Bästa Resetältet till Husvagnen (Bäst i test)

Tält kopplat till bil - Förtält till husvagn

Ett resetält är ett tält avsett för campare som är ute och reser med husvagn eller husbil. Man kopplar tältet till bilen eller husvagnen när man har hittat ett trevligt ställe att vistas på. När det sedan är dags att åka vidare så monterar man ner tältet igen. Ett förtält kopplat till bilen ger dig en extra sovplats och ett extra skyddat utrymme där du kan sitta och slappna av eller äta en god frukost på morgonen.

Tält kopplat till bil har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är lätt att förstå varför. Köper man ett förtält till husvagnen så blir bilsemestern genast mycket trevligare och man kan sitta på uteplatsen och spela brädspel, läsa en bok eller fika.

Olika typer av resetält

Resetält till husvagnar finns i olika storlekar och utföranden:

 1. Lättviktsmodeller: Dessa är perfekta för kortare resor eller där bilens lastkapacitet är begränsad. De är snabba att sätta upp och ta ner.
 2. Uppblåsbara tält: Idealiska för familjer eller de som vill ha snabb och enkel montering. De använder luftkanaler istället för traditionella tältstänger.
 3. Förtält med stålstänger: Bäst för långvarig användning, särskilt om tältet kommer att stå upp under en längre period. Ger robust stabilitet och tålighet mot väder.

Uppblåsbara förtält

Det är viktigt att ett resetält är enkel och lätt att sätta upp och montera ner. Det finns uppblåsbara förtält till husvagnar som är extra enkla att sätta upp. Man kan blåsa upp dessa lufttält med en pump och det går på ett ögonblick. Uppblåsbara förtält är verkligen populära på marknaden och de traditionella tälten har fått lämna plats åt de mycket mer effektiva lufttälten som går att sätta upp blixtsnabbt.

Det går helt enkelt inte att jämför hur snabbt man kan montera upp och ned ett lufttält jämfört med gamla traditionella förtält. Ett uppblåsbart tält är dessutom mer kompakt att packa ner eftersom de saknar tältbågar.

Men vi har ändå tagit med ett traditionellt resetält i listan över bästa resetältet 2024 för de som har låg budget för ett uppblåsbart förtält är trots allt lite dyrare. Det högre priset kanske är den enda nackdelen med lufttält.

Skillnaden mellan bra och dåliga resetält

Kvaliteten på ett resetält märks i dess hållbarhet, väderbeständighet och användarvänlighet. Bra resetält är tillverkade av högkvalitativa material som står emot olika väderförhållanden och är enkla att montera. Sämre kvalitet kan innebära svagare material, dålig vattentäthet och komplicerad montering.

Priset på resetält varierar beroende på materialkvalitet, storlek, och avancerade funktioner som uppblåsbara kanaler. Dyrare modeller tenderar att ha bättre hållbarhet, avancerade funktioner och är ofta lättare att sätta upp.

Att tänka på vid val av resetält

 • Storlek och vikt: Anpassa efter din husvagn och transportkapacitet.
 • Monteringstid och -komplexitet: Välj en modell som passar din komfortnivå för installation.
 • Material och väderbeständighet: Säkerställ att tältet klarar av de väderförhållanden du planerar att campa i.
 • Förvaringsmöjligheter: Kontrollera att tältet har tillräckligt med utrymme för dina behov.
 • Ventilation: Bra luftcirkulation är viktig för komforten.

Vilket resetält ska man köpa?

När du ska välja ett resetält till din husvagn, rekommenderas att du överväger ett tält som balanserar kvalitet, funktionalitet och pris. Uppblåsbara resetält är särskilt lämpliga för familjer eller de som värdesätter snabb och enkel uppsättning och nedtagning. De är ofta tillverkade av högkvalitativa, väderbeständiga material och har funktioner som god ventilation och flexibla utrymmeslösningar. Även om de kan vara dyrare än enklare modeller, är deras hållbarhet och användarvänlighet värda investeringen för frekventa campare. Kom ihåg att kontrollera tältets storlek och vikt för att säkerställa att det passar din husvagn och dina resplaner.

För att utse det bästa resetältet till husvagnen har vi tagit hänsyn till följande:

 1. Materialkvalitet och hållbarhet: Lång livslängd och förmåga att motstå väder och vind.
 2. Användarvänlighet: Enkel montering och nedtagning.
 3. Komfort och design: Rymd, ventilation och praktiska funktioner.
 4. Kundomdömen och recensioner: Positiva erfarenheter från andra användare.
 5. Pris i förhållande till värde: Balansen mellan kostnad och de egenskaper och fördelar som tältet erbjuder.

Här är vårt val för bästa resetältet 2024


1. Briv Reseförtält AeroLite 390 – Bästa reseförtältet till husvagn 2023 (Bäst i test)

Briv Reseförtält AeroLite 390Här har vi ett lufttält till husbil som alltså går att blåsa upp med luft. Ett uppblåsbart förtält till husbil går att sätta upp på nolltid. Det kan vara skönt att slippa lägga tid och energi på att montera upp ett resetält till husbilen eller husvagnen. Att sätta upp ett stort reseförtält kan ofta vara väldigt krångligt och omständigt. Men med ett uppblåsbart lufttält är det en barnlek. Ett lufttält är dyrare än ett vanligt tält men det kan absolut vara värt priset. Lufttält (även kallad airtent) är mycket stabila och man behöver inte vara orolig för att en tältbåge ska brista när det blåser kraftigt. Istället för tältbågar som stomme har lufttält en stomme av luftkanaler.

Uppblåsbart resetält passar framför allt dig som inte ska stanna så länge på samma plats. Om man bara ska stanna några dagar innan det är dags att resa vidare vill man ha ett tält som går snabbt och enkelt att sätta upp och ta ner. Ett lufttält är oslagbart i detta hänseende jämfört med ett vanligt tält.

Briv Reseförtält AeroLite 390 pumpas enkelt upp med en medföljande pump. Detta reseförtält passar husvagnar eller husbilar med en höjd på 235-250 cm.

Som man ser på videon går det väldigt snabbt och enkelt. Det finns även fristående uppblåsbara tält som man kan ha när man är ute på camping. Se bästa uppblåsbara campingtältet 2023 (bäst i test).

Briv Reseförtält AeroLite 390 väger 23 kg. Storlek Djup 250 cm, bredd 390 cm, höjd 235-250 cm. Tak och väggar av rejäl 150D polyester. 3000 mm vattenpelare. Flamskyddat och UV-beständigt. Alla sömmar tejpade för bättre vattentålighet.

* Dubbelverkande pump
* Förvaringsväska
* Tryckstänger för stagning mellan luftbågar, 3 st
* Stativstänger vid husvagnsvägg, 2 st, för ökad stabilitet invid husvagnsväggen.
* Vagnskappa
* Stormlinor
* Markpinnar
* Myggnät i sidodörröppning

Du kan köpa Briv Reseförtält AeroLite 390 på cdon.se


2. Reseförtält Briv 390 – Bästa förtältet till husvagn (Icke uppblåsbart)

Briv Reseförtält AeroLite 390Detta är ett mycket bra och prisvärt tält att kopplat till bilen på semestern.

Reseförtält Briv 390 är ett reseförtält som passar husbilar och husvagnar med en höjd på 235-245 cm. Förtältet är lätt att montera och plocka ner. Perfekt för dig som reser runt med husvagnen eller husbilen och stannar på olika ställen under kortare perioder. Briv 390 har fönster som går att öppna. Man kan öppna och spänna ut fönsterna helt med hjälp av stänger som medföljer. Det går även att rulla upp fönsterna som man sedan fäster på takdelen. Just att man kan öppna fönsterna är mycket uppskattat, särskilt när det är varmt och soligt på sommaren.

Reseförtält Briv 390 är ett relativt billigt resetält och ett bra val för dig med husbil eller husvagn. Det går inte lika snabbt att montera och koppla detta resetält till bilen men priset är mycket lägre jämfört med ett uppblåsbart förtält. Tältet väger 17 kg. Storlek: djup 250 cm, bredd 390 cm, höjd 235-250 cm

* Tak och väggar av 150D polyester.
* 3000 mm vattenpelare.
* Flamskyddat och UV-beständigt.
* Alla sömmar tejpade för bättre vattentålighet.
* Stativ i glasfiber i kombination med aluminium.
* Förvaringsväska medföljer
* Husvagnskappa / markkappa medföljer

Bästa pris: 4.745 kr – cdon.se

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela