Bäst sportklocka för barn (Aktivitetsband & Träningsklocka)

Sportklocka för barn

Sportklockor eller träningsklockor för barn finns i många olika utföranden och har flera olika användningsområden. Det är svårt att utse bästa träningsklockan för barn eftersom det finns så många olika varianter. Det första man bör fråga sig är vad man ska med träningsklockan till? Är den till för att försöka få ett stillasittande barn mer aktivt? Kanske är dit barn överviktigt och behöver röra lite mer på sig? Tränar ditt barn aktivt och behöver ett effektivt hjälpmedel i form av en avancerad sportklocka?

Man bör kanske först reda ut skillnaden mellan en sportklocka, aktivitetsarmband och en smartwatch. Gränsen mellan dessa klockor är inte helt klar och funktionerna är ganska liknande.

Sportklocka eller träningsklocka som det också kallas är en avancerad klocka som används av de som tränar mycket. Dessa klockor har specialprogram för olika aktiviteter som cykling, jogging eller simning. Sportklockor är oftast vattentäta och robusta. De kan mäta pulsen mer exakt och har ofta ett medföljande bröstband som man fäster runt bröstet.

Ett aktivitetsband mäter steg och är lite billigare än en sportklocka. Aktivitetsband för barn har ofta roliga appar och spel som gör det roligt för barnet att motionera. Ett aktivitetsband har lång batteritid och kan användas dygnet runt medans en sportklocka oftast används under träningspasset.

En Smartwatch fungerar lite som en mobil runt handleden och man kan ringa och skicka sms med klockan precis som med mobilen. Många smartwatches har träningsprogram och liknar sportklockor. Det finns många appar för träning och aktiviteter. En smartwatch är mycket mångsidig klocka med de flesta funktioner som aktivitetsband och sportklockor har samtidigt som man kan ringa och skicka sms.

Barnets ålder bör man även ta med i beräkningen. För små barn så passar ett aktivitetsband bäst medans sportklockor och smartwatches passar lite äldre barn.

Här är bästa aktivitetsarmbandet för barn:

Garmin Vivofit Jr 2

Det här är ett aktivitetsband för lite yngre barn från 4 år och uppåt. Armbandet är stryktåligt och enkel att sätta på och ta av. Klockan finns i flera olika färger och roliga utföranden och man kan anpassa ikoner och figurer i appen. Man behöver inte ladda batteriet som håller upp till ett helt år. Garmin Vivofit Jr 2 har en stegräknare och räknar hur många minuter man varit aktiv varje dag.  Barnet blir belönad i appen med mynt och en massa andra roligheter när barnet har klarat de dagliga aktiviteterna vilket ger motivation till att hålla sig aktiv. Du kan styra och hålla koll på aktivitetsbandet med en app på mobilen.

Garmin Vivofit Jr 2

Köp Garmin Vivofit Jr 2 från webhallen.se

Se introduktionsvideon nedan för mer information om Garmin Vivofit Jr 2:

Fitbit Ace 3

Fitbit Ace 2 är en riktigt bra och stryktålig aktivitetsklocka för barn från 6 år och uppåt. Klockan har roliga utmaningar som motiverar ditt barn att hålla igång och röra mycket på sig. Barnet kan själv ställa in olika utmaningar eller mål och det går att tävla med andra. Vinnaren blir belönad med troféer och märken. Man kan ställa in påminnelser för när det är läggdags och larma när det är dags att kliva upp. Armbandet går att justera så att det passar i takt med att barnet växer. Fitbit Ace 2 är vattentät upp till 50 meter under vattnet så man behöver inte ta av sig klockan när man badar. Det finns många olika färger och utföranden av klockan. Batteriet håller i 5 dagar innan det är dags att ladda.

Fitbit Ace 2

Köp Fitbit Ace 3 från webhallen.se

Se videon nedan för mer information om Fitbit Ace 2 :

Se alla aktivitetsarmband..

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *