Skaffa Vindkraft på Taket (Litet Vindkraftverk på Hustak)

Vindkraftverk annonseras med en märkeffekt. Små turbiner, som de du ser på tak, är i allmänhet klassade till 400W till 1kW. Så du kan göra en snabb mental beräkning och gissa att 1kW-turbinen skulle generera 24 kWh energi varje dag (1kW x 24 timmar.) Det skulle vara sant om vinden blåste konstant med den vindhastigheten. Men det är inte särskilt troligt att vinden blåser hela tiden. För det första är märkeffekten för en turbin ett bästa scenario. Det är ett mått på hur mycket kraft turbinen kommer att generera vid den högsta vindhastigheten som turbinen kan tolerera.

Den genomsnittliga hushållets energiförbrukning i ligger runt 8000-9400 kWh per år. För att gå “off-grid” måste du producera 5-15 kW effekt, vilket inte är möjligt med de flesta vindkraftverk på taket. Istället kan man kombinera flera vindkraftverk och/eller vindkraftverk och solpaneler. Och självklart lönar det sig också att göra energiuppgraderingar av ditt hem, såsom isolering, nya fönster, dragskydd och så vidare. Om du inte planerar att leva “off-grid” och bara vill ha en turbin för extra energi, behöver en turbin bara producera cirka 400-1000 watt. Detta räcker för att ladda små apparater som din bärbara dator, lampor och elverktyg. Realistiskt sett är alla turbiner som producerar mindre än 500 W ett slöseri med pengar och tid, såvida det inte är för att driva lampor på en avlägsen plats på din fastighet där det är svårt att dra en vanlig kraftledning.

Nackdelen med vindkraftverk på taket

För att göra vindkraften kostnadseffektiv behöver turbiner tillgång till starka och ihållande vindar. Ett bostadshustak erbjuder ingetdera. Vindhastigheten ökar med höjden och toppen av ett hus är ganska nära marknivån. Sen har vi alla hinder – träd, andra byggnader, till och med huset självt – orsakar turbulens i vinden. Så istället för att en snabb, stadig bris i en mestadels konstant riktning, får du korta hackiga vindbyar från slumpmässiga håll. Turbulens minskar inte bara turbinens effekt, den orsakar också mekanisk påkänning som förkortar turbinens livslängd. Tumregeln är att turbinen ska vara minst 9 m högre än något hinder inom 150 m.

Vindkraftverk på taket och solpaneler

Vindkraft är en bra källa till förnybar energi. Stora turbiner är mer effektiva än små, och högre torn når de energirika vindarna med hög hastighet. Om du funderar på en liten turbin så bör du tänka om och spendera pengarna på solpaneler. Det bästa är att kombinera ett relativt stort vindkraftverk på taket med solpaneler.

Vindkraftverk fungerar utmärkt när de paras ihop med en solpanel eftersom det maximerar din kapacitet att producera energi. Under dagen kan solpanelerna insupa solens strålar, medan ditt vindkraftverk kan generera kraft med kvällsvindar. Om du funderar på att gå helt off-grid, så är denna parning det mest pålitliga valet eftersom du inte alltid kan garantera att du kommer att få tillräckligt med vind varje dag. Men om du verkligen vill satsa på ren vindenergi, måste du leta efter vindkraftverk med hög watt. 100-1000W kommer inte att producera tillräckligt med energi. De med mer än 3 blad och en energieffekt på 2000W är mycket bättre lämpade om man vill klara sig helt enbart med ett vindkraftverk.

Vindkraftverket nedan är ett bra alternativ som går att kombinera med solpaneler.

Vindkraftverk X400 – 24V (Bra vindkraftverk för hustak)

Vindkraftverk X400 - 24V (Bra vindkraftverk för hustak)

Med ett vindkraftverk är det större möjlighet med att producera energi på ett jämnare sätt under hela året. Med hänsyn till att det även är en effektiv metod under den period som det inte råder lika många ljusa timmar om dygnet. Ett vindkraftverk av denna modell lämpar sig väl till hushåll av mindre storlek där det finns möjligheter till att samla in stor mängd vindkraft. Som i sin tur används som energi i hemmet eller på båten. Med X400 – 24V kan du välja mellan en mast som ska fästas i marken eller en som passar i vattnet. Till exempel under längre perioder med båten.

  • Redan vid en vindstyrka på 2.5 m/s börjar vindkraftverket att samla in ström
  • Exempel effekt: 400 W, med vindstyrka på 12.5 m/s
  • Rotorbladen är extra hållbara med material i kolfiber och plast
  • Så låg ljudnivå som 35 dB då vindstyrkan är 5 m/s
  • Vindkraftverket är för övrigt i pressgjuten aluminium och kan motstå en vindstyrka på upp till 50 m/s
  • Säkerhetssystem som skyddar om det blir för hög fart på rotorbladen
  • Mast och turbin är tillverkade för att kunna motstå slitage från vind, vatten och salter på ett bra sätt
  • Tillsammans med den medföljande hybridregulatorn kan vindkraftverket kombineras med solceller
Köp Vindkraftverk X400 – 24V från outl1.se

 

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *