TEST: Handkikare med avståndsmätare (Bästa kikaren)

TEST - Handkikare med avståndsmätare (Bästa kikaren)
Share Button

En handkikare med avståndsmätare kombinerar två olika användbara funktioner i en och samma enhet så att man slipper släpa med sig två prylar på jakten eller vilken aktivitet man nu ägnar sig åt. Dessa två funktioner, förstoring och avståndsmätningen går hand i hand och passar utmärkt att kombinera i en handkikare.

Förstoring är hela poängen med en kikare. Det ger dig möjlighet att se längre och urskilja detaljer på långt avstånd. Har man dessutom en avståndsmätare på handkikaren så kan man se avståndet till ett föremål eller ett bytesdjur vilket kan vara väldigt användbart. Men en avståndsmätare kan du snabbt och effektivt mäta avståndet mellan dig och målet. Kombinerar man dessa två användbara funktioner får man en handkikare med avståndsmätare.

För jägare är det mycket smart att ha en avståndsmätare inbyggd i kikaren. Det finns även kikarsikten med inbyggd avståndsmätare.

Handkikare med avståndsmätare har blivit väldigt populära och det är lätt att förstå varför. Här har vi tittat lite närmare på olika kikare för att ta reda på vilken handkikare med avståndsmätare som är bäst i test.

Bästa handkikaren med avståndsmätare 2021 är:

1. Swarovski EL Range 10×42 (Bäst i test) – Pris: 31.800 kr
2. Kahles Helia Range Finder 10×42 – Pris: 15.400 kr
3. Vortex Fury HD 10×42 Gen II – Pris: 14.495 kr


Swarovski EL Range 10×42 – Bästa kikare med avståndsmätare 2021 (Bäst i test)

 

Swarovski EL O-Range

Här har vi den optimala kikaren för jakt och andra aktiviteter där man behöver hög förstoring och effektiv avståndsmätning. Swarovski EL Range 10×42 är en handkikare med inbyggd avståndsmätare för dig som vill ha det allra bästa. Modellen finns i både orange och grön färg. Swarovski är känd för att tillverka kikare av högsta kvalitet och Swarovski EL Range har alla funktioner man kan tänkas behöva. Kikaren är utnämnd till bästa jaktkikare med avståndsmätare 2021 och är med på listan över bästa kikaren 2021.

Se test och recension av Swarovski EL Range:


Test av handkikare med avståndsmätare (Swarovski EL Range)

Kikaren är lätt och komfortabel att ha bära på. Man märker knappt att man har en handkikare runt halsen när man är ute på vandring i naturen vilket är en fördel om man spenderar mycket tid ute i naturen med kikaren. Kikaren väger endast 32 gram och nackremmen är av mycket hög kvalitet och dessutom väldigt justerbar. Swarovski EL Range är helt vattentät och man klarar ett djup av fyra meter under vattnet.

Bildkvaliteten är helt fantastisk och avståndsmätare har ett mätområde på 30-1375 m med inställning som kompenserar för höjd och vinkel.

Se hela recensionen av Swarovski EL Range 10×42

Swarovski EL Range har fått högsta betyg på de tester som utförts. Detta är ingen billig handkikare men man får det man betalar för vad gäller prestanda och kvalitet.

Specifikationer:

– Orange färg
– Swaroclean® behandling som gör linserna mycket tåliga mot smuts, fingeravtryck, samt vattendroppar.
– Justerbara ögonmusslor underlättar skådningen även för glasögonbärarna.
– Ny design med smalare och mer greppbar utformning.
– Avancerad optisk design som ger en nästintill perfekt skärpa och färgåtergivning.
– Mycket hög ljustransmission.
– Takkantprisma.
– Vattentät, fukttät.
– Kvävgasfylld.
– Gummiarmerad.
– Ny designad komfort centerfokus.
– Vidvinkel.
– Breda dioptrijusteringar tillåter anvädningen även vid allvarligare synfel.
– Väldigt kompakt konstruktion.

Köp Swarovski EL Range 10×42:

Swarovski EL O-Range 10×42 (orangefärgad) Pris: Pris: 31.800 kr
Swarovski El Range 10×42 (Grön) Pris: Pris: 31.800 kr


Kahles Helia Range Finder 10×42 (Bra jaktkikare med avståndsmätare)

 

Kahles Helia Range Finder 10x42

Denna kikare är mer överkomlig i pris men är ändå väldigt bra och prisvärd. Kahles Helia Range Finder 10×42 är kanske är den mest prisvärda handkikaren med avståndsmätare eftersom den ligger på ungefär hälften av vad Swarovski EL Range kostar. Man kan göra mycket precisa avståndsmätningar på rörliga mål med ultrasnabbt skanningsläge.

Se test av Kahles Helia Range Finder:


Test av kikare med inbyggd avståndsmätare (Kahles Helia Range Finder)

Man kan justera bildskärmen med fem olika ljusnivåer och detta kan göras manuellt utan att man behöver gå in och mecka med inställningar i programvaran. Bilden är mycket bra och skarp med mycket detaljer och naturlig kontrast.

Avståndsmätaren kan mäta avstånd upp till hela 1500 m vilket är väldigt mycket för en kikare i den här prisklassen. Kahles Helia Range Finder är mycket enkel att använda och har fått höga användar recensioner.

Specifikationer:

– Fullt antireflexbehandlade linser (FMC) med luft till glas yta.
– Högrefrakterande linser för klarare optik.
– Dioptrijustering för en bättre precision.
– Chockabsorberande gummiarmering.
– Vattentät kropp.
– Skruvbara ögonmusslor.
– Extra ögonmusslor som blockerar ljuset från sidan.

Pris: 15.400 kr – Kahles Helia Range Finder 10×42


Vortex Fury HD 10×42 Gen II (Billig handkikare med avståndsmätare)

Vortex Fury HD 10x42 Gen II Handkikare med Inbyggd Avståndsmätare

Vortex Fury HD 10×42 Gen II är en relativt billig och bra handkikare med inbyggd avståndsmätare. Man kan snabbt justera inställningarna med de lättillgängliga knapparna som sitter på högra sida av kikaren. Du kan enkelt använda denna handkikare med ena handen.

Bilden är högupplöst och med mycket bra färgåtergivning och kontrast. Kikaren fungerar bra även när det är lite mörkare ute tack vare bra ljusgenomsläpp.

Se test och recension av Vortex Fury HD:


Video recension och test av kikare med avståndsmätare (Vortex Fury HD)

Liksom alla andra Vortex produkter har Vortex Fury HD 10×42 Gen II en fördelaktigt livslång VIP garanti som även gäller de elektroniska delarna.

Kikaren har en gummiyta som gör den mycket greppvänlig och som minskar risken att den skulle halka ur handen när det är blött och regnigt. Materialet gör även att kikaren är stöttålig och gummiytan skyddar även mot fula repor som annars lätt uppstår.

Avståndsmätaren är lätt att använda och har en tydlig display. Man kan mäta avstånd upp till hela 4500 m och icke reflekterande mål på 2250 m.

Specifikationer:

– Prismatyp: Takkantsprisma
– Förstoring: 10x
– Objektivdiameter: 42mm
– Synfält: 6.1° eller 107m/1000m
– Närgräns:5,6m
– Utgångspupill:4,2mm
– Ögonavstånd:16mm
– Interpupillärt avstånd:54-72mm
– Fokus Typ:Center
– Väderskydd:Vatten & imtät
– Stativfäste:Ja
– Längd: 146mm
– Bredd: 127mm
– Vikt: 920g
– Garanti: Livstids

Pris: 14.495 kr (REA) – Vortex Fury HD 10×42 Gen II

 

 

 

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *