Bäst I Test: Sportklocka & Träningsklocka (Dam)

Bästa sportklockan för dam

Här listar vi bästa sportklockan och träningsklockan för damer. Det finns många olika träningsklockor att välja mellan och skillnaden i pris mellan de dyraste sportklockorna och de billigaste aktivitetsklockorna är ganska stor.  De dyraste träningsklockorna har många avancerade egenskaper medans de billigaste budgetklockorna bara har de nödvändigaste funktionerna. Är man nybörjare eller vardagsmotionär kanske man nöjer sig med en stegräknare som håller koll på hur mycket man har rört på sig medans en elitidrottare vill ha en så avancerad träningsklocka som möjligt.

Man bör tänka på att många sportklockor är väldigt stora och klumpiga och det är inte alla som passar för en kvinnas handleder. Och även om de passar bra  så ser det oproportionerligt ut med en allt för stor klocka. Det viktigaste för en damklocka är inte att klockan har en rosa och feminin design utan klockan måste passa bra för en mindre handled.

Bästa sportklockan för damer 2022

När man ska utse bästa träningsklockan 2022 för damer så gäller det att ta hänsyn till att behoven och budgeten är olika för alla. Det finns riktigt bra och billiga aktivitetsarmband för motionärer och riktigt avancerade träningsklockor som är dyrare och passar dig med hög budget eller som tränar på elitnivå.

Här är en lista på bästa sportklockan 2022 i olika kategorier och prisklasser:

1. Garmin Forerunner 245 Music (Bäst i test) – Pris: 3.166 kr
2. Garmin Fenix 6S Pro (Bästa premium sportklockan) – Pris: 6.688 kr
3. Garmin Vivomove 3S (Snyggast design) – Pris: 2.695
4. Polar A370 (Bästa billiga Aktivitetsklockan) – Pris: 1.695 kr


1. Forerunner 245 Music – Bäst i test 2022

Garmin Forerunner 245 Musik - Bästa löparklockanDetta är en mycket bra klocka som inte är allt för dyr men som har väldigt bra och avancerade funktioner. Klockan är främst anpassad för dig som tränar löpning men har även program för andra konditionsidrotter. Detta är en sportklocka som passar handleder med en omkrets på 127–204 mm vilket innebär att klockan passar både kvinnor och män. Forerunner 245 har en snygg enkel design och jämfört med många andra sportklockor så är den ganska liten, lätt och smidig vilket passar bra för damer.

Forerunner 245 Music har alla de funktioner och egenskaper man kan tänka sig för att kunna samla in data och statistik över hur bra du presterar och hur mycket du har förbättrat dig. Klockan håller även koll på din löpform, träningshistorik och de  mål som du vill uppnå med träningen. Självklart har Forerunner 245 både GPS och pulsmätare som mäter pulsen vid handleden.

Klockan har inte touch screen som många andra avancerade sportklockor utan det utan istället 5 stora knappar. Att ha knappar istället för touch screen föredras av många eftersom det är lättare att använda klockan med knappar, särskilt när man joggar fram i löpspåret.

Forerunner 245 Music utmärker sig genom möjligheten att lyssna på musik med trådlösa hörlurar. Man kan använda klockan tillsammans med spotify vilket är en populär och efterfrågad funktion.

Denna sportklocka har fått väldigt höga recensioner och bra omdömen från användare och är utsedd till bäst i test 2020 både som herrklocka och damklocka.


Test och recension av Garmin Forerunner 245 sportklocka (dam)

Skärmstorlek, B x H: 30,4 mm (1,2 tum) i diameter, Skärmupplösning: 240 x 240 pixlar Bredd: 42,3 mm Höjd: 42,3 mm Djup: 12,2 mm, Vikt: 38,5 g, Batteritid: Smartwatch-läge: upp till 7 dagar, GPS-läge med musik: upp till 6 timmar, GPS-läge utan musik: upp till 24 timmar, Vattentät/Djup: Ja/5ATM, Färgskärm: Ja, GPS: Ja, GLONASS: Ja, Galileo: Ja, Garmin Elevate™-pulsmätare vid handleden: Ja, Kompass: Ja, Vibrationslarm: Ja

Prisvärd, Har alla funktioner som behövs, stöd för musik och spotify
GPS-läget med musik har lite låg batteritid


(Betyg 5 av 5 )

Bästa pris: 3.166 kr – outnorth.se (Rea)


2. Garmin Fenix 6S Pro – Bästa premium sportklockan

Garmin Fenix 6S ProGarmin Fenix 6S Pro är den minsta modellen av den populära sportklockan Garmin Fenix 6. Den är betydligt mindre än de större modellerna och passar bra för damer. Denna damklocka finns i en snygg rosa feminin design.

Garmin Fenix 6S Pro är en sportklocka i premium klassen vilket innebär att klockar har ett högre pris och många avancerade funktioner. Denna klocka passar dig som tränar väldigt seriöst och vill ha den allra bästa träningsklockan oavsett pris. Garmin Fenix 6S Pro har fler och mer avancerade funktioner jämfört med Forerunner 245 men är kanske inte lika prisvärd för vanliga motionärer som inte behöver de allra mest avancerade egenskaperna. Men för de som tränar på elitnivå vill man ha alla hjälpmedel man kan få för att prestera så bra som möjligt. Det är här Garmin Fenix 6S Pro kommer in i bilden.

Förutom GPS, pulsklocka och alla de vanliga funktioner som en träningsklocka bör ha så har Garmin Fenix 6S Pro även mer avancerade funktioner så som pulsoximetri (mäter syremättnaden i blodet).

Klockan finns även i modellen Garmin Fenix 6S Sapphire som har samma funktioner plus reptåligt Sapphire-glas som skyddar klockan mot repor. Denna modell är något dyrare än Garmin Fenix 6S Pro.

Liksom Forerunner 245 Music går det att lyssna på musik med Garmin Fenix 6S Pro. Man kan konstatera att denna klocka har allt och lite till helt enkelt. Garmin Fenix 6S Pro passar handleder med en omkrets på : 108-182 mm.


Recension av Garmin Fenix 6 smartklocka och träningsklocka (dam)

Skärmupplösning: 240 x 260 pixlar, Vattentät: Ja/5 ATM (50 m), Max Batteritid: smartklocka upp till 9 dagar, GPS: Ja, Höjdmätare: Ja, Optisk pulsmätare: Ja, Pulsband ingår: Nej, Storlek: 42 x 42 x 13,80 mm, Vikt: 61 g, Musik kontroll och musiklagring: Ja, Anslutningar: Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi®, Smartaviseringar: Ja, Kompass: Ja, Gyroskop: Ja, Accelerometer: Ja, Minne: 32 GB

Väldigt påkostad träningsklocka med många avancerade funktioner
Högt pris


(Betyg 5 av 5 )

Bästa pris: 6.688 kr – outnorth.se (Rea)


3. Garmin Vivomove 3S – Snyggast design

Garmin Vivomove 3SHär har vi en aktivitetsklocka med riktigt snygg analog design som egentligen inte ser ut som en träningsklocka. Man har anpassat designen så att klockan ser ut som en vanlig klocka men under ytan finns många bra och avancerade funktioner som underlättar träningen och vardagslivet.

Garmin Vivomove 3S är en klocka med klassiskt analog design men med oanade funktioner som blir tillgängliga när man drar med fingret över displayen. Du kan se antal steg och trappsteg som du har gått, statistik över din hälsa så som puls, stress, vätskeintag och energinivå. Du kan till och ha koll på din menstruationscykel.

Med Garmin Vivomove 3S får du aviseringar från sms, mail och samtal när klockan är ihopkopplad till mobilen. Du kan ha en kalender i klockan som visar dig planeringen inför dagen.

Med hjälp av appen kan du installera program till olika aktiviteter så som promenader, löpning, styrketräning, simning och yoga. Du kan även ansluta till GPS på din smartphone. Garmin Vivomove 3S är en riktigt snygg damklocka med många smarta och användbara funktioner som hjälper dig både med din träning och din vardag.


Så här fungerar Garmin Vivomove 3S

Skärmupplösning: 64 x 132 px, Storlek: 3,9 x 3,9 x 1,1 cm, Vikt: 38,6 g, Vattentät: Ja/5 ATM (50 m), Max Batteritid: smartklocka upp till 5 dagar, GPS: kopplas ihop med mobilen, Trådlös anslutning: BLUETOOTH® och ANT+, Smartaviseringar: Ja, Förinställda sportfunktioner: gym, cardio, crosstrainer, yoga, löpning, cykling och simning, Pulsmätare vid handleden: Ja

Snygg klassisk design, många bra funktioner
Spårningen är inte lika exakt som de bästa sportklockorna, ingen inbyggd GPS

Bästa pris: 2.695 (Rea) – outnorth.se


4. Polar A370 – Bästa billiga aktivitetsklockan

Polar A370Här har vi en aktivitetsklocka i budgetklassen som är mycket prisvärd. Detta aktivitetsarmband har snygg och stilren design och passar bra för både mindre och större handleder. Klockan kommer i olika storlekar från small ( 125 – 170 mm) till medium/large (140 mm – 200 mm). Klockan har många bra funktioner som underlättar om man vill gå ner i vikt eller bara hålla sig aktiv under dagen.

Polar A370 har en pulsmätare som mäter din puls via handleden. Du kan hålla koll på hur mycket du har varit aktiv och sätta upp mål för dagen som du ska försöka uppnå. Att sätta upp mål ger dig motivation att hålla dig så aktiv som möjligt under dagen. Klockan visar dig hur dagens aktivitet och träning har gynnat din hälsa och ditt välbefinnande. Självklart håller Polar A370 aktivitetsband även koll på hur många kalorier du har bränt. Du kan även mäta hur effektiv din sömn har varit.

Om du har varit stillasittande för länge talar Polar A370 om för dig att det är dags att röra på sig. Att vara inaktiv för länge är inte bra för hälsan. Vill du gå ner i vikt gäller det att hålla sig så aktiv som möjligt vilket  denna klocka hjälper dig med. Du får en vibrerande signal från aktivitetsklockan när det är dags att röra på sig.


Så här fungerar Polar A370 aktivitetsarmband

Skärmupplösning: 80×160 pixlar , Skärmtorlek: 13×27 mm, Storlek: 23,5×13,5 mm, Vikt: 38,6 g, Vattentät: Ja (WR30 lämplig för simning men inte dykning), Max Batteritid: 96 timmar, GPS: kopplas ihop med mobilen, Optisk pulsmätare: : Ja, Höjdmätare:  Nej, Laddningsbart batteri: Ja, Sömnövervakning: Ja, Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja, Bluetooth: Ja

Stor display, exakt pulsmätning och stegräknare
Klumpig design, ingen inbyggd GPS, oexakt kalorimätning

Bästa pris: 1.695 kr – outnorth.se

 

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *