Uppblåsbart Campingtält & Familjetält (Bäst i test)

uppblåsbart campingtält och familjetält

Vill du ha ett tält som går snabbt och enkelt att sätta upp så är dessa uppblåsbara campingtält och familjetält perfekta. Efter en lång vandring i naturen är det sista man vill göra att sätta upp ett tält inför natten. Med ett uppblåsbart tält går det på ett ögonblick och man slipper lägga ner onödig tid och energi på detta. Har man uppblåsbara tält för camping blir livet ute i naturen mycket lättare.

Ett uppblåsbart tält har inga stålstänger som traditionella tält utan de har istället luftkanaler. Du behöver alltså inte meka med några stänger för att få upp tältet utan du blåser bara upp det med en pump. Förutom att det går mycket snabbt att få upp ett uppblåsbart tält så behöver man inte oroa sig för att stängerna på tältet bryts om det kommer kraftiga vindar. Eftersom ett uppblåsbart tält tältet har luftkanaler som stomme kan tältet struktur inte raseras och tältet står stabilt även om det blåser.

Här är några av de bästa uppblåsbara campingtälten och familjetälten som du kan köpa just nu.

Bästa uppblåsbara campingtältet 2022:

1. Easy Camp Blizzard 500 (Bäst i test) – Pris: 4.920 kr
2. Heimplanet Nias Classic (Bästa stora campingtältet) – Pris: 11.800 kr
3. Heimplanet Fistral Camo (Bästa lätta campingtältet) – Pris: 5.990 kr


Easy Camp Blizzard 500 (Bäst i test)

Easy Camp Blizzard 500Easy Camp Blizzard 500 är ett uppblåsbart campingtält med lite speciell design. Den ovanliga designen är inte på grund av estetiska skäl utan för praktiska. Man har nämligen en ståhöjd i campingtältet så att man kan stå fullt upprätt. Sedan finns ett sovrum som har lägre i tak för där ska man ju bara ligga och sova i alla fall. Det är just att ena rummet har ståhöjd och sovrummet har lågt i tak som ger Easy Camp Blizzard 500 sitt unika utseende. En mycket praktisk lösning måste jag säga. Tältet är mycket enkelt att blåsa upp och man får plats med upp till 5 personer i detta campingtält. Även om man får plats med 5 personer i teorin så är det nog mest praktiskt för en familj om två vuxna och två barn, alltså max 4 personer för att det inte ska bli allt för trångt. Man vill gärna få plats med extra utrustning också.

Easy Camp Blizzard 500 har en stor öppning till förtältet där det finns mycket plats för utrustning, du kan gå in ståendes i tältet. Höjden i taket på förtältet är 2 meter så du behöver inte böja på huvudet om du inte är väldigt lång. Detta familjetält har många användbara funktioner så som en krok för lykta, ventilation och förvaringsfack.

Easy Camp Blizzard 300 är samma typ av uppblåsbara campingtält i ett litet mindre format med plats för upp till 3 personer.

Här är en demonstration av Easy Camp Blizzard 500 och 300:

Tälttyp: Uppblåsbart tunneltält, Yttertältets material: Tyg, Innertältets material: Andningsbar polyester, Markdukens material: Polyeten, Mått: 430 x 320 x 200 cm (L x B x H), Rymmer upp till 5 personer, Hydrostatiskt tryck: 300 cm, Brandskyddat yttertält, Med 1 sovrum och 1 förtält, Inklusive tvåvägspump med tryckmätare för snabb inflation och deflation, Mått nedpackad: 80 x 40 cm (L x B), Vikt: 11,6 kg, Material: Polyester: 100%

Smart design med ståhöjd, bra utrymme i förtältet, stor öppning, många smarta funktioner, pump ingår
Inget att anmärka på


(Betyg 5 av 5)

Bästa pris: 4.920 kr

Du kan köpa Easy Camp Blizzard 500 på cdon.se


Heimplanet Nias, Classic (Bästa stora uppblåsbara tältet)

Heimplanet Nias ClassicHär har vi ett perfekt campingtält för dig som vill ta med hela familjen. Ett perfekt val för dig som vill ha stora campingtält som är lätta att blåsa upp. Heimplanet Nias, Classic är ett stort uppblåsbart familjetält med plats för upp till 6 personer.

Hela familjen får plats i detta campingtält men även om man bara är 2 personer kan man ha användning av extra utrymmet om man har mycket packning. Ett stort tält är alltid bättre än ett litet, särskilt med tanke på att de är så lätta att blåsa upp. Man slipper den jobbiga uppgiften att montera upp ett så stort tält. Du blåser istället upp tältet på ett ögonblick med en pump.

Ståhöjden är 118 cm vilket innebär att man inte kan stå raklång i tältet om man inte är ett barn eller väldigt kort.

Så här går det till att blåsa upp Heimplanet Nias:

Som man kan se på demonstrationen går det att blåsa upp tältet på 33 sekunder vilket är väldigt imponerande och det sparar väldigt mycket tid och energi.

Man får pumpa ett tag men det är betydligt enklare och roligare än att montera upp tältet med stålstänger. Tältet är väldigt resistent och stabilt. Det finns två ingångar på vardera sida och det finns ett skydda område där man kan ha sin utrustning eller där man kan laga mat. Detta är ett riktigt imponerande och stort campingtält för hela familjen!

Antal personer: 4-6, Vikt: 6.8 kg, Sammantagen höjd: 153 cm, Innertältshöjd: 118 cm, Packmått: 60 × 30 × 25 cm, Golvarea: 9.9 m2 (vestibul 2.9 m2), Golvmaterial: 100% Nylon Tafetta 70D 210T, PU-laminerad 5,000 mm vattenpelare, Material (innertält): 100% Nylon 40D 240T Ripstop, andningsbar, Material (yttertält): 100% Polyester 66D 210T Ripstop, PU-laminerad 5000 mm vattenpelare, Ram: Återvunnet material, Ytterlager: Extra styvt och resistent polyester, Innerlager: Flexibelt Thermoplastic PU

Två ingångar på varsin sida, stort campingtält för hela familjen, bra slitstarkt material, säkerhetssystem med multikammare.
Högt pris


(Betyg 5 av 5)

Bästa pris: 11.800 kr

Du kan köpa Heimplanet Nias Classic på outdoorexperten.se


Heimplanet Fistral (Bästa lätta uppblåsbara campingtältet)

Heimplanet Fistral CamoHär är det perfekta tältet för dig som vill ha ett lätt tält att släpa med sig på vandringen. Tältet väger endast 2,5 kg vilket är perfekt om man vill ha så lite packning  som möjligt när man är ute på äventyr. Det märks knappt att man har Heimplanet Fistral Camo i packningen eftersom det är så lätt och kompakt. Heimplanet Fistral är ett lätt och litet uppblåsbart tält för en till två personer. Det går mycket snabbt att blåsa upp tältet och man kan placera det vart man vill. Tältet är fristående och väldigt stabilt. Det går att fästa tältet till marken med stormlinor om det är blåsigt. Heimplanet Fistral är gjort av återvunnet material så det är ett väldigt miljövänligt tält. Liksom Heimplanet Nias har tältet ett säkerhetssystem med flera kamrar så att tältet håller sig stabil även om någon del blir trasig. Tältet har två ingångar.

Konstruktionen och designen på taket gör att regn och snö lättare faller ner. Tältet har ett ytterlager av Polyester som är väldigt motståndskraftig. Det finns även en modell som heter Heimplanet Fistral Classic med vit design. Det är samma tält med annan färg (som kanske passar bättre på vintern)

Som du ser på demonstrationsvideon nedan går det att blåsa upp tältet på 14 sekunder.

Här är en mer ingående recension av Heimplanet Fistral Camo:


Test och recension av Heimplanet Fistral, Camo

Antal personer: 1-2, Vikt: 2.5 kg, Sammantagen höjd: 132 cm, Innertältshöjd: 112 cm, Packmått: 34 x 20 x 20 cm, Golvarea: 4.2 m2, Golvmaterial: 100% Nylon Tafetta 70D 210T, PU-laminerad 5,000 mm vattenpelare, Material (innertält): 100% Nylon 40D 240T Ripstop, andningsbar, Material (yttertält): 100% Polyester 40D 240T Ripstop, PU-laminerad 2500 mm vattenpelare, Ram: Återvunnet material

Lätt och kompakt, två ingångar, bra slitstarkt material, säkerhetssystem med multikammare
Relativt högt pris


(Betyg 5 av 5)

Bästa pris: 5.990 kr

Du kan köpa Heimplanet Fistral, Camo på outdoorexperten.se

Se även Heimplanet Fistral, Classic

Det finns även uppblåsbara förtält som går att koppla till husbilen.


 

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *