Vapenskåp 150 kg – Litet vapenskåp som inte behöver bultas!

Vapenskåp 150 kg
Share Button

Har man ett vapen behöver man även ett vapenskåp eftersom det är lag på det i Sverige. Alla som innehar vapen måste förvara dessa i ett vapenskåp som är certifierat enligt normen SSF 3492. Har man ett litet vapenskåp under 150 kg måste man bulta fast det i väggen eller golvet. Att bulta fast ett vapenskåp kan vara ett omständigt projekt som många gärna vill slippa.

Det finns många fördelar med ett litet vapenskåp. Ett litet vapenskåp är mycket billigare jämfört med ett stort och det tar mindre plats vilket kan vara bra om man har ont om utrymme. Problemet med ett litet vapenskåp är just det att man måste bulta fast det i antingen väggen eller i golvet så att det inte går att flytta på det. Det är alltid en bra ide att bulta fast ett vapenskåp eftersom det ökar säkerheten och det gör så att vapenskåpet inte riskerar att falla. Men det kan som sagt vara lite bökigt och många föredrar att slippa förankra sitt vapenskåp i vägg eller golv.

Köper man ett vapenskåp som väger 150 kg eller mer så behöver det inte bultas fast. Vapenskåp på 150 kg är väldigt populära eftersom det är det minsta möjliga vapenskåpet man kan köpa utan att behöva bulta fast det.

Här är några tips på riktigt bra vapenskåp på 150 kg för dig som vill ha ett litet vapenskåp som inte behöver bultas fast:

1. Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88 – Pris: 6.395 kr (Rea)
2. Bankfackspaket HL12 + Flexibel hyllinsats – Pris: 6.899 kr (Rea)
3. Nor-Lyx Jubileumskåpet 1000+ Elkodlås – Pris: 7.990 kr

Se alla vapenskåp


Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88

 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88

Här har vi ett litet vapenskåp över 150 kg (152 kg för att vara exakt). Precis på gränsen så att man får ett relativt litet och bra vapenskåp utan att behöva bulta fast det. Man får plats med upp till 16 gevär och vapenskåpet är naturligtvis godkänt och certifierat enligt SS3492.

-Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
-Väger över 150 kg.
-Förvaring med plats för upp till 16 st gevär.
-Topphylla, mellanvägg och två halvhyllor medföljer.
-Vapenstöd och bottenmatta ingår.
-Fem hyllfack i dörren.
-Förberedd med förankringshål i golv/vägg.
-Brandbox SS1101 (ingår endast med kodlås!)
-Behöver inte förankras.

Perfekt för dig som vill ha ett litet och bra vapenskåp som får plats med mycket vapen. Behöver ej bultas!

Pris: 6.395 kr (Rea) – mer info på pnjakt.se

Finns även i svart


Bankfackspaket HL12 + Flexibel hyllinsats

 

Bankfackspaket HL12 + Flexibel hyllinsats

Detta vapenskåp är uppviktat till 150 kg så att man ska slippa förankra vapenskåpet till väggen eller golvet. Bankfackspaket HL12 är ett mycket populärt vapenskåp som nu också är försedd med låsbart bankfack där du kan förvara dina värdeföremål. Hyllorna är flexibla och går att flytta runt efter egen önskan. Man kan alltså själv bestämma inredningen på vapenskåpet så att man får plats med maximalt mycket vapen och värdesaker. Det finns plats för 8-14 vapen och kodlåset är elektroniskt. Med ett elektronisk kodlås behöver du inga nycklar som riskerar att tappas bort eller hamna i fel händer. Ett elektroniskt kodlås är säkrare och mer effektivt.

Pris: 6.899 kr (Rea) – Mer information på pnjakt.se


Nor-Lyx Jubileumskåpet 1000+ Elkodlås

 

Nor-Lyx Jubileumskåpet 1000+ Elkodlås

Nor-Lyx är en mycket känd och populär tillverkare av vapenskåp. Jubileumskåpet 1000 är ett mycket prisvärt vapenskåp som har plats för 8-16 vapen. Vapenskåpet har dessutom hyllinsats, brandbox och elektroniskt kodlås. Med sina 151 kg så väger den precis över gränsen för förankring i vägg och golv så du slipper den jobbiga processen med att bulta fast skåpet. Hyllsatsen är flexibel så du kan inreda vapenskåpet efter behov. Det ingår en brandbox som ger ett bra skydd för dina dokument och värdesaker även om det skulle börja brinna.

I Jubileumspaketet HL1000 ingår:

Ställ (pipstöd) för 8-16 vapen, överhylla, 3 flyttbara boxar på dörren, kolvstödsmatta, läskstångshållare, designad dekorplåt, flexibel hyllinsats med 3 flyttbara hyllor (bara hos NOR-LYX), brandbox och elkodlås.

Pris: 7.990 kr – Mer info på pnjakt.se


Ett litet vapenskåp på 150 kg är ofta billiga jämfört med lite större vapenskåp som kan väga upp till 200 kg. Är du främst ute efter ett så billigt vapenskåp som möjligt finns mer information att läsa här: Billigaste vapenskåpet 2021. Tänk på att de allra billigaste vapenskåpet väger en bra bit under 150 kg så de måste bultas fast. Det är egentligen ingen dum ide att bulta fast sitt vapenskåp även om det väger 150 kg eller mer eftersom det ökar säkerheten men det kan som sagt vara lite omständigt.

Det går även att hitta billiga begagnade vapenskåp men tänk på att vapenskåp som tillverkades före 1993 kanske inte är godkända.

Se även bästa vapenskåpet 2021..

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *