Bästa Sportklocka för Barn (Aktivitetsband & Träningsklocka)

Sportklocka för barn

En sportklocka för barn är en utmärkt investering för att främja fysisk aktivitet och hälsa bland unga. Den hjälper till att göra träning roligare och mer engagerande, vilket kan motivera barn att röra på sig mer. Dessutom erbjuder många sportklockor funktioner som stegmätare, aktivitetsspårning och ibland även sömnövervakning, vilket kan vara användbart för att övervaka och uppmuntra en hälsosam livsstil från en ung ålder.

Sportklockor eller träningsklockor för barn finns i många olika utföranden och har flera olika användningsområden.

Vilken sportklocka för barn ska man köpa?

Det första man bör fråga sig är vad man ska med träningsklockan till? Är den till för att försöka få ett stillasittande barn mer aktivt eller tränar ditt barn aktivt och behöver ett effektivt hjälpmedel i form av en avancerad sportklocka?

Man bör kanske först reda ut skillnaden mellan en sportklocka, aktivitetsarmband och en smartwatch. Gränsen mellan dessa klockor är inte helt klar och funktionerna är ganska liknande.

Olika typer av sportklockor för barn och deras användningsområden

Det finns flera typer av sportklockor för barn, anpassade efter olika aktivitetsnivåer och intressen. Grundläggande modeller erbjuder funktioner som tidtagning och stegräkning, vilket är perfekt för barn som är nya med träning och rörelse. Mer avancerade modeller kan inkludera GPS-spårning, pulsmätare och vattentäthet, vilket passar barn som är mer aktiva eller intresserade av specifika sporter som simning.

Barnets ålder bör man även ta med i beräkningen. För små barn så passar ett aktivitetsband bäst medans sportklockor och smartwatches passar lite äldre barn.

Sportklocka

Sportklocka eller träningsklocka som det också kallas är en avancerad klocka som används av de som tränar mycket. Dessa klockor har specialprogram för olika aktiviteter som cykling, jogging eller simning. Sportklockor är oftast vattentäta och robusta. De kan mäta pulsen mer exakt och har ofta ett medföljande bröstband som man fäster runt bröstet.

Aktivitetsarmband

Ett aktivitetsband mäter steg och är lite billigare än en sportklocka. Aktivitetsband för barn har ofta roliga appar och spel som gör det roligt för barnet att motionera. Ett aktivitetsband har lång batteritid och kan användas dygnet runt medans en sportklocka oftast används under träningspasset.

Smartwatch

En Smartwatch fungerar lite som en mobil runt handleden och man kan ringa och skicka sms med klockan precis som med mobilen. Många smartwatches har träningsprogram och liknar sportklockor. Det finns många appar för träning och aktiviteter. En smartwatch är mycket mångsidig klocka med de flesta funktioner som aktivitetsband och sportklockor har samtidigt som man kan ringa och skicka sms.

Skillnaden mellan en sportklocka, ett aktivitetsarmband och en smartwatch:

Skillnaden mellan en sportklocka, ett aktivitetsarmband och en smartwatch för barn kan brytas ner i några nyckelaspekter:

Design och formfaktor:
 • Sportklocka: Ofta robust och designad för att tåla tuffa förhållanden som stötar och vatten. De är vanligtvis större och mer synliga på handleden.
 • Aktivitetsarmband: Smalare och mer diskreta än sportklockor. De fokuserar på grundläggande funktioner som stegräkning och kaloriförbrukning och har ofta inte en stor skärm.
 • Smartwatch för barn: Designade med barn i åtanke, ofta med färgglada och attraktiva designelement. De är vanligtvis hållbara och enkla att använda för unga användare.
Funktioner:
 • Sportklocka: Fokuserar på avancerade träningsfunktioner som pulsmätning, GPS-spårning och detaljerad dataanalys för olika sporter. Perfekt för seriösa idrottare eller fitnessentusiaster.
 • Aktivitetsarmband: Ger grundläggande aktivitetsspårning som steg, sömnkvalitet och ibland pulsmätning. Mindre fokus på avancerad data och mer på daglig hälsouppföljning.
 • Smartwatch för barn: Innehåller ofta funktioner som föräldrakontroll, platspårning, enkla spel och utbildningsappar. Mindre fokus på fitness och mer på säkerhet och underhållning.
Batteritid:
 • Sportklocka: Kan ha längre batteritid beroende på modell och användning, särskilt de som är inriktade på långdistansidrottare.
 • Aktivitetsarmband: Tenderar att ha längre batteritid än smartwatches på grund av deras enklare funktioner och mindre skärmar.
 • Smartwatch för barn: Batteritiden kan variera, men de är ofta designade för att hålla minst en hel dag för att undvika daglig laddning.
Pris:
 • Sportklocka: Ofta dyrare på grund av sina avancerade funktioner och robusthet.
 • Aktivitetsarmband: Vanligtvis mer prisvärda och ett bra instegsalternativ för fitnessspårning.
 • Smartwatch för barn: Priset varierar, men de är ofta mer prisvärda än avancerade smartwatches och sportklockor, med tonvikt på grundläggande funktioner och hållbarhet.

Bästa sportklockan för barn 2024 (Bäst i test)

För att utnämna den bästa sportklockan för barn tas hänsyn till flera kriterier. Dessa inkluderar hållbarhet, användarvänlighet, funktionalitet, batteritid och prisvärdhet. En ideal sportklocka för barn bör vara robust nog för dagligt bruk, enkel att hantera för barnet, ha användbara och roliga funktioner, erbjuda god batteritid och vara prisvärd. Feedback från användare och expertrecensioner är också viktiga för att bedöma klockans övergripande värde och prestanda. Här är vår lista över bästa sportklockan för barn 2024:

1. Garmin Vivofit Jr 2

Det här är ett aktivitetsband för lite yngre barn från 4 år och uppåt. Armbandet är stryktåligt och enkel att sätta på och ta av. Klockan finns i flera olika färger och roliga utföranden och man kan anpassa ikoner och figurer i appen. Man behöver inte ladda batteriet som håller upp till ett helt år. Garmin Vivofit Jr 2 har en stegräknare och räknar hur många minuter man varit aktiv varje dag.  Barnet blir belönad i appen med mynt och en massa andra roligheter när barnet har klarat de dagliga aktiviteterna vilket ger motivation till att hålla sig aktiv. Du kan styra och hålla koll på aktivitetsbandet med en app på mobilen.

Garmin Vivofit Jr 2

Köp Garmin Vivofit Jr 2 från webhallen.se

 

2. Fitbit Ace 3

Fitbit Ace 2 är en riktigt bra och stryktålig aktivitetsklocka för barn från 6 år och uppåt. Klockan har roliga utmaningar som motiverar ditt barn att hålla igång och röra mycket på sig. Barnet kan själv ställa in olika utmaningar eller mål och det går att tävla med andra. Vinnaren blir belönad med troféer och märken. Man kan ställa in påminnelser för när det är läggdags och larma när det är dags att kliva upp. Armbandet går att justera så att det passar i takt med att barnet växer. Fitbit Ace 2 är vattentät upp till 50 meter under vattnet så man behöver inte ta av sig klockan när man badar. Det finns många olika färger och utföranden av klockan. Batteriet håller i 5 dagar innan det är dags att ladda.

Fitbit Ace 2

Köp Fitbit Ace 3 från webhallen.se

 

Se alla aktivitetsarmband..

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela