Bästa vibrationsplatta för hemmabruk 2022 (Bäst i test)

Bästa vibrationsplatta för hemmabruk (Bäst i test)

Vibrationsplattor är ett effektivt träningsredskap som har blivit mycket populär de senaste åren. Här får du tips på bästa vibrationsplattan i olika kategorier och prisklasser. Det skiljer sig väldigt mycket i pris mellan olika vibrationsmaskiner och det finns många olika modeller att välja mellan. Här jämför vi de olika vibrationsplattorna så att du kan hitta en vibrationsplatta som passar för just dig och din budget.

En vibrationsplatta eller vibrationsmaskin som de även kallas användes ursprungligen av astronauter i rymden vid tyngdlöshet för att stärka kroppen. De var så effektiva att de sedan började användas av elitatleter i Ryssland. Vibrationsträning är fortfarande en relativt okänd träningsform bland allmänheten men det har blivit allt mer populärt i och med att träningsmetoden har blivit mer känt.

Träning med vibrationsplattor kallas vibrationsträning och den går ut på att skapa vibrationer i kroppen och på så sätt aktivera musklerna. Det är inte så många som känner till hur effektiv denna träningsform är. När kroppen skakas och vibrerar aktiveras musklerna för att hålla kroppen stabil. Vibrationsträning ger bättre och mer effektiv träning på kortare tid och detta utnyttjas naturligtvis av elitidrottare som ofta använder denna typ av träning. Som motionär kan man dra nytta av denna typ av träning för att få ett roligare och mer effektivt träningspass som inte tar lika lång tid som traditionella träningsmetoder.

Fördelen med vibrationsträning på platta

En vibrationsplatta är perfekt för överviktiga personer eller för personer som har begränsad rörlighet. Alla kan använda en vibrationsplatta och det kräver inte att man klarar av att göra vissa övningar för att det ska vara effektivt.

Vibrationsträning aktiverar fler muskelgrupper jämfört med traditionella övningar vilket ger en mer allsidig träning för kroppen.

Vibrationsträning är även bra för rehabilitering eftersom denna typ av träning ökar blodcirkulationen i musklerna och ökar syretillförseln i kroppen. Detta har en gynnsam effekt på inflammationer och skadade muskler. Vibrationsplattor kan användas om man vill ha en effektiv massage. Man kan även använda massagepistoler för att stimulera enskilda områden genom att skapa vibrationer.

Vibrationsplatta och kaloriförbrukning

Eftersom en vibrationsplatta aktiverar musklerna mer än traditionella träningsmetoder bränner man fler kalorier. Det betyder att kaloriförbrukningen blir högre när man använder en vibrationsplatta. Du gör av med fler kalorier på kortare tid. Eftersom man inte behöver göra några avancerade övningar för att bränna kalorier på en vibrationsplatta är de perfekta för överviktiga personer med begränsad rörlighet som vill gå ner i vikt.

Bästa vibrationsplattan 2022 är:

  1. FitnessPlate Future 3D Vibrationsplatta (“Bäst i test”)
  2. MiniPlate (Liten billig vibrationsplatta för hemmabruk)
  3. Vibro 5000 – Vibrationsplatta med handtag

FitnessPlate Future 3D Vibrationsplatta “Bäst i test”

FitnessPlate Future 3D Vibrationsplatta Bäst i test

Den här populära vibrationsplattan har fått mycket höga betyg av användare och ger en väldigt bra och allsidig träning för hela kroppen. FitnessPlate Future 3D ger en minimal påfrestning på kroppen samtidigt som fettförbränningen ökar. Muskler och leder stärks av djupa mikrovibrationer och vibrationsplattan ger en effektiv träning på kort tid. 15 minuters träning med FitnessPlate Future 3D motsvarar 60 min cirkelträning och man använder upp till 50% mer av sin muskelmassa. Det ger en mer effektiv träning och ökad fettförbränning vilket innebär att du snabbare blir av med din övervikt.

MiniPlate - Liten vibrationsplatta för hemmabruk

Vibrationsplattan sätter kroppen i gungning med små snabba upp-och-ner-rörelser. Vibrationsträningen tvingar kroppen att använda stabiliserande muskler som inte aktiveras med traditionella träningsmetoder. Du kan även använda funktionen för djupa mikrovibrationer som ger en klassisk vibrationsträning.

Träningen med FitnessPlate har även en gynnsam effekt på lymfsystemet vilket är mycket viktigt för hälsan då det påverkar vätskebalansen, kroppens förmåga att bli av med slaggprodukter och hjälper även immunförsvaret.

Här är en bra video som visar övningar med FitnessPlate Future 3D

Produkten levereras med yogamatta och motståndsband för maximal aktivering av kroppens muskler. FitnessPlate Future 3D är en perfekt träningsmaskin för dig som vill gå ner i vikt och stärka muskler och leder.

Mer info..

Köp FitnessPlate Future 3D till rea pris från trendrehab.se


MiniPlate – Liten billig vibrationsplatta för hemmabruk

MiniPlate - Liten vibrationsplatta för hemmabruk

Detta är en liten vibrationsplatta som ger effektiv träning och fettförbränning. Plattan är drygt hälften så bred som en vanlig vibrationsplatta och väger endast 8 kg. Den är perfekt för dig som vill ha en lätt och smidig vibrationsmaskin som trots sin storlek ändå ger bra träning för hela kroppen. MiniPlate har fått mycket goda recensioner och är uppskattad för sin smidiga storlek som inte tar så mycket utrymme. En Miniplate vibrationsplatta kan man ha ståendes i hemmet utan att det tar så mycket plats. Du kan få ett effektivt träningspass i hemmet utan att behöva ta sig till gymmet. Med en liten vibrationsplatta för hemmabruk blir det lättare att komma igång med träningen och få det till att bli en regelbunden vana.

Det är också en mycket billig vibrationsplatta eftersom den är mindre till storleken.

Mer info..

Köp MiniPlate vibrationsplatta från trendrehab.se


Vibro 5000 – Vibrationsplatta med handtag

Vibro 5000 - Vibrationsplatta med handtag

Denna vibrationsplatta har handtag vilket är bra om man vill stå stadigt på maskinen utan att riskera att ramla. Vibro 5000 passar bra för äldre eller för de med begränsad rörlighet. Maskinen aktiverar effektivt muskelfibrerna vilket kan leda till hudåtstramning och minskning av celluliter. Träningen med Vibro 5000 ger en ökad fettförbränning vilket är perfekt om man vill gå ner i vikt. Det finns 20 olika hastigheter som bestämmer hur snabbt musklerna ska sammandra och 3 olika intensivprogram. Vibro 5000 har även ett kroppsfettanalysprogram som hjälper dig att gå ner i vikt.

Vibro 5000 Display

Träningsmaskinen har en display som visar hastighet, träningstid och kroppsfetts analys. Vibro 5000 har även styrkeband som går att fästa i vibrationsplattan.

Här är en bra video som visar vilka övningar man kan göra med Vibro 5000

Mer info..

Köp Vibro 5000 till reducerat pris från sporttema.se


Se alla vibrationsmaskiner..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *