Bästa snöblad till ATV – Skotta snö med fyrhjuling och plog!

Bästa snöblad till ATV - Snöplog till fyrhjuling

Här hittar du bästa plogblad till din ATV. Det går utmärkt att skotta snö med en fyrhjuling om man väljer rätt plogblad. Alla plogblad passar inte till en fyrhjuling så det gäller att hitta rätt modell. Vi listar snöblad till ATV i olika kategorier, allt från stora plogblad som kan röja snö på stora ytor till prisvärda snöblad för dig med låg budget.

Vilken plog till ATV ska man köpa?

Innan man bestämmer sig för vilken snöplog man ska köpa så bör man fundera lite på vilket behov man har. Du kanske bara vill skotta lite snö från uppfarten och behöver en liten billig plog att fästa på din fyrhjuling. Eller så har du kanske en firma som jobbar med snöröjning och behöver snöblad av hög kvalitet som kan skotta stora ytor med snö så snabbt som möjligt. Oavsett vilket så finns det en snöplog för just dig!

Plogpaket finns flera olika modeller med olika funktioner.

Plogning med ATV – Skotta snö med en fyrhjuling

skotta snö med fyrhjuling

En ATV är smidigare att manövrera jämför med en stor traktor och gör snöröjningen effektivare, särskilt på mindre ytor. Har man stora områden med mycket snö som ska röjas bör man köpa ett stort snöblad till sin ATV.

Det är viktigt att man inte åker för fort när man plogar eftersom plogbladet kan bli krokigt om du kör in i något.  Man bör köra i ca 10 km/h när man röjer snö med en fyrhjuling.

Att ploga med en ATV är mycket effektivt och det är väldigt enkelt att fästa på en frontmonterat plogblad på en fyrhjuling. Det finns tre olika sätt som plogbladet kan fästas på en ATV: frontmonterat, centermonterat och dragkroksmonterat. Det vanligaste och populäraste alternativen är frontmonterat och centermonterat.

Frontmonterat plogblad

Ett frontmonterat plogblad fäster man i fronten på fyrhjulingen. Det är mycket enkelt att montera på och av ett frontmonterat snöblad. Du får högra lyftkapacitet på plogen och frigången är bättre jämfört med ett centermonterat plogblad. Detta är en stor fördel om du vill komplettera med en skopa och använda fyrhjulingen som en frontlastare.

Nackdelen med ett frontmonterat plogblad är att vikten fördelas på framhjulen vilket kan få framfjädringen att niga. Detta går att undvika om man montera mellanlägg till fjädrarna eller genom att montera styvare fjädrar fram.

Centermonterat plogblad

Ett centermonterat plogblad sätter man mitt under fyrhjulingen. Fördelen med centermonterat plogblad är att viktfördelningen blir jämnare och man får mer kraft i påskjutningen med mer tyngd på bakhjulen. Du kommer få bättre fäste med alla hjulen eftersom vikten är mer centrerad. Konstruktionen är stabilare och mer vridstyv jämfört med frontmonterade snöblad.

Nackdelen med centermonterat plogblad är att det är lite mer komplicerat att fästa plogen på fyrhjulingen. Den ska liksom in under fyrhjulingen så man blir tvungen att lägga sig på marken när den ska monteras. Man kan heller inte lyfta plogen lika högt när man röjer snö eftersom plogramen tar i under fyrhjulingen. Frigången på plogen blir alltså en aning sämre.

Dragkroksmonterat plogpaket

Ett dragkroksmonterat plogblad fäster man en en lång stång under fyrhjulingen som går ända till dragkulan där en kulhandske fästs på fyrhjulingens dragkrok. Man har även ett fäste som monteras i fronten på fyrhjulingen för att stabilisera plogen i sidled. Men denna montering blir viktfördelningen mycket jämn och plogen sitter väldigt stabilt och vridstyvt.

Nackdelen med ett dragkroksmonterat plogblad är att denna typ av montering är mer komplicerad och oftast dyrare jämfört med frontmontering och centermontering.

Olika typer av plogblad

Det finns tre typer av plogblad: Koniskt, rakt och vikbart. Ytan du ska ploga avgör vilket plogblad som är bäst lämpad. En vikplog fungerar alltid i alla förhållanden eftersom man kan ställa in varje vinge efter behov.

Koniskt plogblad

Ett koniskt snöblad skjuter undan snön bättre. På ett koniskt snöblad är ena änden av bladet lägre Detta är perfekt när man vill skjuta snön åt sidan till exempel när man skottar snö på en väg och vill att snön åker ner i diket. Man kan köra snabbare med sin fyrhjuling med detta plogblad eftersom snön åker åt sidorna och detta är en fördel om man ska ploga snö på långa vägar och stora områden. Det finns stora breda snöblad i denna modell och de passar bäst till fyrhjulingar med 500 kubiks motor eller mer och fyrhjulsdrift.

Rakt plogblad

Den vanligaste typen av snöblad är rakt. Ett rakt plogblad fungerar bra att använda till sin ATV i de flesta fall. Ett rakt snöblad på ca 150 cm är det populäraste valet när man köper plogblad till en fyrhjuling. Det fungerar bra att röja snö med en ATV och ett rakt snöblad i de allra flesta situationer. Det är lite jobbigare för fyrhjulingen att driva snön framåt med ett rakt plogblad jämfört med en konisk. Har man en liten ATV med svagare motor bör man köpa ett mindre plogblad.

Begagnad fyrhjuling med plog

Här listar vi bara snöblad som går att använda med en fyrhjuling. Har man inte redan en ATV kan man köpa valfri fyrhjuling och sedan köpa till ett snöblad som passar. Se bästa fyrhjulingen 2023. Det billigaste är att köpa en begagnad fyrhjuling med plog på blocket om det finns. Tänk på att fyrhjulingen ska vara i bra skick så att den inte går sönder på en gång. Köper man en ny ATV så kan man vara säker på att den kommer att hålla länge. Det går även att sälja en ny fyrhjuling när den har blivit gammal. Köper man en begagnad fyrhjuling som är allt för sliten kommer den troligtvis vara förbrukad efter ett tag och den går då inte att sälja.

Bästa snöplog till ATV 2023 är:

Snöplog för montering på ATV (Billigt plogblad)
Snöblad ATV (Prisvärt plogblad)
Warn Snöbladpaket Pro Vantage Tappered (Koniskt snöblad)
Black Wolf  Plogblad 180 cm (Rejält snöblad för stora ytor)


Snöplog för montering på ATV (Billigt plogblad)

Snöplog för montering på ATV (Billigt plogblad)

Detta snöblad har en bredd på 150 cm och kan lätt monteras på din ATV med medföljande universalbeslag. Plogen passar för de flesta fyrhjulingar. Detta är en relativt billig snöplog som passar dig med låg budget eller som inte kommer att röja särskilt mycket snö. Bladet kan vinklas 20 eller 40 grader åt båda håll och man kan ställa in bladet i lämplig höjd beroende på arbetsuppgift. Det finns även ett fjädersystem som gör att bladet viks undan om det stöter på något som till exempel en sten. Plogen har också en skyddande gummilist som ytterligare förlänger livslängden.

Mer info..

Köp Snöplog för montering på ATV på p-lindberg.se


Snöblad ATV (Prisvärt plogblad)

Frontmonterat plogplad till ATV

Här är ett rakt plogblad som passar de flesta ATV/Fyrhjulingar. Snöbladet är 147 cm vilket är en populär och bra storlek för de flesta situationer och fyrhjulingar. En arbetsbredd på 147 cm är tillräckligt för att täcka hela fyrhjulingen även när det är vinklat. Höjden på bladet är 46 cm och det går att justera höjden på plogen ATV-vinschen. Man kan enkelt ställa in bladet i 5 arbetslägen. Detta snöblad har  utbytbart slitstål i botten som du enkelt kan byta ut vilket innebär att du inte behöver köpa en helt nytt snöblad bara för att det har blivit slitet.

Bomen går under ATVn och fästs i dragkulan vilket avlastar fyrhjulingen och skyddar den mot eventuell stötskada.

Mer info..

Köp Snöblad ATV på kellfri.se


Warn Snöbladpaket Pro Vantage Tappered (Koniskt snöblad)

Plogpaket ATV - Koniskt plogblad till fyrhjuling

Här har vi ett plogpaket till ATV med koniskt snöblad. Ett snedskuret, koniskt plogblad hjälper till att kasta snön åt sidan vilket är bra i många situationer. När man skottar snö på vägar så ser ett koniskt snöblad till att all snö kastas ned i diket vid sidan av vägen. Man kan även åka lite snabbare när man skottar snö med en fyrhjuling som har ett koniskt plogblad. Denna snöplog är frontmonterad vilket gör att plogen kan höjas högre och bladet är enkel att montera på en ATV. Plogbladet är 152 cm bred och 46 cm högt.

Mer info..

Köp Warn Snöbladpaket Pro Vantage Tappered på soderstroms.nu


Black Wolf Plogblad 180cm till ATV (Rejält snöblad för stora ytor)

 

Plogblad 180cm till atv black wolf

Detta är ett stort och mycket populärt snöblad på 180 cm som passar utmärkt om man ska skotta mycket snö. Ett så stort snöblad passar bäst på en UTV eller en kraftfull ATV. Black Wolf plogen är en centermonterad plog som kan anpassas till flera olika märken på marknaden så som: CFMOTO Side by side: U FORCE 800 EFI, Z FORCE 600 EFI & Z FORCE 600 EFI EX, Z FORCE 800 EFI

Levereras med ett centrummonterat fäste.

Mer info..

Köp Black Wolf  Plogblad 180 cm på soderstroms.nu

 

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela