Inspiration: Spabad på altan (5 smarta tips)

Share Button

Här är inspiration och tips för dig som funderar på att skaffa ett spabad till altanen.

De flesta drömmer om att kunna sätta sig och koppla av i ett spabad på altaner. Känslan av att sätta sig i ett varmt bubbelbad i slutet av dagen för att stressa av är ovärderlig. Med ett spabad eller en jacuzzi på altanen är denna dröm en verklighet.

Ett spabad måste vara lättåtkomlig, ta minimalt med plats och se bra ut på tomten. Man vill dessutom ha en trevlig utsikt när man sitter i sitt spa. Det är mycket att tänka på när man planerar det perfekta spabadet i sitt hem.

Hur får man då ett spabad att bli så snyggt och praktiskt som möjligt på tomten? Vilket spabad ska man välja? Kan man bygga in spabadet i altanen? Här hittar du svaren och massor med tips och inspiration för ett det perfekta spabadet.

1. Uppblåsbart spabad på altanen

Det enklaste, billigaste och minst omständliga alternativet är att köpa ett uppblåsbart spabad som man har på altanen. Ett uppblåsbart spabad är mycket enkelt att sätta upp och går dessutom att flytta runt. Man behöver inte ha spabadet ståendes när man inte använder det. Tänk på att altanen måste hålla för vikten. Ett stort spabad fullt med vatten kan vara väldigt tungt.

Spabad uppblåsbar altan

Se alla uppblåsbara spabad här


2. Trädäck runt spabad

Här har man byggt ett trädäck runt spabadet för att få spabadet i höjd med altanen. Bra för dig som har en liten yta att arbeta med. Att bygga trädäcket runt spabadet på detta sätt är enklare än att bygga in spabad i trädäcket.

trädäck runt spabad

Trädäck runt spabad

Altan runt spabad

3. Bygga in spabad i altan

Att bygga in spabad i trädäck är lite omständigt för det gäller att mäta så att spabadet passar exakt innan man ska sänka ner spabadet i altanen. Ett spabad som är nersänkt i altanen ser riktigt snyggt ut och påminner om en liten pool. Ett fullt nedsänkt spabad ligger kan vara svårare att kliva i så man bör fundera på hur djupt ned man vill ha spabadet i altanen. Det blir enklare att kliva i om spabadet är lite högre än altanen. inbyggd jacuzzi altan spabad

3. Bygg en bänk runt spabadet

Att bygga en bänk runt spabadet är inte särskilt svårt och kräver betydligt mindre arbete jämfört med att sänka ner spabadet i altanen. En bänk runt spabadet ser modernt och snyggt ut.

Bänk runt spabad Trädäck Uppblåsbart spa

4. Spabad med trappa

Man kan bygga en trappa som gör det enklare att kliva i spabadet. En tvåstegs trappa runt spabadet är både praktiskt och snygg. Det är inte särskilt svårt eller komplicerat att bygga en liten trappa framför en jacuzzi. Trappan gör det inte bara lättare att kliva i och ut ur spat, man kan även använda trappan som en liten bänk där man har handdukar eller varför inte en drink.

Utespa trappa, altan spabad trädäck jacuzzi

5. Spabad med trevlig utsikt

Visst kan det vara mysigt att bygga in spabadet i altanen med omgivande träväggar för att slippa insyn, men inget går att jämföra med en riktigt härlig utsikt. Om man planerar att skaffa sig ett spabad på en altan med ett högt läge och en fantastisk utsikt så gör man bäst i att låta spabadet stå så öppet som möjligt. Det gäller att placera spabadet på altanen där utsikten är som bäst och inte ha något framför som skymmer utsikten.

Spabad Jacuzzi bubbelbad Utsikt altan

Vilket spabad ska man köpa?

Det finns många olika spabad och jacuzzi att välja mellan och det är inte helt lätt att veta vilket man ska köpa. Man bör först fråga sig vad man vill använda sitt spabad till och vad man har för budget. Vill man bara sitta och koppla av i en liten jacuzzi? Eller vill man ha en jättepool med bubbelmassage och liggplatser för hela familjen? Det finns till och med swimspa som har motström så att man kan ta sig en simtur.

Uppblåsbart spabad

Uppblåsbart spabad

Det billigaste och enklaste sättet att få ett spabad hemma på altanen är att köpa ett uppblåsbart spa. De kostar inte alls lika mycket som en vanlig jacuzzi och de är mycket enkla att sätta upp på altanen. Man kan dessutom enkelt ta bort spabadet från altanen om man inte vill använda det längre.

Se alla uppblåsbara spabad

Spabad med två liggplatser

Spabaden med 2 liggplatser

Ett spabad med två liggplatser är perfekt om man vill koppla av med sin partner efter en hård arbetsdag. Dessa spabad är väldigt avancerade och har massagestrålar, undervatten belysning med flera färger, belyst vattenfall och ljudsystem för att höja stämningen så mycket som möjligt. Det är verkligen en upplevelse att ligga i dessa spabad. de är betydligt dyrare än uppblåsbara spabad men man får mycket för pengarna. Ett spabad av den här typen har förutom liggplatser ofta även flera säten så att det får plats mer än 2 personer.

Se alla spabad med två liggplatser

Swimspa

Bästa swimspa 2020 (Bäst i test)

Ett swimspa är ett riktigt stort spabad som man kan simma i. Swimspa är tillräckligt stora så att man kan ligga raklång och simma, det finns även en kraftig motström som gör att man kan simma på stället. Det funkar ungefär som ett löpband fast man simmar i poolen. Dessa är mycket dyra men det vore ju onekligen trevligt att kunna ta en simtur på altanen varje morgon.

Se alla swimspa


Här kan man köpa spabad

buildor.se
gardenstore.se
byggmax.se
cdon.se

 

 

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *