Test: Kikarsikte med avståndsmätare (Bäst i test)

Test - Bästa kikarsiktet med avståndsmätare

Här listar vi bästa kikarsiktet med avståndsmätare! Ett kikarsikte med avståndsmätare är helt klart en fördel om man vill ha både kikarsikte och avståndsmätare med sig när man är ute på jakt. Nu kan man alltså köpa kikarsikte och avståndsmätare i ett vilket underlättar väldigt mycket. Det är dessutom mycket effektivare att se avståndet direkt i kikarsiktet. Avståndsmätare på kikarsikte är oftast mycket bättre än vanliga avståndsmätare eftersom de oftast har en mer uppdaterad och modern teknologi. Kikarsikten med avståndsmätare är ganska nytt så de har ny avancerad teknik.

Det finns ganska många olika kikarsikten med avståndsmätare och priset kan skilja ganska mycket mellan olika modeller och märken. Här har vi utnämnt några  kikarsikten med avståndsmätare i olika kategorier och prisklasser som anses vara extra bra.

Bästa kikarsiktet med avståndsmätare 2022 är:

Swarovski DS 5-25×52 (Bästa kikarsiktet med avståndsmätare – Bäst i test)
Pulsar Trail 2 LRF XP50 (Bästa värmesiktet med avståndsmätare)
ATN X-SIGHT II HD 5-20X85 (Bra nattsikte med avståndsmätare)


Swarovski DS 5-25×52 (Bästa kikarsiktet med avståndsmätare – Bäst i test)

 

Swarovski dS 5-25×52 P L - Bästa kikarsiktet med avståndsmätare (Bäst i test)

Förutom att vara en mycket populär tillverkare av smycken är Swarovski även välkänd för sin utmärkta optik. Swarovski DS 5-25×52 är ett fullt digitalt kikarsikte med inbyggd avståndsmätare som är enkel att använda. Bildkvaliteten är mycket bra tack vare den smarta teknologin.

Med hjälp av en app kan man ställa in egen ballistisk data för att öka precisionen. Siktpunkten beräknas beroende på användarens egen ballistiska data med hänsyn till kombinationen av vapen och ammunition.

Räckvidden för avståndsmätaren är hela 1375 meter.

Man trycker bara på knappen ovanpå siktet för att få fram all relevant information i synfältet så som riktpunkt, avstånd, lufttryck, temperatur och vinkel.

Här är ett test av Swarovski DS 5-25×52:


Test av Swarovski DS 5-25×52, kikarsikte med inbyggd avståndsmätare

Swarovski DS 5-25×52 är ett kikarsikte med inbyggd avståndsmätare för dig som vill ha en avancerad högteknologiskt sikte med många smarta funktioner.

Tekniska data:

Förstoring: 5-25 Objektivdiameter: 48-52 mm Synfält på 100 m: 7,3-1,5 m Synfält (grader): 4,2-0,84 Synfält, uppenbara (grader): 21,5 Dioptriskt kompensation (DPT): -3 till 2 Ljustransmission: 83% Skymmningsvärde enl. ISO 14132-1: 16,1-36,0 Träffpunkt justering per klick (100m): 7 mm Vikt:1090g Längd: 403mm Tubdiameter: 40mm Max mätavstånd: 1375m Ljusnivåer:64 Mätningsprecision: (yds/m) +/-1/1 Mätning i vinkel: (degrees) +/-60 Max aiming point correction: (yds/m)1120/1024

Pris: 44.200 kr – Köp på pnjakt.se


Pulsar Trail 2 LRF XP50 (Bästa värmesiktet med avståndsmätare)

Pulsar Trail 2 LRF XP50 (Bästa värmesiktet med avståndsmätare)

Det här är ett termiskt värmesikte med avståndsmätare. Ett värmesikte eller termiskt kikarsikte som det även kallas skapar en bild genom värmealstring. Det som är varmt lyser stark i kontrast till det som är mindre varmt. Detta innebär att det är mycket enkelt att upptäcka byten eftersom de är mycket varmare jämfört med omgivningen. Ett värmesikte kan mycket enkelt upptäcka bytesdjur i totalt mörker även när de befinner sig bakom buskage och grenar. Pulsar Trail 2 LRF XP50  är ett termiskt kikarsikte med avståndsmätare av mycket hög kvalitet. Det är ett avancerat kikarsikte med modernaste tekniken och en riktigt vass värmesensor. Man kan spela in videofilmer och ta foton som sedan sparas på internminnet. De kan sedan föras över till datorn eller mobilen. Batteriet räcker i 8 timmar och kan mycket snabbt bytas ut (tar bara några sekunder). Siktet har digital zoom, upp till 4x vilket gör att du kan ha måligenkänning på stora avstånd.

Detta är ett mycket bra termiskt kikarsikte med avståndsmätare som gör att du kan jaga effektivt när det är helt mörkt ute.

Mer info..

Köp Pulsar Trail 2 LRF XP50 från pnjakt.se


ATN X-SIGHT II HD 5-20X85 (Bra nattsikte med avståndsmätare)

 

ATN X-SIGHT II HD 5-20X85

ATN X-SIGHT II HD är ett kikarsikte som kan användas både dag och natt. På dagen används kikarsiktet precis som ett vanligt kikarsikte men ATN X-SIGHT II HD har även night vision vilket innebär att du kan se när det är mörkt ute. Ett kikarsikte med night vision förstärker det lilla ljus som finns så att du kan se tydligt även på natten. ATN är en av pionjärerna när det kommer till att tillverka högkvalitativa nattsikten med night vision.

ATN X-SIGHT II HD 5-20X85 har även en rangefinder. Detta är inte det typiska kikarsiktet med avståndsmätare utan allt är digitaliserat och siktet fungerar i stort sett som en liten dator.

Kikarsiktet producerar kristallklara bilder i HD tack vare teknologier som Obsidian Core och Smart HD Optics. Man kan även spela in filmer på kikarsiktet som går att spara på ett 4 GB stort internt minne.

ATN X-SIGHT II HD 5-20X85 har en ballistiskt kalkylator som automatiskt beräknar avståndet vilket gör att skytten snabbt kan sikta i sig på målet och avfyra ett skott.

Det enda negativa man kan säga om ATN X-SIGHT II HD 5-20X85  är att batteritiden är lite låg men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket avancerade egenskaper detta siktet har. Fördelarna är desto fler som till exempel bra bild med hög upplösning, night vision, avståndsmätare och ett billigt pris.

Detta är ett mycket prisvärt kikarsikte med avståndsbedömning och night vision för dig som vill kunna jaga både på dagen och natten.

Tekniska data:

Sensor: HD 1080p ATN L130 Sensor förstoring: 5-20x Synfält @ 100m: 8M –Bild vinkel: 5 ° Objektiv: 85 mm Mikroskärm: HD-skärm Kärna: ATN Obsidian II System upplösning: 160 LP/mm Justering per pixel: 1/8 ” Ögonavstånd: 65 mm IP-klassning: väder beständig Video Record upplösning: 1080p vid 30 fps Mikrofon: Ja Inbyggt minne: 4 GB Micro SD-kort: från 4 till 64 GB Micro USB: externt batteri paket Mikro-HDMI: Ja WiFi (streaming, Galleri & kontroller): iOS & Android Bluetooth: 4,1 GPS (geotaggning, höjd, etc.): Ja 3D gyroskop: Ja GS7 förbättrar möjligheten att upptäcka ett spel tack vare bilden stabilisator 3D accelerometer: Ja 3D magnetometer: Ja E-barometer: Ja Smart Range Finder: Ja Smart skytte lösning: Ja RAV (rekyl aktiverat video): Ja Elektronisk kompass: Ja Slät zoom: Ja Sikten: flera mönster & färg alternativ Montering: Picatinny, utbytbar Batteriets livs längd: (Li-Ion) 8-12 timmar Batteri paketets livs längd: (16000mah) 22 + timmar Batteri typ: 4 AA (litium rekommenderas) Mått: 11,36 “x 3,5 ” x 3.45 “/289 mm x 90 mm x 88 mm Vikt: 1157g Garanti: två år

Produkten har utgått – Se alternativ: Pulsar Digisight Ultra N455 LRF


Vad är ett kikarsikte med  avståndsmätare?

Ett kikarsikte med avståndsmätare kombinerar fördelarna med två användbara teknologier som är användbara under jakten nämligen kikarsiktet och avståndsmätaren.

Kikarsiktet förbättrar precisionen eftersom du kan se målet tydligare och sikte bättre. En avståndsmätare låter dig uppskatta avståndet mellan dig och målet och med den informationen kan du räkna ut vilka nödvändiga justeringar som måste göras.

Innan kikarsiktet med inbyggd avståndsmätare fanns på marknaden var man tvungen att köpa kikarsikte och avståndsmätare separat. Att köpa ett kikarsikte med avståndsmätare gör att man slipper bära runt på extrautrustning under jakten vilket kan underlätta väldigt mycket. Det är också mycket effektivare att ha avståndsmätaren direkt i kikarsiktet.

Vilket kikarsikte med avståndsmätare ska man köpa?

När man köper ett kikarsikte med avståndsmätare bör man fundera lite extra på vilka egenskaper ett bra kikarsikte med avståndsmätare bör ha. Det kan även vara bra att veta hur ett billigt kikarsikte med avståndsmätare skiljer sig från ett billigare. Ett kikarsikte med avståndsmätare fungerar både som kikarsikte och avståndsmätare i ett.

Man vill att en avståndsmätare ska ha tillräcklig lång räckvidd för att kunna mäta distansen till det max avstånd som du kommer att skjuta ifrån.

Ett bra kikarsikte har hög upplösning med god förmåga att förstora bilden. Hela poängen med ett kikarsikte är att man lättare ska kunna se målet och därmed blir precisionen mycket bättre. Om målet bara är en suddig prick på långt avstånd är det nästan omöjligt att träffa rätt men om man däremot kan zooma in och förstora målet med hög upplösning blir det naturligtvis mycket enklare.

Kikarsikten kan även ha andra avancerade egenskaper. Till exempel finns det kikarsikten som ger möjlighet att spela in videofilmer. Dessa filmer sparas på ett internminne och man kan sedan dela sina upplevelser med andra.

En annan användbar egenskap som vissa kikarsikten har är möjligheten att se i mörker, dessa kikarsikten kallas mörkersikten eller nattsikten. Det finns nattsikten som går att använda både på dagen och natten. Ett mörkersikte kan ha night vision eller så kan det vara ett så kallat termiskt kikarsikte som baserar bilden på värmeutsöndring.

 

 

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *