Weber Master Touch GBS E 5750 – Test & Recension

Weber MasterTouch är en kolgrill med några fina moderna inslag. Det finns speciella kolkorgar på varje sida för indirekt matlagning och ett galler som fälls upp för att ge tillgång till dem. Du kan också lyfta upp en cirkel i mitten av gallret och lägga till mattillbehör som en wok, stekpanna, pizzasten, fågelrostare, holländsk ugn eller grillgaller.

Weber Master Touch Premium E-5775 är en 57 cm grill som erbjuder mer än din genomsnittliga sommargrill. Dess 3-i-1-möjligheter betyder att det inte bara är en klassisk BBQ-grill, den är också en superkompetent rökare, perfekt för stekning och kommer till och med att bränna en biff med det medföljande grillgallret. Det är naturligtvis inte billigt, och det är inte heller litet – det här är en grill som är idealisk för familjesommargrillningar och särskilt för alla som vill grilla med regelbundenhet och variation. 

Weber Master-Touch – Design och funktioner

Master-Touch bygger på framgången med Webers Original Kettle-grill, som erbjöd funktioner som en porslinsemaljerad skål och lock med 10 års garanti, lockmonterad temperaturmätare och One-Touch-rengöringssystem i rostfritt stål.

Master-Touch lägger till mixen en förbättrad avtagbar askuppsamlare som är rostsäker, två korgar för att hålla kol, en kolmätkopp och en integrerad verktygshållare.

Modellen kallas ofta för Master-Touch GBS. Gourmet BBQ System-gallret låter dig lyfta ut en sektion i mitten av enheten för att lägga till olika mattillbehör som wok, grillpanna, pizzasten, fågelrostare, holländsk ugn och grillgaller. Detta låter dig laga ett otroligt brett utbud av rätter.

Locket har ett väderbeständigt handtag med skyddande värmesköld och en rostsäker aluminiumventil för att kontrollera temperatur och luftflöde för perfekt grillning. Skålen är också försedd med ett väderbeständigt handtag och en lockhållare, vilket håller det varma locket säkert ur vägen, eller erbjuder möjligheten att använda det som vindskydd.

Hjul gör det extra enkelt att flytta runt grillen på egen hand, medan askburken är enkel att ta bort för snabb rengöring.

Weber Master Touch GBS E 5750 – Hur är det att använda?

Weber Master Touch GBS E 5750 Kolgrill

Att montera Master-Touch tog ungefär en halvtimme och krävde användning av en hammare, en skruvmejsel och en skiftnyckel.

Byggkvaliteten är ganska anständig. Skam över instruktionerna, som bara talar om för dig vad du ska göra, utan förvarning om vad du inte ska göra. Resultatet blev en stadig grill, men vi insåg snart att hjulen borde ha stått mitt emot handtaget. Ett snabbt misstag att rätta till, men vid den här tiden var vi utmattade och lämnade dem som de var.

Temperaturmätaren i locket och luftventilerna upptill och nedtill är användbara. På toppen har de stora ventilerna ett isolerat handtag, så det är inte brännande varmt vid beröring – ett välkommet tillskott. Nedanför styrs ventilerna med ett stort handtag. Nedanför denna finns en avtagbar askuppsamlare för enkel tömning; helt enkelt klämma ihop handtagen och ta av den.

Som redan nämnts bildar en ögla på baksidan ett fäste för locket när det är avstängt – och det fungerar som vindskydd – men vi hade ändå föredragit ett gångjärnsförsett lock.

Men tändningen var där Master-Touch tappade. Vi tände den som vilken annan grill som helst, men den gick helt enkelt inte. Vi experimenterade med luftventilerna upptill och nedtill, men vi uppnådde bara varma, svarta kol, snarare än ordentliga lågor följt av heta vita kol.

Men vi testade en påse med omedelbart lätt kol. Detta gav ett mycket bättre resultat och lät oss testa grillen till sin fulla potential.

Vi lagade hamburgare och fann att tillagningen var stadig och ganska jämn. Hamburgaren grillades fint och var saftig i mitten

Vi hade inga GBS-tillbehör att prova i mitten av Weber, men det är klart att de skulle göra Master-Touch mer mångsidig som utomhusspis.

Weber Master Touch GBS E 5750 – Omdöme

Weber Master Touch GBS E 5750

En riktigt bra BBQ. Mycket utrymme på grund av rutnätets storlek. Diffusorplattan gör att du kan använda hela grillens yta för indirekt grillning. Med GBS-gallret kan du enkelt placera en pizzasten eller det medföljande grillgallret. Högt rekommenderad! Master Touch GBS E 5750 är det en riktigt bra grill som har fått mycket bra betyg av användare.

Fördelar: Grill för upp till 12 personer på grillytan. Tack vare GBS-stället kan du utöka grillen med olika GBS-tillbehör, som en wok eller en holländsk ugn. Grillen har One Touch-systemet för att enkelt samla upp askan i asklådan.

Nackdelar: Förutom GBS-stället innehåller det inga tillbehör från GBS-serien.

Köp Weber Master Touch GBS E 5750 från gardenstore.se

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *