Sage Pizzaiolo pizzaugn – Test & recension

Sage Pizzaiolo pizzaugn är den första inhemska bänkugnen som når 400C, och påstår sig ge “tegelugnsprestanda till en bråkdel av kostnaden”. Den eleganta metallugnen ser ut som en överdimensionerad mikrovågsugn och sitter glatt på en bänkskiva eller köksö för att anslutas – inget utomhusutrymme krävs. Smart Oven Pizzaiolo når 400C, vilket gör att du kan laga pizza på bara 2 minuter. Det finns sju förinställda lägen för alla typer av pizza, plus ett manuellt läge för att välja din egen tillagningsmetod. Här är våran recension av Sage Smart Pizzaiolo pizzaugn.

Läs vår sammanfattning av de bästa pizzaugnarna för hemmabruk.

Första intrycket av Sage Pizzaiolo pizzaugn (Test & recension)

Sage Pizzaiolo pizzaugn review

Sage Smart-ugnen är säkert men inte överdrivet förpackad, i en stor kartong med polystyren för att skydda den och vissa återvinningsbara element. Själva ugnen har en elegant metalldesign med tre enkla vridknappar på framsidan. Ugnen öppnas framifrån med en smal lucka som öppnas nedåt och ett stort handtag som håller sig svalt även vid användning. Det finns ett fönster in i ugnen för att hålla ett öga på din pizza medans den gräddas.

Ugnen är upphöjd på låga fötter och har ventiler för att hjälpa luften att cirkulera.

Sage Smart pizzaugn kommer också med en tung rund pizzasten som du sätter in i ugnen för att baka pizzorna direkt på, plus en pizzaspade i metall och en rund metallform för att göra en djuppizza. Pizzastenen känns stadig, medan plåten är ett praktiskt oväntat tillskott för att hjälpa till att maximera ugnens mångsidighet.

Hur lätt är Sage Smart Pizzaiolo att starta?

Ingen ved, brasa eller bränsle krävs med denna enkla elektriska modell. Sage fungerar precis som en mikrovågsugn – sätt in pizzastenen i lådan, anslut den, sätt på och vänta tills den värms upp. Ugnen tar cirka 20 minuter att värma upp till hela 400C, som en vanlig ugn. Detta gör den praktisk för improviserade pizzafester och känns imponerande snabb för att nå en så hög temperatur.

Hur lätt är det att laga en pizza i Sage Smart  Pizzaiolo?

För att laga en pizza öppnar du helt enkelt den smala främre lådan nedåt. Pizzastenen sitter på ett gångjärn inuti fäst vid dörren, så den glider ut något mot dig när du öppnar dörren. Vi använde pizzaspaden för att skjuta in pizzor – väldigt lätt när du väl fått kläm på det. Våra bästa tips är att mjöla rejält både på ytan där du gör pizzan och sedan spaden, så att pizzan lätt kan glida av. Gör inte din pizza på pizzaspaden, eftersom det kan göra att den blir mer fäst och svårare att glida av.

Stäng sedan helt enkelt dörren och ställ in timern – vi fann att 1 min 30 sek – 2 minuter var optimalt för inställningen “Vedeldad”. Det är lätt att öppna dörren för att kolla på pizzan och du får ingen värme direkt ut.

Sage Pizzaiolo pizzaugn

Ugnen använder Sages Element iQ-systems algoritmer för att justera effekt och värme för bästa resultat. Istället för att bara förlita sig på värme från en riktning eller stil, kan ugnen balansera värme, inklusive hög värme från botten för en krispig botten, konvektiv värme (som en tegelugnsatmosfär) för smält pålägg och intensiv värme från ovan för att tillaga skorpiga kanter.

Det finns sju förinställda lägen att välja mellan. Vi älskade “Wood fireed” för snabb hemlagad pizza med leopardfläckig skorpa, men det finns också lägen för “Pan”, “New York”, “Crispy” eller till och med “Frozen” pizzor. Varje inställning ändrar nivåerna och riktningen för värmen för att tillaga pizzan på ett optimalt sätt.

Det finns också möjlighet att gå in i ett helt manuellt läge när du verkligen har fått kläm på din pizzastil. Ugnen levereras med ett klistermärke som du kan lägga runt urtavlorna, så att du individuellt kan styra temperaturerna och justera hur mycket värme som träffar både toppen och botten av pizzorna.

Den elektriska modellen ger dig verkligen mer kontroll över ugnen jämfört med vissa traditionella pizzaugnar utomhus – du kan få exakta temperaturer och tidpunkter.

Hur många pizzor får plats?

Det finns plats för en 30 cm pizza åt gången, antingen på pizzastenen eller med pizzaformen. Men eftersom det bara tar runt 2 min att grädda en pizza så finns det inget direkt behov av att få in fler pizzor samtidigt.

Hur varmt blir det i köket?

Trendy-Sage-Pizzaiolo

En del värme kommer från utsidan av ugnen men det känns inte farligt varmt – det motsvarar att vara nära en vanlig köksugn eller mikrovågsugn som har stått på ett tag. Med tanke på att det kan nå 400C är detta imponerande. På grund av den höga värmen tar det ett tag för ugnen att svalna helt – vi stängde av den och den svalnade 20-30 minuter senare. Ugnen avger ett märkbart surrande ljud när den används (som en högljudd fläktugn).

Kan man använda Sage Smart Oven Pizzaiolo utomhus?

Fördelen med Sage Smart Oven Pizzaiolo är att den är perfekt att använda inomhus, året runt och i alla väder. Du kan koppla in den ute också om du har en utomhuskontakt och ett utomhusbord att ställa pizzaugnen på.

Hur var den färdiga pizzan?

Vår favoritgrej med denna pizzaugn var själva resultatet – knapriga bottnar, en leopardfläckig skorpa och perfekt smält ost. Och allt på bara 2 minuter. Genom att kunna ändra värmenivåerna från toppen och botten av ugnen kan du balansera olika pålägg och pizzastilar.

Vi testade ugnen med vårt recept på margherita pizza och resultatet var en restaurangpizza i toppklass . Vi experimenterade också med massor av pålägg på klassisk pizzadeg, från vitlökssmör för snabbvitlöksbröd till köttfester och vegetariska alternativ. Eftersom ugnen blir varm så snabbt är den perfekt för att lägga till bacon eller chorizo ​​till pizzor eftersom den blir helt genomstekt och frasig på en gång.

Kan man laga något annat än pizza i ugnen?

Vi testade bara med pizza, och på grund av det smala ugnsutrymmet skulle vi inte rekommendera andra klassiskt grillade rätter. De höga temperaturerna kan dock göra det användbart för att grilla eller svärta grönsaker som auberginer eller paprika om du redan har ugnen på för pizza.

Hur lätt var pizzaugnen att rengöra?

Vi tyckte att det var knepigt att rengöra den här ugnen – Det finns ett smart metallband runt baksidan av ugnen som spaden passar in i när man skjuter in pizzor, som stoppar påläggen helt att rulla ner i baksidan av ugnen.

Men om pålägg ramlar av och kokar fast på stenen, eftersom stenen inte kommer hela vägen ut vid öppning, måste man antingen sträcka sig in (vilket kan vara farligt på grund av lådans korta höjd), eller stänga av ugnen , ta bort pizzastenen helt och hållet och rengör den – vilket är tidskrävande och opraktiskt om du är mitt i en pizzafest. Dörrens ytterkanter mörknade också efter ett par användningar men denna är lätt att torka av.

Vem skulle Sage Smart Pizzaiolo pizzaugnvara mest användbar för?

Om du gillar hemlagad pizza men inte har mycket eller något utomhusutrymme, är Sage Smart Oven designad för dig.  Det är en ganska dyr ugn, så du måste överväga hur mycket du kommer att använda det för att få bra valuta för pengarna. Men den här välbyggda, elegant designade ugnen bör hålla länge. Smart Oven Pizzaiolo erbjuder höga nivåer av noggrannhet som tegel- eller vedeldade ugnar inte kan – vilket gör att du kan kontrollera temperaturen och värmeriktningen exakt, för resultat som du kan replikera upprepade gånger. Den är enklare att använda jämfört med andra pizzaugnar och det går att ha den i ditt kök vilket är den största fördelen. Vill man göra riktiga pizzor som man får på restaurang så finns det inget alternativ. Man måste komma upp i 400 grader för att få pizzor i toppklass och det klarar vanliga ugnar inte av.

Sage Smart Oven Pizzaiolo omdöme:

Huvudattraktionen med Sage Smart Pizzaiolo är dess bekvämlighet: eftersom man kan använda den inomhus i köket behöver du inte vänta på bra väder eller ha utomhusutrymmen, och det finns ingen stress med att tända den, kontrollera en låga eller köpa bränsle eller trä för att hålla den igång. Koppla bara in och du är redo att grädda pizzor i samma klass som de från vedeldade pizzaugnar. Sage Smart Pizzaiolo är utsedd till bästa elektriska pizzaugnen 2022.

Sage Pizzaiolo pizzaugn SPZ820 (Bästa elektrisk pizzaugnen - Bäst i test

Fördelar: Lätt att använda, kräver inget bränsle eller ved, kompakt, gräddar pizzor i toppklass på 2 min.
Nackdelar: Lite jobbig att rengöra

Köp Sage Pizzaiolo pizzaugn från cervera.se

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *