Bästa självgående gräsklipparen (Bäst i test)

Bästa självgående gräsklipparen (Bäst i test)

Om man vill ha en självgående gräsklippare finns det flera modeller att  välja på. En självgående gräsklippare är självdrivande och föraren behöver själv inte driva gräsklipparen framåt. Det kan vara svårt att veta vilken självgående gräsklippare som är bäst i test, men vi har jämfört olika tester och läst recensioner för att hitta den bästa modellen. När man behöver en gräsklippare är det bra att välja en modell som passar tomten. En elektrisk självgående gräsklippare är tyst och billig, en självgående batterigräsklippare är ett sladdlöst alternativ och en självgående bensingräsklippare är en kraftig modell. Nedan finns några modeller som kan passa olika bra beroende på vad man behöver.

Elektrisk självgående gräsklippare

En eldriven gräsklippare släpper inte ut några avgaser och vikten är ofta lägre. En låg energikostnad gör att den är ett billigt alternativ, men har inte en lika kraftfull motor. Den kan passa bra om man har en mindre tomt där man inte behöver röra sig så fritt med elkabeln.

Självgående batteridriven gräsklippare

En batteridriven gräsklippare är ett bra alternativ om man inte vill begränsas av en strömkabel. Den är tyst, avger inga avgaser och väger mindre än en motordriven gräsklippare. Laddningen och driftstiden är bra att tänka på om man behöver klippa ofta.

Självgående bensin gräsklippare

Om man vill ha en kraftig gräsklippare som klarar tuff terräng och högt gräs är en bensindriven modell ett bra val. De är snabbare och mer uthålliga än en elektrisk variant. Med en kraftig motor blir det dock också en högre ljudnivå och maskinvikt. Den är också dyrare i drift och kräver mycket underhåll.

Vilken motorgräsklippare ska man köpa?

Om man köper en självgående gräsklippare på nätet är det bra att passa på när det är kampanj eller rea. Det finns många olika modeller som passar olika bra beroende på vad man har för behov. Nedan finns några modeller som kan passa om man vill hitta den bästa självgående gräsklipparen. De självgående gräsklipparna är populära, har många funktioner, är gjorda av kända tillverkare och har kvalitativa komponenter. Beroende på hur stor yta som ska klippas kan det vara bra att välja någon av dessa varianter.

Bästa självgående gräsklippare 2022 är:

1. Stiga Multichip (Bästa självdrivande bensin gräsklipparen)
2. Klippo Comet S (Populär självgående bensindriven gräsklippare)
3. Gräsklippare Razor 5180 TR/WE Texas (Självgående motorgräsklippare)
4. Batterigräsklippare (Självgående batteridriven gräsklippare)
5. Elgräsklippare med stålchassi (Självgående gräsklippare med batteri)
6. Bensindriven gräsklippare (Billig självgående gräsklippare)


Stiga Multichip 50 PRO SXH (Bästa självgående gräsklipparen “Bäst i test”)

 

Stiga Multichip 50 PRO SXH (Bästa självgående gräsklipparen Bäst i test)

Stiga Multichip är en självgående mulching gräsklippare med framhjulsdrift. Den har en 167 cc bensinmotor och 48 cm klippbredd. Den kraftfulla gräsklipparen har också Pro-handtag för bekväm användning och vibrationskontroll. Gräsklipparen passar bra för en yta på max 1700 kvm. Mulchingtekniken gör att man kan gödsla gräsmattan med det klippta gräset. Den har en kraftig motor med autochoke, främre stötfångare och aluminiumhjul med mjukt däckmönster. En spak justerar klipphöjden mellan 31-75 mm. Gräsklipparen är ett bra val när man vill ha god användarkomfort, klippa stora ytor och hörn nära väggar.

Mer info…

Köp Stiga Multichip från Granngården


Klippo Comet S (Populär självgående bensindriven gräsklippare)

Klippo Comet S (Populär självgående bensindriven gräsklippare)

Klippo Triumph är en mycket populär mulcherklippare som passar bra för en stor gräsmatta. Den har en stark framhjulsdrift och är miljömärkt med svanen. Med 4 skär på knivarna finfördelas gräset som kan användas som gödning. Gräsklipparen saknar gasreglage och har Auto Choke standard. Med en Briggs & Stratton motor och ett varvtal på 2900 rpm har den en hög prestanda. Den är lättstartad och förs enkelt framåt. Ett ergonomiskt handtag minskar vibration. Bränsletanken rymmer 1 l och varvtalet är 2900 rpm. En klippbredd på 53 cm och 6 klipphöjdssteg gör att den är anpassningsbar. Motorsmörjningen är trycksmord och motorkylningen sker med luft. Den passar bra om man vill ha en bekväm självgående gräsklippare med många funktioner.

Mer info…

Köp Klippo Comet S från Gardenstore


Gräsklippare Razor 5180 TR/WE Texas (Självgående motorgräsklippare)

Gräsklippare Razor 5180 TR/WE Texas (Självgående motorgräsklippare)

Razor är en toppmodell bland självgående gräsklippare som har en Briggs & Stratton motor på 161 cc med Ready Start och elstart. Samma motor används på mycket dyrare proffsigare gräsklippare. Modellen har smarta funktioner, 4 körhastigheter som gör att man kan anpassa klippningen efter behov. En höjdjusteringsspak med 6 lägen på 28-75 mm justerar klipphöjden. Den passar bra om man har höga krav och vill ha många funktioner såsom biokoppling, bakutkast, uppsamling och sidoutkast. Vikten är 41 kg och klippbredden är 51 cm. Tankvolymen är 1 l och den har en 4-taktsmotor.

Mer info…

Köp Razor från Byggmax


Batterigräsklippare (Självgående batteridriven gräsklippare)

Batterigräsklippare (Självgående batteridriven gräsklippare)

Detta är en batteridriven självgående gräsklippare på 51 cm som har en elektrisk motor på 40 V. Handtaget är justerbart och den har kullager i hjulen. Chassit är metall och klipphöjden kan justeras, den har multiklipp och sidoutkastning. Storleken på behållaren är 60 l och vikten är 27,7 kg. Kniven har friktionskoppling och höjdjusteringen är 25-75 mm. Hjulen fram och bak är 8/11. Maxfarten på knivarna är 2700 RPM. Laddare och batteri måste köpas till och kan användas till hela Accu Program 5040. Den passar dig som vill ha en självgående gräsklippare med batteri som har flera funktioner.

Mer info…

Köp Batteridriven självgående gräsklippare till reducerat pris från Hemfint


Elgräsklippare med stålchassi (Självgående gräsklippare med batteri)

Elgräsklippare med stålchassi (Självgående gräsklippare med batteri)

Elmotorgräsklipparen är på 1800W och har 46 cm klippbredd med en mittstyrd ställbar klipphöjd på 25-65 mm. Den passar bra för 1200 kvm ytor och har ett mulching kit. Motorn är på 230 V och effekten är 1800 W, gräsklipparen har 1 växel och maxfarten är 3,6 km/h. Med 1 växel och sidoutkast är den smidig och lättanvänd. Storleken på behållaren är 60 l och vikten är 26,4 kg. Starten är elektrisk och den har kullager i hjulen. Den passar bra om du vill ha en elgräsklippare med flera funktioner.

Mer info…

Köp Elmotorgräsklipparen till reducerat pris från Hemfint


Bensindriven gräsklippare (Billig självgående gräsklippare)

Bensindriven gräsklippare (Billig självgående gräsklippare)

Här har vi en bensindriven självgående gräsklippare på 41 cm med en 4-taktsmotor som passar för ytor på max 700 kvm. Motorstorleken är 99 cm3 och varvtalet är 3000 RPM. Starten är manuell och kapaciteten på bränsletanken är 0,8 l. Vikten är 7/8 fram och bak. Den har 1 växel och en hastighet på 3,45 km/h. Vikten är 24 kg och klipphöjden kan justeras. Chassit är metall och oljan är 4-takt. Den bensindrivna gräsklipparen passar bra om man vill ha en självgående motorgräsklippare för stora ytor. Om man vill ha en smidig gräsklippare med hög kapacitet är den ett bra val.

Mer info…

Köp Bensindriven självgående gräsklippare till reducerat pris från Hemfint


Se alla självgående gräsklippare..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *