst köra promenadskoter? Vilka regler gäller?

En promenadscooter klassas som en cykel om maxhastigheten inte överstiger 15 km/tim. Däremot kanske inte föraren klassas som en cyklist i alla lägen. Kör man en promenadscooter i gångfart räknas man som en gående och kan åka på promenadstigar och trottoarer. Överstiger man gångfarten klassas man som cyklist och då måste man åka på cykelbanor. Alla regler som gäller för cyklister gäller för en promenadscooter som åker fortare än gångfart.

Vem som helst kan köpa en promenadscooter online och man behöver inget förarbevis. Hastigheten för en promenadscooter överstiger inte 20 km/h.

Vilken promenadscooter ska man köpa?

Innan man bestämmer sig för vilken promenadskoter man ska köpa är det bra att jämföra mellan olika modeller. En bra promenadscooter ska vara bekväm att sitta i och sätet bör vara höj och sänkbart med vridfunktion så att man lätt kan kliva på och av. promenadscootern ska även ha ett bra batteri som räcken många kilometer innan det behöver laddas. Man kanske även vill ha bra möjlighet till förvaring på promenadskotern så att man får med sig alla grejer man behöver. En promenadscooter kan ha tre eller fyra hjul. Man kan även behöva en terränggående promenadscooter om man vill ta sig fram i terräng. Bor man trång kanske det är viktigt att ha en hopfällbar promenadscooter.

Det är svårt att utse en promenadskoter som är bäst i alla lägen. Priset bör man ju naturligtvis också ta hänsyn till eftersom en riktigt bra promenadscooter kan vara ganska dyr. Vi har utsett bästa promenadscootern i olika kategorier och prisklasser nedan så att du kan hitta en som passar just dig.

Bästa promenadscootern 2023 är:

 1. Trehjulig Promenadskoter 1000W (Bästa promenadscootern 2023 – Bäst i test)
 2. Hecht promenadskoter 500W (Bra och bekväm promenadskoter) (
 3. Promenadskoter med 4 hjul (Svart & röd 1000W)
 4. EML46A Promenadscooter (Bra seniorelscooter med hög maxvikt)
 5. MB42A Promenadscooter (Prisvärd promenadscooter för utomhusbruk)
 6. Promenadscooter 360° säte (Bra och billig promenadscooter)

Trehjulig Promenadskoter 1000W (Bästa promenadscootern 2023 – Bäst i test)

Trehjulig Promenadskoter 1000W (Bästa promenadscootern 2023 - Bäst i test)

Denna promenadscooter påminner väldigt mycket om en vanlig elscooter med 3 hjul. Den har goda möjligheter till förvaring och sätet är stor och bekvämt. LCD displayen visar relevant data så som hastighet, batteristatus och körsträcka. Däcken är stora och tjocka vilket ger behaglig körning på ojämnt underlag. Däcken motverkar även backrullning. Elscootern är snabb att starta och få i gång vilket kan vara bra när man kör omkring inne i stan. Det finns bromsskivor både fram och bak vilket ökar säkerheten. Du kan köra 55 kilometer med ett fulladdat batteri och maxbelastningen är 150 kg. Maxhastigheten är 20 km/h och motor effekten 1000W så det är en mycket kraftig motor. Detta är en mycket prisvärd promenadscooter.

Köp Trehjulig Promenadskoter till reapris från hemfint.se


Hecht promenadskoter 500W (Bra och bekväm promenadskoter)

Hecht promenadskoter 500W (Bra och bekväm promenadskoter)

En promenadscooter som inte kräver speciellt förarbevis och som kan användas inomhus som utomhus. Det är med andra ord smidigt att exempelvis ta sig från sitt eget hem, in i butiker, ut på vägen och hem igen. Den bekväma sitsen på denna modell kan vridas för att underlätta på- och avstigning.

Under styret, på framsidan, finns en korg där man till exempel kan förvara varor som man har köpt med sig på vägen. Scootern är även utrustad med strålkastare, blinkers, horn och backspeglar.

Som förare på en promenadscooter gäller reglerna som för fotgängare och därmed ska scootern främst föras fram på trottoarer, stigare och övergångsställen. Denna scooter kan klara lutningar på upp till 20 grader. Och ett fulladdat batteri räcker för körning upp till cirka 42 km. Denna modell finns även i silver

 • Med ett knapptryck kan man vrida sitsen för smidigare på- och avstigning
 • Möjligt att reglera maxhastigheten, upp till 15 km/h
 • Klarar av att bära en last på maximalt 150 kg
 • Behaglig sits med ergonomisk design
 • Utrustad med strålkastare, blinkers, horn, backspeglar och förvaringskorg
 • När batteriet på 24 volt är fulladdat räcker det för en distans på cirka 42 km
 • Denna modell kan kompletteras med en större förvaringskorg, för att fästa bakom sätet

Köp Hecht promenadskoter 500W från hemfint.se


Promenadskoter med 4 hjul (Svart & röd 1000W)

Promenadskoter med 4 hjul (Svart & röd 1000W)

 

Denna promenadskoter erbjuder gott om utrymme och förvaring, samt ett stort och bekvämt säte. LCD-displayen ger tydlig information om hastighet, körsträcka, kontrollampor och batteristatus. Däck som motverkar backrullning är en positiv funktion.

Fördelarna med den elektriska skotern inkluderar låg driftskostnad och minimalt underhåll jämfört med förbränningsmotorer. Kostnaden per kilometer är betydligt lägre än andra alternativ som gång eller cykling.

Elmotorn på 60V 20Ah ger bra vridmoment vid alla hastigheter och gör att mopeden snabbt kan starta och komma upp i fart, vilket är särskilt fördelaktigt i stadstrafik. Elmotorn är också tyst, vilket passar bra i miljöer där buller och avgaser kan vara störande. Dessutom är skotern utrustad med bromsskivor både fram och bak för ökad säkerhet

 • Gott om utrymme och förvaring
 • Stort och bekvämt säte
 • Tydlig LCD-display som visar all nödvändig information
 • Däck som motverkar backrullning
 • Låg driftskostnad och minimalt underhåll jämfört med förbränningsmotorer
 • Kostnad per kilometer är betydligt lägre än gång eller cykling
 • Bra vridmoment vid alla hastigheter för snabb start och acceleration
 • Tyst elmotor som passar bra i miljöer där buller och avgaser kan vara störande
 • Utrustad med bromsskivor både fram och bak för ökad säkerhet.

Köp Promenadskoter med 4 hjul från hemfint.se


Promenadscooter EML46A (Bra seniorelscooter med hög maxvikt)

Promenadscooter EML46A (Bra seniorelscooter med hög maxvikt)

En promenadscooter som är lätt att använda och är utrustad med en stark motor och andra bra funktionaliteter passar för de som av olika anledningar har problem med att själv ta sig fram. Denna promenadscooter passar både inomhus och utomhus, och har en motoreffekt på 800 watt. Den maximala hastigheten når upp till 12.6 km/h, men det går att själv begränsa mashastigheten.

Det tar mellan 6 och 8 timmar för att ladda batteriet till fullt och sen räcker det för en körning på upp till cirka 30 km. Det avtagbara batteriet laddas med den nätadapter som medföljer.

Man får en bekväm körning på olika underlag, då man sitter i en ergonomisk mjuk sits. Armstöden kan fällas ner och nackstödet är höj- och sänkbart. När man ska sätta sig eller stiga av scootern, kan detta göras lättare genom att man kan vrida stolen åt sidan.

 • Motoreffekt på 800W och en maxhastighet på 12.6 km/h
 • Har en vikt på 105 kg, som kan bära upp till 170 kg
 • Ett fulladdat batteri räcker för körning på en totalsträcka av ca 30 km
 • Extra säkerhet med funktionen att justera maxhastigheten.
 • Vändradie på 1.9 meter och markfrigång på 8 cm
 • Ljus fram och bak samt blinkers
 • Luftfyllda hjul på 12 tum

Köp Promenadscooter EML46A från outl1.se


MB42A Promenadscooter (Prisvärd promenadscooter för utomhusbruk)

 

MB42A Promenadscooter (Prisvärd promenadscooter för utomhusbruk)

Med en promenadscooter underlättas vardagen oerhört för de som har svårt med att ta sig fram på egen hand. Man sitter bekvämt och säkert på en sittdyna samtidigt som man tar sig fram smidigt, både inomhus och utomhus. Med denna modell får du en maxhastighet på 8 km/h framåt och 3 km/h bakåt.

Denna promenadscooter har en design som är mer passande för kortare personer. Med andra ord de som har en längd på upp till 160 cm. Med en ergonomiskt design stol blir det bekvämt att köra även längre sträckor. Och sitsen kan vridas, för att underlätta både när man ska sätta sig och när man ska stiga ur.

 • Har en maxhastighet på 8 km/h och motoreffekt på 250W
 • Tar 8-10 timmar att ladda batteriet med den medföljande nätadaptern
 • Fulladdat batteri når fram till 20 km
 • Utan batterier har scootern en vikt på 38 kg och klarar en maxvikt på 120 kg
 • Scootern har en längd på 108 cm, bredd på 49 cm och en höjd på 94 cm
 • Krävs 2 batterier på 12V 20Ah
 • En nätadapter för enkel batteriladdning medföljer
 • Scootern kan vikas ihop, som gör det lättare med transport av den
 • Utrustad med luftfyllda däck

Köp MB42A Promenadscoote från outl1.se


Promenadscooter 360° säte (Bra och billig promenadscooter)

Promenadscooter 360° säte (Bra och billig promenadscooter)

En behaglig och funktionell promenadscooter som kommer upp i en hastighet på 6 km/h. Den är framtagen för att fungera för körning både inomhus och utomhus. När batteriet är fulladdat kan scootern köra fram på sträcka på 20 km.

Starkt bromssystem som ser till att scootern inte kan rulla bakåt i en uppförsbacke, efter att man har släppt på gasen. De gånger man skulle behöva flytta på scootern, utan att den är igång, är det möjligt att enkelt byta från elektriskt till manuellt läge.

Styrets kan justeras för att körningen ska passa din kropp bättre. Och på styret finns en förvaringskorg, som man enkelt kan ta av från styret. När scootern ska användas då det är ont om ljus ute, fås bra hjälp framåt från LED-strålkastaren, och på baksidan visar två röda reflektorer att du finns i trafiken.

 • En mjuk och behaglig sits med en sittbredd på 44 cm
 • Sitsen kan roteras 360°, vilket gör det lättare att sätta sig och stiga ur
 • Sitthöjden på 52 cm kan justeras 5-10 cm
 • Styrets lutning är justerbart
 • Armstöden kan fällas upp och justeras i bredd
 • Vibrationsdämpande däck för en trevligare och mer säker körning
 • Scootern har en vikt på 40 kg och kan bära last på upp till 180 kg

Köp Promenadscooter 360° säte från swemed.se


Se alla promenadscootrar..

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela