Bästa Sportklocka & Träningsklocka för Damer (Bäst i test)

Bästa sportklockan för dam

Att köpa en sportklocka kan vara en värdefull investering för din hälsa och träningsrutiner. Sportklockor erbjuder en mängd funktioner som kan hjälpa dig att övervaka och förbättra din fysiska aktivitet. De kan spåra din hjärtfrekvens, följa din sömnkvalitet, mäta steg och kaloriförbrukning, samt ge dig insikter om din allmänna hälsa och kondition.

För dig som tränar regelbundet, erbjuder dessa klockor konkreta data som kan användas för att anpassa och förbättra träningspassen. Här listar vi bästa träningsklockan och sportklockan för damer och ger lite råd inför köpet.

Olika typer av träningsklockor för damer

 1. Enkla Fitness Trackers: Perfekta för daglig aktivitetsmätning. De spårar steg, kaloriförbrukning och har ofta en enklare sömnspårningsfunktion.
 2. Löparklockor: Utrustade med GPS och avancerad pulsmätning. Idealiska för löpare som vill mäta distans, tempo och förbättra sin löpteknik.
 3. Multisportklockor: Passar för mångsidiga atleter. De har funktioner för olika sporter som simning, cykling och golf, utöver de grundläggande träningsfunktionerna.
 4. Smartklockor med Träningsfunktioner: Dessa kombinerar smartklockans alla funktioner med träningsfunktioner och är lämpliga för den som även vill ha tillgång till meddelanden, samtal och app-integration under träningen.

Vad som skiljer en bra sportklocka från en sämre

En bra sportklocka för damer erbjuder hög precision i mätningar, är användarvänlig och har en hållbar design. Den ska ha en bekväm passform, vara tillräckligt robust för att tåla olika träningsmiljöer och ha en batteritid som räcker för användarens behov. En sämre kvalitetsklocka kan ha oprecisa mätningar, vara obekväm att bära, ha begränsad funktionalitet eller dålig batteritid.

Varför vissa sportklockor är dyrare jämfört med andra

Priset på sportklockor varierar beroende på flera faktorer. Dyrare modeller brukar inkludera avancerad teknologi som GPS, pulsmätning direkt på handleden, höghöjdsmätare och temperatursensorer. Märkesrykte, materialkvalitet, design och extra funktioner som mobilanslutning och betalningsmöjligheter kan också påverka priset.

Vad man bör tänka på när man väljer en sportklocka

När du väljer en sportklocka bör du fundera över följande:

 • Träningsform: Välj en klocka som är anpassad för de typer av aktiviteter du utövar.
 • Komfort och design: Se till att klockan sitter bekvämt på handleden och passar din stil.
 • Batteritid: Se till att batteriet håller för din användningsfrekvens.
 • Funktioner: Bestäm vilka funktioner som är viktiga för dig, som GPS, pulsmätare eller vattentålighet.
 • Användargränssnitt: En lättanvänd klocka med en intuitiv app ökar chansen att du faktiskt använder den regelbundet.
 • Pris: Fundera på vilken budget du har och om de dyrare funktionerna verkligen är nödvändiga för ditt användande.

Kriterier för att utnämna den bästa sportklockan/träningsklockan

För att utnämna den bästa sportklockan för damer används följande kriterier:

 1. Noggrannhet i mätningar: Exakthet i steg, distans, puls och andra hälsodata.
 2. Användarvänlighet: Enkel navigering, lättläst display och en stabil app-upplevelse.
 3. Komfort och design: Lätt, snygg och bekväm att bära under långa perioder.
 4. Funktionalitet: En bra mix av nödvändiga funktioner som passar de flesta träningsformer.
 5. Batteritid: Lång batteritid som passar för daglig användning och längre träningspass.
 6. Prisvärdhet: En balans mellan pris och kvalitet, där funktionerna motsvarar kostnaden.
 7. Användaromdömen och recensioner: Positiv feedback från faktiska användare angående prestanda och tillförlitlighet.

Bästa Sportklocka & Träningsklocka för damer 2024 (Bäst i test)

1. Garmin Forerunner 245 Music (Bäst i test)
2. Garmin Fenix 6S Pro (Bästa premium sportklockan)
3. Garmin Vivomove 3S (Snyggast design)
4. Polar A370 (Bästa billiga Aktivitetsklockan)


1. Forerunner 245 Music – Bäst i test 2023

Garmin Forerunner 245 Musik - Bästa löparklockanDetta är en mycket bra klocka som inte är allt för dyr men som har väldigt bra och avancerade funktioner. Klockan är främst anpassad för dig som tränar löpning men har även program för andra konditionsidrotter. Detta är en sportklocka som passar handleder med en omkrets på 127–204 mm vilket innebär att klockan passar både kvinnor och män. Forerunner 245 har en snygg enkel design och jämfört med många andra sportklockor så är den ganska liten, lätt och smidig vilket passar bra för damer.

Forerunner 245 Music har alla de funktioner och egenskaper man kan tänka sig för att kunna samla in data och statistik över hur bra du presterar och hur mycket du har förbättrat dig. Klockan håller även koll på din löpform, träningshistorik och de  mål som du vill uppnå med träningen. Självklart har Forerunner 245 både GPS och pulsmätare som mäter pulsen vid handleden.

Klockan har inte touch screen som många andra avancerade sportklockor utan det utan istället 5 stora knappar. Att ha knappar istället för touch screen föredras av många eftersom det är lättare att använda klockan med knappar, särskilt när man joggar fram i löpspåret.

Forerunner 245 Music utmärker sig genom möjligheten att lyssna på musik med trådlösa hörlurar. Man kan använda klockan tillsammans med spotify vilket är en populär och efterfrågad funktion.

Denna sportklocka har fått väldigt höga recensioner och bra omdömen från användare och är utsedd till bäst i test 2020 både som herrklocka och damklocka.

Skärmstorlek, B x H: 30,4 mm (1,2 tum) i diameter, Skärmupplösning: 240 x 240 pixlar Bredd: 42,3 mm Höjd: 42,3 mm Djup: 12,2 mm, Vikt: 38,5 g, Batteritid: Smartwatch-läge: upp till 7 dagar, GPS-läge med musik: upp till 6 timmar, GPS-läge utan musik: upp till 24 timmar, Vattentät/Djup: Ja/5ATM, Färgskärm: Ja, GPS: Ja, GLONASS: Ja, Galileo: Ja, Garmin Elevate™-pulsmätare vid handleden: Ja, Kompass: Ja, Vibrationslarm: Ja

Prisvärd, Har alla funktioner som behövs, stöd för musik och spotify
GPS-läget med musik har lite låg batteritid


(Betyg 5 av 5 )

Bästa pris: 3.166 kr – outnorth.se (Rea)


2. Garmin Fenix 6S Pro – Bästa premium sportklockan

Garmin Fenix 6S ProGarmin Fenix 6S Pro är den minsta modellen av den populära sportklockan Garmin Fenix 6. Den är betydligt mindre än de större modellerna och passar bra för damer. Denna damklocka finns i en snygg rosa feminin design.

Garmin Fenix 6S Pro är en sportklocka i premium klassen vilket innebär att klockar har ett högre pris och många avancerade funktioner. Denna klocka passar dig som tränar väldigt seriöst och vill ha den allra bästa träningsklockan oavsett pris. Garmin Fenix 6S Pro har fler och mer avancerade funktioner jämfört med Forerunner 245 men är kanske inte lika prisvärd för vanliga motionärer som inte behöver de allra mest avancerade egenskaperna. Men för de som tränar på elitnivå vill man ha alla hjälpmedel man kan få för att prestera så bra som möjligt. Det är här Garmin Fenix 6S Pro kommer in i bilden.

Förutom GPS, pulsklocka och alla de vanliga funktioner som en träningsklocka bör ha så har Garmin Fenix 6S Pro även mer avancerade funktioner så som pulsoximetri (mäter syremättnaden i blodet).

Klockan finns även i modellen Garmin Fenix 6S Sapphire som har samma funktioner plus reptåligt Sapphire-glas som skyddar klockan mot repor. Denna modell är något dyrare än Garmin Fenix 6S Pro.

Liksom Forerunner 245 Music går det att lyssna på musik med Garmin Fenix 6S Pro. Man kan konstatera att denna klocka har allt och lite till helt enkelt. Garmin Fenix 6S Pro passar handleder med en omkrets på : 108-182 mm.

Skärmupplösning: 240 x 260 pixlar, Vattentät: Ja/5 ATM (50 m), Max Batteritid: smartklocka upp till 9 dagar, GPS: Ja, Höjdmätare: Ja, Optisk pulsmätare: Ja, Pulsband ingår: Nej, Storlek: 42 x 42 x 13,80 mm, Vikt: 61 g, Musik kontroll och musiklagring: Ja, Anslutningar: Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi®, Smartaviseringar: Ja, Kompass: Ja, Gyroskop: Ja, Accelerometer: Ja, Minne: 32 GB

Väldigt påkostad träningsklocka med många avancerade funktioner
Högt pris


(Betyg 5 av 5 )

Bästa pris: 4.900 kr – Webbhallen (Rea)


3. Garmin Vivomove 3S – Snyggast design

Garmin Vivomove 3SHär har vi en aktivitetsklocka med riktigt snygg analog design som egentligen inte ser ut som en träningsklocka. Man har anpassat designen så att klockan ser ut som en vanlig klocka men under ytan finns många bra och avancerade funktioner som underlättar träningen och vardagslivet.

Garmin Vivomove 3S är en klocka med klassiskt analog design men med oanade funktioner som blir tillgängliga när man drar med fingret över displayen. Du kan se antal steg och trappsteg som du har gått, statistik över din hälsa så som puls, stress, vätskeintag och energinivå. Du kan till och ha koll på din menstruationscykel.

Med Garmin Vivomove 3S får du aviseringar från sms, mail och samtal när klockan är ihopkopplad till mobilen. Du kan ha en kalender i klockan som visar dig planeringen inför dagen.

Med hjälp av appen kan du installera program till olika aktiviteter så som promenader, löpning, styrketräning, simning och yoga. Du kan även ansluta till GPS på din smartphone. Garmin Vivomove 3S är en riktigt snygg damklocka med många smarta och användbara funktioner som hjälper dig både med din träning och din vardag.

Skärmupplösning: 64 x 132 px, Storlek: 3,9 x 3,9 x 1,1 cm, Vikt: 38,6 g, Vattentät: Ja/5 ATM (50 m), Max Batteritid: smartklocka upp till 5 dagar, GPS: kopplas ihop med mobilen, Trådlös anslutning: BLUETOOTH® och ANT+, Smartaviseringar: Ja, Förinställda sportfunktioner: gym, cardio, crosstrainer, yoga, löpning, cykling och simning, Pulsmätare vid handleden: Ja

Snygg klassisk design, många bra funktioner
Spårningen är inte lika exakt som de bästa sportklockorna, ingen inbyggd GPS

Bästa pris: 2.334 (Rea) – outnorth.se


4. Polar A370 – Bästa billiga aktivitetsklockan

Polar A370Här har vi en aktivitetsklocka i budgetklassen som är mycket prisvärd. Detta aktivitetsarmband har snygg och stilren design och passar bra för både mindre och större handleder. Klockan kommer i olika storlekar från small ( 125 – 170 mm) till medium/large (140 mm – 200 mm). Klockan har många bra funktioner som underlättar om man vill gå ner i vikt eller bara hålla sig aktiv under dagen.

Polar A370 har en pulsmätare som mäter din puls via handleden. Du kan hålla koll på hur mycket du har varit aktiv och sätta upp mål för dagen som du ska försöka uppnå. Att sätta upp mål ger dig motivation att hålla dig så aktiv som möjligt under dagen. Klockan visar dig hur dagens aktivitet och träning har gynnat din hälsa och ditt välbefinnande. Självklart håller Polar A370 aktivitetsband även koll på hur många kalorier du har bränt. Du kan även mäta hur effektiv din sömn har varit.

Om du har varit stillasittande för länge talar Polar A370 om för dig att det är dags att röra på sig. Att vara inaktiv för länge är inte bra för hälsan. Vill du gå ner i vikt gäller det att hålla sig så aktiv som möjligt vilket  denna klocka hjälper dig med. Du får en vibrerande signal från aktivitetsklockan när det är dags att röra på sig.

Skärmupplösning: 80×160 pixlar , Skärmtorlek: 13×27 mm, Storlek: 23,5×13,5 mm, Vikt: 38,6 g, Vattentät: Ja (WR30 lämplig för simning men inte dykning), Max Batteritid: 96 timmar, GPS: kopplas ihop med mobilen, Optisk pulsmätare: : Ja, Höjdmätare:  Nej, Laddningsbart batteri: Ja, Sömnövervakning: Ja, Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja, Bluetooth: Ja

Stor display, exakt pulsmätning och stegräknare
Klumpig design, ingen inbyggd GPS, oexakt kalorimätning

Bästa pris: 1.695 kr – outnorth.se

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela