Bästa swimspa 2020 (Bäst i test) – Vilket swimspa är bäst?

Bästa swimspa 2020 (Bäst i test)
Share Button

Ett swimspa är ett spa eller jacuzzi som går att simma i. Swimpspa är ofta ganska stora och har en motström som gör att det går att simma på stället. Det är en massa massagestrålar som skapar motströmmen och man måste simma för att inte åka bakåt. Man kan likna ett swimspa med ett löpband där bandet rör sig bakåt och du måste springa på stället för att inte åka av rullbandet.

Ett bra swimspa ger mycket bra simträning och simmare på elitnivå använder swimspa regelbundet i sin träning. Med ett swimspa kan man även simma på vintern och man behöver inte ta sig till en inomhusbassäng bara för att träna simning. Med ett swimspa på tomten kan man enkelt ta ett simpass på morgonen oavsett årstid.

Swimspa eller pool?

Fördelen med ett swimspa jämfört med en pool är ju naturligtvis att ett swimspa tar mindre plats, det är enklare att installera och kostar förmodligen mindre. Du får dessutom ett trevligt spa med bubblor och massage. För dig som funderar på om du ska köpa en pool eller ett spa så är ju ett swimspa perfekt då du får det bästa från båda världar.

Här är bästa swimspat 2020 (Bäst i test)

Här har vi några swimspa som är riktigt bra att simma i och som man även kan sitta och koppla av i efter simpasset. Dessa swimspa har både motström som gör det möjligt att simma och massagebubblor som gör det lättare att slappna av när du vilar.

Wellis Spabad Swimline Rio Grand Turbine

Wellis Spabad Swimline Rio Grand Turbine

Detta är ett väldigt stort swimspa och det störta på listan över bästa swimspat 2020. Måtten är 6 000 × 2 350 × 1 470 mm. Ett så stort swimspa ger dig mycket bra simträning och extra plats för ett bubbelbad. Wellis Rio Grande har ett område där du kan simma och ett avgränsat område där du kan koppla av njuta av ett bubbelbad med massagestrålar. Du har alltså en swimpool och jacuzzi i ett.

På sidan av swimspat finns en kontroll display där du kan ställa in intensitet och längd på simpasset. Du kan även träna med låg intensiva och högintensiva intervaller.

Så här ställer man in olika träningsprogram med kontrollpanelen:

Här är en video som visar Wellis Rio Grande:

På videon ser man även hur snyggt det blir när man har swimspat nedsänkt i altanen så att det hamnar på mark nivå.

Här är Wellis Rio Grande in action:

Wellis Swimspa

Wellis Spabad Swimline swimspa belysning

Mått: 6 000 × 2 350 × 1 470 mm, Säten/Liggplatser 1 simzon/1 liggplats, 5 säten, Nettovikt: 1200 kg, Vattenvolym: 6 890 l, Ram: Rostfritt stål, Totalt antal strålar: 40 st, Belyst fontän: 3 × 3 st. Vattenfall: 1 st.
Hydromassagepump 2 × 3 hk, 1 växel + cirkulationspump, Motströmspump Turbin + cirkulationspump, SmartPhone-app – wi-fi-anslutning: ja, Simstav: ja, Redo för värmeväxlare: ja, Termoskydd: ja

Pris: 263.496 kr (Rea) – buildor.se

Köp Wellis Spabad Swimline Rio Grand Turbine på buildor.se

Se även Wellis Spabad Swimline Rio Grand W-Flow


Wellis Spabad Swimline Amazonas Turbine

Wellis Spabad Swimline Amazonas Turbine

Wellis Amazonas är ett något mindre swimspa jämfört med Rio Grande med måtten 5 460 × 2 300 × 1 500 mm. Med hjälp av en högkapacitetsturbin av typen W-Power kan motströmsturbinen cirkulera väldigt mycket vatten utan att förbruka så mycket ström. Du kan simma i flera timmar vilket ger riktigt bra träning.

Med Wellis Amazonas får du både spabad och swimmingpool i ett. Till skillnad mot Rio Grande har Wellis Amazonas ett enda stort utrymme och är inte uppdelad i två olika sektorer för simning och jacuzzi.

Här är en närmare titt på Wellis Amazonas swimspa:

Mått: 5 460 × 2 300 × 1 500 mm, Säten/Liggplatser simzon för en person/3 säten, Nettovikt: 970 kg, Vattenvolym: 7 342 l, Ram: Rostfritt stål, Totalt antal strålar: 36 st, Vattenfall: 1 st. Hydromassagepump 1 × 3 hk, 2 växlar, Motströmspump W-Power-turbin 50–160 m³/h, Cirkulationspump 1,2 hk cirkulationspump, SmartPhone-app – wi-fi-anslutning: ja, Simstav: ja, Redo för värmeväxlare: ja, Termoskydd: ja

Pris: 220.996 kr (Rea) – buildor.se

Köp Wellis Spabad Swimline Amazonas Turbine på buildor.se

Se även Wellis Spabad Swimline Amazonas W-Flow


Vilket swimspa är bäst?

Det är naturligtvis svårt att  utse bästa swimspa 2020 eftersom det är olika för alla beroende på vad man är ute efter och hur man vill använda sitt swimspa. För en elitsimmare så är ju fokuset på att man ska kunna simma så bra som möjligt i sitt swimspa. Man vill ha ett stort utrymme där man kan simma, helst 4 meter för det område där man ska simma. Det är även viktigt att det finns många olika träningsprogram och möjlighet till intervall träning.

Är man motionär och bara vill kunna ta sig en simtur på morgonen kanske det inte är lika viktigt med avancerade funktioner för simning. Att det finns hundra olika träningsprogram kanske inte är lika viktigt som att det finns högtalare och LED-belysning till exempel. Vissa swimspa har två olika avgränsade delar där den ena personen kan simma medans någon annan samtidigt kan koppla av i en jacuzzi med bubblor.

Man bör fråga sig själv vad man ska använda sitt swimspa till och vilka funktioner som är viktiga. Utifrån sina egna unika behov kan man sedan välja vilket swimspa man bör köpa.

 

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *